Fotbal judeteanGloria LT Cermei

Cermeiul s-a pregătit cu două goluri în poarta Zăbraniului pentru deplasarea cu Poli!





Cermeiul a „închiriat-o” pe Victoria Zăbrani (echipa ce a stat în prima rundă a returului Ligii a IV-a Arad) pentru ultimul reglaj al iernii. Iar testul avea să se dovedească util pentru formația lui Radu Popa și Claudiu Ghiță, supervizați de Roli Nagy. Cu câte un gol pe repriză, „sămădăii” s-au impus pe arena „Josef Scheirich”, în fața elevilor lui Leontin Pința, care și-au petrecut săptămâna în cantonament la Căsoaia.

Scorul l-a deschis Sevici, la mijlocul primei reprize, după o pătrundere în forță pe zonă centrală și un șut plasat pe lângă Brutyo. 0-2 s-a făcut după o oră de joc, când Vasinc a primit o pasă lungă, a pătruns în careu și l-a lobat elegant pe Brutyo.

Zăbraniul avut picioarele grele după săptămâna petrecută la Căsoaia. „După stagiul de pregătire am întâlnit o echipă de ligă a treia ca să vedem cum stăm. Suntem multumiți, ținând cont de efortul din cantonament și că ne-a lipsit și o piesă grea, Maxim. A fost un joc util, cu mai multă atenție puteam să ne atingem mai bine obiectivele pe care ni le-am propus. Ne așteaptă o săptămână de pregătire a jocului de la Șimand, sper să avem o evoluție destul de bună”, afirmă Leontin Pința.

Așadar, Cermeiul încheie pozitiv perioada de pregătire, înainte de deplasarea de risc maxim, de la Timișoara, cu Poli. „Zăbrani este în reconstrucție, se vede mâna de antrenor meseriaș. Leo Pința este cunoscut de toată lumea, și au fost astăzi un adversar bun, ne-au pus câteva probleme, dar nu ne-a interasat scorul, doar jocul. Mai avem de pus la punct câteva detalii pentru jocul nostru, sper să o facem cât mai repede. Regresul echipelor din Arad se datorează lipsei de fotbaliști la nivelul Ligii atreia. Eu am preluat Cermei în vară, mai erau 6 jucători și greu am adunat un grup. Nu se poate reconstrui de pe o zi pe alta, abia acum în iarnă, după ce am mai completat lotul cu fotbaliști buni, ne putem propune mai multe”, susține Radu Popa.

Cam pe aceeași lungime de undă cu antrenorul său se află Petre Bulza, președintele celor din Cermei: „A fost ultimul meci de pregătire, cu prietenii noștri de la Zăbrani, un joc util pentru ambele echipe. Am încercat să ne întărim în această iarnă, cred că avem un lot competitiv pentru ce urmează și nu cred că vom avea emoțiile din sezonul trecut. În primul meci oficial din acest an mergem la Poli, în tur la Cermei am avut 4 bare, dacă am fi avut 2,3-0 la pauză nu se supăra nimeni, dar s-a teminat 1-0 pentru ei. Echipele din Arad sunt ca și fotbalul românesc. Parcă aveam o plajă mai mare de fotbaliști de calitate, acum e mai greu să-i găsim, poate și pentru că suntem cinci echipe arădene în Liga a 3-a și multe echipe din județ s-au întărit cu gândul la o clasare mai bună sau chiar la o promovare în liga a treia. Pe an ce va trece cred că va fi tot mai greu, parcă nu vin din urmă suficienți fotbaliști tineri, cu calitate pentru acest nivel”.

Formații:

Zăbrani: Brutyo – Coste, Vizitiu, Turc, Benescu – Godoci, Cleuța, K. Varga, C. Gîlcă – Zăhărean, Ghergar. Au mai intrat: Suătean, Stoin, Țuța, Hodan, Oprea, Păulescu, Dancă

Cermei: Balica – Siminiceanu, Lazăr, Siminic, Nica – Tănase, Iosu – Ghighilicea, Sântean, Sevici – Vasinc. Au mai intrat: Sîrb – Balasz, Stamorean, Botaș, Piț, Hațegan, Sas, Novac, Bunea, Cornicioiu.

Arbitri: Ștefan Cohuț – Emanuel Simulescu, Roland Iuhasz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button