UTA Arad

UTA ar trebui să trimită șase fotbaliști la echipele naționale: Mihai și Vulturar merg împreună sub comanda lui Pancu, Conte – în vederile selecționerului Guineei!







UTA își începe luni aventura în play-outul SuperLigii cu un meci pe teren propriu cu FC Voluntari, formație care tocmai și-a schimbat (din nou) antrenorul. Florian Pârvu a fost oficializat pe banca ilfovenilor, după ce sezonul a fost început slab de Ilie Poenaru și Marin Dună și continuat dezastruos, cu doar 3 puncte din 21 posibile, de Nicolae Dică.


Cu trei puncte cucerite în fața propriilor fani, arădenii s-a îndepărta și mai mult de zona fierbinte a campionatului și și-ar asigura o pauză de două săptămâni și mai liniștită. Iar ca urmare a parcursului în general pozitiv de la începutul acestui an, cel mai probabil, UTA va avea nu mai puțin de șase jucători convocați la echipele naționale.


În cazul lui Raul Stanciu, chemarea la lotul U17 a fost oficializată deja, în vederea Turului de Elită ce se va juca la București, dar arădenii ar mai fi la curent și cu plecarea altor cinci fotbaliști la echipele naționale. Sub „tricolor” va ar mai trebui să ajungă Rareș Pop, pentru meciurile Turului de Elită a naționalei U19 din Croația. Aici, România va da piept cu reprezentativa țării gazdă, Germania și Turcia, iar prima dintre ele merge la „europene”.

Apoi, se pare că Daniel Pancu îi va chema pe ambii mijlocași centrali născuți în anul 2004 de la UTA pentru meciul din Armenia, din preliminariile pentru Campionatul European U21 din 2025. Așadar, Cristian Mihai și Cătălin Vulturar, colegi de generație la CSȘ Gloria și Atletico și pe teren împreună pe finalul meciului „roș-albilor” cu FC U Craiova 1948, ar putea juca împreună și „sub tricolor”.

Apoi, kenyanul Eric Johana Omondi se va întoarce și el la națională. Atacantul va călători până în Malawi, acolo unde Kenya dispută un dreptunghiular amical cu formația țării gazdă, Zambia si Zimbabwe. În fine, Ibrahima Conte ar trebui să fie și el convocat la naționala Guineei pentru confruntările cu Vanuatu si Bermuda, ce vor avea loc tocmai în Arabia Saudită. Precedentul meci al fundașului central de 27 de ani pentru naționala sa datează din septembrie 2022, deși a mai fost convocat inclusiv în vara anului trecut, înainte de a semna cu UTA.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button