Fotbal judetean

30 de minute nebune, oaspeții au smuls punctul la ultimul asalt: Frontiera Curtici – Podgoria Pîncota 2-2





Echipa de la Graniță face cele mai puține puncte în primele două rânduri ale anului din Top 5-ul Ligii a IV-a Arad. După 0-0 la Sebiș, Frontiera Curtici s-a încurcat pe teren propriu și cu Podgoria Pîncota, după un meci cu peripeții. Partida a fost blocată timp de o oră, după care a început o sarabandă a golurilor, dar și a ratărilor. Oaspeții se pot declara mulțumiți cu rezultatul, pentru că au egalat la ultima fază, dar – per total – punctul a fost meritat.

Fără „pincipalul” Jozsa pe margine, gazdele au intrat mai greu în meci. Pîncota a stat bine în teren, chiar a avut inițiativa și au și avut câteva situații de poartă, la șuturile de la semi-distanță semnate Ispas, Pirtea și I. Balaban. La rândul ei, „Fronti” a avut un gol anulat pentru un offside la Deta.

Însă, tot fostul mijlocaș crescut de UTA avea să rupă echilibrul, după o combinație cu Lazea și un șut la colțul lung, din 13 metri, ușor lateral dreapta. Trecuse exact o oră de joc, iar 5 minute mai târziu, Pușcaș a făcut fault de penalty la Avrămuțiu (intrat excelent pe gazon la pauză), iar ex-ul Șulea nu l-a iertat pe Tudosă. Putea fi și mai rău pentru formați din Podgorie, căci tânărul ei portar l-a faultat și el în careu pe Avrămuțiu, doar că s-a revanșat parând lovitura de la 11 metri executată de Pavel, după care voleul lui Lolea s-a dus peste poartă.

Finalul a aparținut vizitatorilor, care au și profitat de schimbările din defensiva amfitrionilor. Plecat din dreapta, Cl. Bălăban a preluat mingea trimisă peste apărare de Pirtea și l-a învins pe Popescu. În ultimele 10 secunde din cele 5 minute de prelungire dictate de „centralul” Coroban pe o degajare a lui Pașca, Bulzan a deviat balonul cu capul, Cl. Bălăban s-a demarcat din nou, a preluat excelent și l-a învins din nou pe goal-keeperul „grănicerilor”.

Varga: „Ratăm prea mult și vedem cum trec punctele pe lângă noi”

Așadar, 2-2 a fost rezultatul final și Curticiul o vede pe Viitorul îndepărtându-se la 7 puncte în vârful clasamentului. „După o primă repriză complicată, în care Pîncota ne-a surprins puțin, credeam că am rezolvat meciul la 2-0, plus mingea pe punctul cu var pentru a ne mări avantajul. Am ratat acel penalty, le-am dat moral oaspeților, care au luptat până în ultima secundă și ne-au egalat. Păcat, am avut și alte ocazii să mergem la 3-0, dar, ca și la Sebiș, am ratat prea mult și vedem cum trec punctele pe lângă noi. Nici nu mai contează ce calcule ne-am făcut din primele meciuri ale anului, realitatea este că am luat doar două puncte și trebuie să mergem mai departe și să ne pregătim mai bine. Sper să revin și eu la antrenamente de săptămâna viitoare și să fiu la dispoziția antrenorului”, a spus Norbert Varga, experimentatul fotbalist al Frontierei, care a stat pe bancă sâmbătă în locul lui Norbert Jozsa.

Lung: „E doar meritul băieților că nu au renunțat”

Și Pîncota spera să aibă ceva puncte în plus în startul returului, mai ales să o bată pe Macea săptămâna trecută, când a ieșit doar remiza. „Am avut o mare surpriză din partea celor de la AJF etapa trecută, nu credeam că au implementat VAR-ul în județ. În prelungirile meciului, <<centralul>> Mako ne-a dat penalty, Pirtea luase balonul să-l execute, adversarii au protestat și a intervenit VAR-ul. Adică asistentul Nagy l-a chemat pe <<central>> la el, nu știu ce au revăzut, ce au vorbit și au dat offside în loc de penalty. Eu le spun mereu jucătorilor mei să nu protesteze, dar după ce am vzăut că cei de la Macea au reușit să întoarcă o decizie a arbitrilor, le voi da liber și lor. Cât despre meciul de la Curtici pot spune că la 0-0 eram nemulțumit la cum s-a jucat și la situațiile avute. Apoi, Avrămuțiu a schimbat lucrurile în favoarea lor, s-au dus la 2-0, au avut și penalty, l-au ratat și ne-au dat posibilitatea să credem până la ultimul fluier în șansa noastră. E doar meritul băieților că nu au renunțat și obținem un punct pe cât de norocos, pe atât de meritat, zic eu”, a explicat Remus Lung, antrenorul celor din Pîncota.

Formații:

Curtici: Popescu – Dochița (46 Avrămuțiu), Bercu, Gurban, Blănaru (65 Abrudan) – Al. Pavel (86 K. Varga), Fl. Lazea – Deta, Huțanu, Bonchiș (65 Zsogo) – Șulea (80 Lolea),  Antrenor: Norbert Jozsa

Pâncota: Tudosă – Gligor, Pușcaș, B. Cotoc (72 Al Pașca), Țop – Hera, Steleac – Cl. Bălăban, Pirtea, I. Bălăban (77 Iakob), – Ispas (72 Bulzan). Antrenor: Remus Lung

Arbitri: Cristian Coroban – Sergiu Găluți, Adrian Bunaciu.

Observatori: Oliver Biro, Marian Nedelea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button