Progresul PecicaȘoimii Lipova

Lipova, trimisă de conjudețeana Pecica în play-out! Todea: „Noi naivi, ei concreți” v.s. Bozian: „După golul de 0-1 totul a decurs normal”





Primul derby arădean al anului în Liga a III-a a fost echilibrat doar până la deschiderea scorului. Au reușit-o pecicanii la Lipova, prin Borcea, chiar înainte de pauză, după care Progresul a mai marcat de două ori după pauză și și-a asigurat victorie ce o duce mai aproape de play-off.

Todea: „Un meci durează 90 de minute, dar noi nu am crezut niciun moment că putem reveni”

În schimb, Șoimii Lipova iese total din calculele „careului de ași” după meciul de astăzi și nu are decât să-și propună să câștige play-outul. „A fost un meci echilibrat timp de 30-35 de minute, adică până la golul lor luat foarte ușor. În primul rând, a greșit arbitrul, căci nu a existat niciun fault la lovitura liberă din care s-a născut golul de 0-1, dar și noi am fost prea naivi. În plus, la 0-0, am fi putut să concretizăm trei-patru situații în care ei au pierdut mingea în jumătatea lor, dar nu am dezvoltat cum ar fi trebuit atacurile. Am avut și ceva faze fixe executate periculos, nu am marcat. În schimb, ei au fost concreți, iar după 0-1 totul a fost simplu pentru ei. Am luat repede goluri în repriza a doua, practic nu am crezut niciun moment că putem reveni. Până la urmă, un meci durează 90 de minute, iar noi am cedat după o repriză și ceva. E clar că avem și o problemă în atac, e al patrulea meci la rând în care nu marcăm, după cele trei amicale, iar azi am și luat. Am avut și ceva probleme, Șimăndan ne lipsește mult și-i dorim sănătate pe această cale, Nica a avut și el probleme în ultimele zile, iar Iliescu își revine treptat. Asta e, până la acest meci am discutat să facem totul pentru a ne juca șansele la play-off până în ultimele etape ale sezonului regular, de luni trebuie să reconfigurăm totul și să ne propunem obiectivul pentru play-out. Până una alta, mai vrem să facem puncte cu Peciu Nou și Buziaș în sezonul regular, apoi ne concentrăm pe play-out”, a spus Cristian Todea, antrenorul principal al formației „alb-albastre”.

Bozian: „Cu Poli vrem să risipim orice îndoieli legate de play-off”

Până la urmă, Pecica avea să-și valorifice statutul de favorită la Lipova, atâta timp cât s-a întărit în iarnă, în comparație cu adversarul care a pierdut trei titulari. Samir Borcea își confirmă forma bună din acest sezon, cu o nouă „dublă”, iar Luca Bodri a înscris din nou și el. „Lipova ne-a surprins puțin în startul meciului cu un pressing ridicat, iar noi nu ne-am putut face jocul de construcție și din pricina terenului foarte greu. Viteza de joc a fost scăzută, dar, pe de altă parte, nu am riscat mai nimic în defensivă, cred că doar dintr-o fază fixă ne puteau surprinde. Dar, am marcat noi dintr-o lovitură liberă și după aceea totul a decurs normal. Am făcut rapid și 0-2, apoi 0-3 și i-am demoralizat cu totul. Chiar dacă nu am obținut rezultate bune, meciurile din Cupă ne-au maturizat și pe noi, suntem conștienți de punctele noastre forte și marșăm pe ele. Am luat trei puncte importante pentru play-off, nu ar fi trebuit să ajungem în situația de a nu fi acolo încă și matematic, dar după meciul cu Poli vrem să risipim orice îndoieli. Avem și o revanșă de luat pentru meciul tur, am pierdut rău și nu meritam după cum am jucat până ce nu ne-a ars arbitrul, cu penalty neacordat și penalty și roșu dincoace. Personal, trec de la o fostă echipă la alta, e clar că aventura de la Poli a fost ceva mai specială, fiind o echipă de tradiție, cu suporteri, care vor veni și la Pecica. Va fi o atmosferă de derby sâmbăta viitoare, vrem să fim la înălțime și să câștigăm”, a spus Bogdan Bozian, jucător și antrenor la Pecica, alături de Dan Stupar.

Şoimii Lipova – Progresul Pecica 0-3

Cum s-au marcat golurile:

0-1 (min. 40): Iuga centrează dintr-o lovitură liberă din stânga, Buta iese greșit și Samir Borcea înscrie cu capul

0-2 (min. 48): L. Bodri centrează în fața porții, fundașii Lipovei sunt depășiți și Samir Borcea pune latul

0-3 (min. 66): Iuga centrează din corner, Luca Bodri marchează cu capul!

Formații:

Lipova: Buta – Candreanu, Petruț, Bain, Puta – Vlad (83 Andrieș), Salka, Said (83 Țurcanu), Brad (68 Passi) – Dinu, Chelea (68 Nica). Antrenor: Cristian Todea

Pecica: Gakos – M. Salka, Nasiru, Wild, Aldan – Iuga (68 Moraru), Shiaondo (68 T. Bodri) – Borcea (77 Matyus), L. Bodri, Răchită (63 Bănățan) – Pășcălău (77 Bozian). Antrenori: Dan Stupar, Bogdan Bozian

Arbitri: Răzvan Necrici (Chechiş – Maramureş) – Petru Irina (Oradea), Andreea Șușcă (Turnu)

Observatori: Florin Marcu (Oradea), Gabriel Stoicovici (Timişoara)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button