UTA Academie

Academia UTA a început anul cu trei succese în Cupa României, doar juniorii mari au pierdut derby-ul cu Poli!





Echipele Academiei UTA au disputat primele meciuri oficiale din 2024. S-a întâmplat sâmbătă și duminică, la Cluj și Arad, în cadrul rundei a patra a grupelor Cupei României. Iar lucrurile au decurs, în mare, conform așteptărilor, adică cu victorii pentru echipele U15, U16 și U17 și eșec pentru juniorii mari, care față de stagiunea de toamnă nu mai contează pe Ekmekci, Nica, iar în afara portarului Lungu-Bocean, Mircea Rednic nu a împrumutat niciun alt jucător de la prima echipă. Înfrângerea e puțin dureroasă, fiindcă a venit acasă, contra rivalior de la Poli Timișoara, dar răzbunarea a venit de la colegii lor mai mici.

Cupa de Tineret: UTA – Poli  3-5

Era ultima șansă pentru „roș-albi” să mai prindă trenul spre un loc ce i-ar fi dus spre calificare, dar efectivul chiar a fost redus azi. Căci, pe lângă jucătorii menționați mai sus, azi nu au mai putut evolua nici Busu și Buza. Prin urmare, timișorenii s-au impus cu 5-3, pentru arădeni înscriind Joldea, cu o „dublă” și Vâlcu.

Marius Ciubăncan și Sorin Botiș au apelat astăzi la: Lungu – Hara, Joldea, Purdescu, Băloi, Vâlcu, Maghiar, Indreica, Olăroiu, Curtuiuș, Kyrychenko. Au mai jucat Blaga, Ancateu, Leca și Neag. În ultimul meci al grupei B-Vest, UTA va juca la Oradea, cu LPS Bihorul, ambele echipe fiind ieșite deja din Cupă.

Cupa Elitelor U17: UTA – Poli 2-0

Tot pe „Motorul”, sub privirile lui Mircea Rednic, s-a jucat și derby-ul Vestului de Cupă între echipele sub 17 ani ale celor două rivale. De această dată, s-au impus gazdele, cu 2-0. Căpitanul Rusu, a înscris primul gol în ultimul minut al primei reprize, iar Ilie a stabilit scorul final în minutul 70. UTA a început meciul cu următorul unsprezece: Roșu – Felea, Marinescu, Groza, Măgulean, Nițu, Rusu, Șiclovan, Calotă, Centye, Crainic. Au mai jucat Muntean, Ilie, Ene și Baba.

UTA a rămas pe locul 2 în grupă, cu 9 puncte și închide conturile peste o săptămână pe terenul celor de la LPS Bihorul, ce au un singur punct.

Cupa Elitelor U16: CFR Cluj – UTA  0-6

Juniorii sub 16 ani ai Academiei UTA au dezintegrat-o pe CFR Cluj la Someșeni, la scor de tenis: 6-0! Țăroi și Iancu au reușit câte o „dublă”, celalalte goluri purtând semnătura lui Bărbat și Leca. Formația antrenată de Gaica, Ungur, Bogoșel și Mărginean a început meciul cu: Cutean – Berar, Ancateu, Ene, Glevan, Corchiș, Bărbat, Leca, Țăroi, Iancu, Baba, iar pe parcurs au mai intrat: Ronai, Cîrlan, Hodoșan, Cizmaș și Tolcea.

Sâmbăta viitoare se anunță un duel interesant pe Motorul, pentru că arădenii, care ocupă primul loc în acest moemnt, primesc vizita Universității Cluj, ocupanta locului secund, iar cele două echipe se află la egalitate de puncte – 12. Ambele formații sunt deja calificate.

Cupa Elitelor U15: CFR Cluj – UTA  0-3

Și echipa sub 15 ani a „roș-albilor” a fost autoritară la Someșeni, impunându-se cu 3-0. Golurile au fost reușite de Tomoioagă și Orădan (2), iar formația pregătită de Dinu Donca și Alexandru Nistor a câștigat grupa.

Meciul a fost început cu Suli – Mărgan, Gherman, Sabău, Drăgușin, Sherzad, Dogan, Ile, Spătariu, Orădan, Tomoioagă. Au mai jucat Picioruș, Antochi, Sandu, Tănăsie, Stoian. În etapa viitoare, adică peste o săptămână, arădenii primesc vizita celor de la Universitatea Cluj.

FOTO: Costel Șerban

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button