UTA Arad

Rednic e supărat pe Cooper și speră încă să-l transfere în Iran: „Oricum, mai avem nevoie de un atacant fâșneț”

După cum vă informam ieri, Godberg Cooper s-a întors la Arad după câteva zile în care a așteptat, de acasă, din Italia, un semn de la iranienii de la Foolad. Acesta nu a venit, pentru că asiaticii nu au numit încă un nou antrenor în locul spaniolului Juan Ignacio Martínez și nici investiția în salariul italianului cu origini ghaneze nu îi convinge.

Astăzi, Mircea Rednic susține că transferul încă nu a căzut, dar că – între timp – atacantul l-a supărat (și) mai mult, fiindcă a preferat să stea degeaba la Bergamo. „Oferta pentru jucător e încă valabilă, doar echipa care l-a solicitat și-a schimbat antrenorul. Cei de acolo îl doresc, trebuie să pună un antrenor (n.a. – există unul interimar, în persoana iranianului Seyed Ahmad Alenemeh), sper să o facă repede, pentru că perioada de transferuri de încheie pe 26 februarie. Ce nu-mi place este faptul că – în loc să stea aici să se antreneze – el a stat în Italia, deși știa că lucrurile nu sunt ok din punct de vedere al transferului. A stat 3-4 zile acolo, a pierdut pregătirea. El trebuie să înțeleagă faptul că – dacă nu se face transferul – e jucătorul nostru, e pe lista LPF. La meciul cu Petrolul, în niciun caz nu va fi pe foaia de joc. Din moment ce a lipsit atâtea zile, cred că s-a și îngrășat puțin”– a spus Rednic.

Experimentatul antrenor susține că UTA nu le-a solicitat nicio sumă de transfer celor de la Foolad, ci fotbalistul trebuia să renunțe la ultimele trei salarii cuvenite. „Vă spun sigur, UTA nu a cerut niciun ban iranienilor, după ce jucătorul a renunțat la trei salarii. Se ajungea la 18.000 de euro, cât s-a vehiculat că ar cere UTA. Dacă nu se face transferul, e jucătorul nostru, nici măcar nu-l scoatem de pe lista de la LPF”, a adăugat Mircea Rednic.

Însă, independent de situația lui Cooper, „principalul” arădenilor susține că va face toate demersurile pentru a-l aduce pe Imoh Ezekiel la UTA. „Puriul” a mai lucrat cu atacantul nigerian de 30 de ani în urmă cu 11 ani la Standard Liege. „Îmi doresc un atacant, avem mai mulți români decât străini, încă nu ne-am făcut baremul de 13 jucători. Încep și la noi lucrurile să se așeze, să se stabilizeze la nivel de străini-români, dar mai îmi doresc un atacant și, v-am zis, singura problemă e cu viza. Avem nevoie de altceva în față în afară de Kevin și Alex, care încă mai are nevoie de timp ca să prindă ritm. Mai avem nevoie de un atacant fâșneț, rapid, cu execuții și eu cred că el este (n.a. Ezekiel). Pentru că e un jucător cu care am lucrat și știu ce spun”, a mai punctat Rednic.

În fine, acesta nu a renunțat nici la gândul de a mai avea în lot un fundaș stânga. Și asta în ciuda faptului că portughezul Diogo Rodrigues a prins deja de două ori echipa etapei LPF trecând din banda dreaptă în stânga. „Chiar mă bucur că Diogo e în echipa etapei și mi-aș dori să am și mijlocași acolo, dar și atacanții mei să fie în echipă. Portar am avut. Dar Diogo nu e fundaș stânga și-mi amintesc că și eu am început ca fundaș stânga și habar nu aveam să dau o centrare cu stângul”, a concluzionat fostul internațional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button