Baschet

Popov și Murray, despre seara magică a baschetbalistelor arădene: „Apărarea în zonă a schimbat ceva, acest meci ne va da mare încredere”




FCC UAV Arad s-a chinuit pe teren propriu cu ultima clasată, CSU Olimpia Brașov și era greu de anticipat seara perfectă trăită de cei aproximativ 500-600 de suporteri în galben-albastru. Pur și simplu, elevele lui Miroslav Popov i-au predat o lecție de baschet multiplei campioane din Sfântu Gheorghe, care – probabil – a făcut cea mai slabă partidă a sa din ultimele 6-7 sezoane. S-a terminat 63-47 și Aradul le ia fața „alb-verzilor” în întâlnirile directe din sezonul regular, dar ar mai avea nevoie de un succes al echipei din Constanța în Secuime pentru a intra în play-off de pe locul 2.


Statistica este implacabilă în cazul lui Sepsi, care a pus pe tabelă în primele trei sferturi doar 24 de puncte, adică o medie de exact 8 puncte pe sfert!? O cifră  pe care – de obicei – baschetbalistele lui Zoran Mikes o atinge într-un singur sfert în Liga Națională. Doar că e clar că trupa din Secuime are o problemă a jucătoarelor românce după accidentarea gravă a lui Akathiotou, iar când și două-trei straniere, precum Gereben, Nystrom și chiar și Green, sunt și ele sub nivel atunci rezultă prestații de acest gen.

Popov: „Am simțit că putem face surpriza, cred că putem juca chiar mai bine decât am făcut-o astăzi”

Dar, dincolo de ceea ce au făcut adversarele pe parchetul Sălii Sporturilor Victoria, arădencele și-au construit cu determinare, concentrare și chiar inteligență tactică succesul ce o plasează înaintea lui Sepsi la capitolul întâlnirilor directe din sezonul regular al LNBF. „Nu mă așteptam la o victorie mare, dar mă așteptam la victorie. Am simțit că putem face surpriza astăzi împotriva unei echipe foarte bune, campioana României, care joacă în EuroLigă. Am luptat pe tot parcursul meciului și timp de 30 de minute am jucat bine în ofensivă. Andie Easley a aruncat bine, la fel și Vitulova, dar cea mai importantă jucătoare astăzi a fost Taylor (n.a Murray). A organizat atacul foarte bine, dar și apărarea și a marcat în niște momente importante”,a spus Miroslav Popov la finalul disputei din cu Sepsi.

Acum, rămâne de văzut dacă acest meci rămâne un singur foc de paie sau prestații de acest fel se pot repeta și play-off sau în semifinale. „Cred că echipa poate juca la fel și în următoarele meciuri, e important să muncim. Am început să muncim din septembrie, iar asta se va vedea când vom avea nevoie, în play-off. Sper că vom obține calificarae în finală, vom da totul ca să ajungem acolo, dar nu se știe niciodată. Cred că putem juca chiar mai bine decât am făcut-o astăzi. De asemenea, cred că echipa din Sfântu Gheorghe nu a jucat la nivelul la care o face de obicei, dar poate că apărarea noastră în zonă a schimbat ceva în jocul lor. Îmi felicit jucătoarele pentru această victorie mare”, a adăugat Popov, care a revenit puțin și la disputa cu Brașovul, câștigată mult mai greu decât cea cu Sepsi:Brașovul are aruncătoare bune, care nu au ratat nimic încă de la început, indiferent că a fost de la două puncte sau de la trei. Dacă ar juca așa în fiecare meci, nu ar fi pe ultimul loc. Contra noastră le-a intrat totul și echipa noastră a fost puțin șocată, dar am revenit destul de rapid încât să întoarcem rezultatul în favoarea noastră”.

Murray: „Cred că atunci când joci împotriva unei echipe foarte bune, ești foarte concentrat”

Chiar dacă a fost doar cea de-a treia marcatoare din cadrul echipei arădene, americanca Taylor Murray (27 de ani) a fost numită MVP-ul întrecerii chiar de antrenorul Popov.  „A fost un meci bun, am avut energie, am jucat ca o echipă și am obținut victoria. Cred că atunci când joci împotriva unei echipe foarte bune, ești foarte concentrat. Iar noi am fost concentrate din primul sfert până în cel de-al patrulea și am păstrat acea intensitate de care aveam nevoie și am aruncat bine. Cred că acest meci ne va da foarte multă încredere. În fiecare meci de acum încolo, inclusiv în play-off, trebuie să continuăm să muncim împreună, să jucăm împreună și, până la urmă, să ne simțim bine pe parchet. Nu e treaba mea să spun dacă o echipă a avut o seară mai slabă sau nu, am fost concentrate pe ce aveam noi de făcut și am reușit să ne îndeplinim obiectivul. Nu cred că a fost cel mai bun meci al meu la Arad, dar am făcut ce a fost nevoie pentru ca echipa să obțină victoria. Nu cred că are importanță pe ce loc terminăm înainte de play-off, obiectivul nostru e să câștigăm în continuare, să jucăm mai bine de la meci la meci”, a declarat conducătorul de joc al FCC UAV Arad, marcator a 16 puncte, la care se adaugă 7 recuperări și 5 pase decisive.

FCC UAV Arad încheie sezonul regular cu o deplasare pe terenul echipei din Târgu Mureș, care împarte ultimul loc din clasament cu Brașovul, cu un singur succes din 12 meciuri. Partida va avea loc miercuri, 28 februarie, de la ora 16.

Un comentariu

  1. Felicitari!! Aceasta echipa trebuie sustinuta mult mai puternic de catre factorii locali. E capabila de a realiza multa bucurie aradenilor prin rezultatele obtinute, aradei care din pacate nu prea au venit la sala la acest meci, probabil ca nu aveau incredere ca aceasta ECHIPA SUPERBA poate castiga impotriva „vedetelor” de la Sfantu Gheorghe. Daruinta fetelor din ARAD a fost incredibila. BRAVOS!!!

    3
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button