Fotbal judetean

12 noi arbitri pentru fotbalul județean, Alexandru Gornic iese din circuitul Ligii a 3-a!





Comisia Județeană de Arbitri Arad încheie o lună plină cu o nouă promoție de tineri „fluierași”, dar și susținerea examenelor pentru cei care încep de pe 2 martie campania de primăvară.

Așadar, de vineri, lectorii Corneliu Tiulea și Emil Arsa se pot lăuda cu o nouă generație de abitri. Aceștia au susținut examenul final în sala de ședințe din cadrul AJF Arad și pe terenul de sport din proximitate. 12 sunt „bobocii” care au absolvit cursul început în ultima parte a anului 2023 și finalizat la începutul noului an, dobându-și calitatea de arbitri stagiari. Aceștia se numesc: Alex Baiaș, Anamaria Bistrian, Liviu Cristea, Oliver Cocea, Darius Cociotă, Andrei Dan, Bogdan Hornea, Gabriel Kozma, Călin Margina, Patrick Schreiber, Lucian Șiclovan și Darius Varga.

Sunt extrem de fericit de faptul că există interes pentru arbitraj, acest curs dovedind încă odată că tinerii sunt interesați și pasionați, dorind să facă totul pentru a avea o carieră de succes. Doisprezece tinere talente completează lotul de arbitri, astfel încât putem spune că suntem tot mai pregătiți să asigurăm arbitraje de calitate în campionatele județene AJF Arad și, de ce nu, să formăm, alături de membrii comisiei, noi vlăstare care să bată la porțile performanței. Îi felicit pe domnii Tiulea și Arsa pentru dăruirea cu care își desfășoară activitatea, reușind cu brio <<lansarea la apă>> a unei noi generații de arbitri. Comisia noastră va depune și pe mai deparye eforturi susținute pentru a promova tinerii și pentru a-i pregăti pentru succes”, afirmă Casian Băla, președintele CJ Arbitri Arad.

 

 

Alex Gornic rămâne să arbitreze doar în județ

Dar în ultimele două weekenduri și arbitrii cu experiență și-au susținut obișnuitele teste fizice și teoretice, înainte de meciurile pe puncte din ale primăverii din întrecerile județene. Surpriza a fost prezența lui Alexandru Gornic (30 de ani), care ar fi trebuit să-și dea testele cu colegii din lotul divizionar, la Cheile Grădiștei. Însă, fostul fundaș al UTA-ei a decis să facă un pas în spate, să dea prioritate familiei și afacerilor și va rămâne să conducă meciuri doar la nivel județean. Evident, Gornic și-a luat fără probleme testele ca și restul arbitrilor care se întorc și oficial în iarbă odată cu prima etapă a returului Ligii a IV-a Arad, de sâmbătă, 2 martie. Urmează ca apoi să înceapă pe rând întrecerile de juniori, dar și ligile 5 și 6 de seniori.

 

4 comentarii

  1. Bravo lor! Unii, au 14-15 ani, daca nu toți pe acolo se învârt. Poate că unii au mers din proprie inițiativă, alții cu siguranță împinși de la spate de părinți, de tătici , care daca nu a ieșit copilul Pele, macar un Vautrot sa fie. Nu a ieșit cu fotbalul, adică nu are tata, mare iubitor de fotbal, progenitura fotbalista, macar arbitru să ajungă .
    Oricum ar fi, felicitări! Și mult noroc!

    7
    12

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button