Progresul Pecica

Pecica vrea să-și rezolve calificarea în play-offul Ligii a 3-a în compania lui Poli, în fața propriilor fani, dar și: „Să răzbunăm tratamentul din tur”







Pentru începutul anului în Liga a 3-a, Poli Timișoara a privit către divizionarele terțe arădene. Examenul de pe teren propriu, cu Cermeiul, a fost trecut cu un sec 2-0, ocazie cu care „alb-violeții” și-au și câștigat matematic dreptul de a juca în play-offul seriei a 8-a. La prima vedere, formația de pe Bega nu mai are o miză deosebită pentru deplasarea de la Pecica, atâta timp cât în bătăliile din „careul de ași” ar trebui să răzbească oricum în lupta pentru locul 2 cu Peciu Nou și, probabil, Pecica, în timp ce Bihorul pare de pe acum câștigătoare a campionatului.


În schimb, Progresul ar mai avea nevoie de trei puncte din ultimele două meciuri ale sezonului regular ca să fie sigură de calificarea în play-off. Asta dacă Buziașul o bate pe coadașa din Socodor vineri, iar în ultima rundă câștigă la Lipova. Acolo unde, de altfel, s-au impus și pecicanii, cu 3-0, în weekendul trecut. Prima oportunitate i se ivește sâmbătă, de la ora 15, cu Poli acasă. „M-a uns pe suflet victoria de la Lipova. Mi-am dorit foarte mult să învingem, iar băieții mi-au adus o mare bucurie. Voi avea liniște abia după ce ne văd calificați matematic în play-off. Avem în față două meciuri deosebit de grele. Ne-am pregătit foarte bine, dorim să învingem, iar băieții sunt foarte motivați. Vor să răzbune tratamentul de la meciul din tur, unde nu meritam să pierdem la o așa diferență. Dacă câștigăm sâmbătă și eu sper că o vom face, suntem calificați. Dacă nu, depindem de ultimul meci din deplasare de la Oradea, dar și de ceea ce face Buziașul, un adversar puternic care ne-a învins de două ori. Dacă câștigăm sâmbătă, vom merge la Oradea să jucăm fotbal și să obținem maxim ce putem din acel joc. Ne-am câștigat cred eu respectul colegilor din serie și ne-am format un prestigiu de echipă serioasă care își tratează cu respect orice adversar. Vorbesc cu băieții tot timpul. Mă bucur că sunt conștienți de importanța meciului cu Poli și că au o șansă de neratat. Sincer, ar fi păcat să nu ne calificăm în play-off după un sezon formidabil”, afirmă Cristian Pilan. Directorul sportiv al „galben-albaștrilor” își amintește că la partida din toamna anului trecut, Poli a fost serios ajutată de arbitri să se impună, iar eșecul a fost chiar usturător: 0-5. La 0-0, Pecica nu a primit un penalty clar, în timp ce apoi timișorenii au avut 11 metri cu eliminarea lui Wild. 


Bogdan Bozian își înfruntă una dintre fostele formații din carieră, cu care a activat pe scena eșalonului secund. „Am luat trei puncte importante pentru play-off la Lipova, nu ar fi trebuit să ajungem în situația de a nu fi acolo încă și matematic, dar după meciul cu Poli vrem să risipim orice îndoieli. Avem și o revanșă de luat pentru meciul tur, am pierdut rău și nu meritam după cum am jucat până ce nu ne-a ars arbitrul, cu penalty neacordat și penalty și roșu dincoace. Personal, trec de la o fostă echipă la alta, e clar că aventura de la Poli a fost ceva mai specială, fiind o echipă de tradiție, cu suporteri, care vor veni și la Pecica. Va fi o atmosferă de derby sâmbăta viitoare, vrem să fim la înălțime și să câștigăm”, a spus experimentatul mijlocaș, care e și antrenor la Pecica, alături de Dan Stupar.

Meciul cu „alb-violeții” pentru Progresul Pecica va avea și un incredient important și anume prezența galeriei timișorene. Se știe că Poli este însoțită la fiecare meci de un grup mare de suporteri, iar gazdele se pregătesc cum se cuvine. Vom lua toate măsurile necesare conform regulamentului. Știm ce avem de făcut. Îi așteptăm pe suporterii timișoreni la meci și le vom asigura toate condițiile. Jocurile din Cupă ne-au ajutat și în acest sens. Toți din club am învățat foarte mult despre ce înseamnă organizarea unui meci important ce aduce mulți spectatori. Eu sper să jucăm meciul cu Poli cu stadionul plin”, mai susține Pilan.

Partida Progresul Pecica – Poli Timișoara, va fi transmisă în direct pe youtube de Pecica TV, pe canalul Radio Zestrea Pecica.



Formații probabile:

Pecica: Gakos – M. Salka, Nasiru, Wild, Aldan – Iuga, Arsene – Borcea, L. Bodri, Răchită – Pășcălău.

Poli: Murariu – Haloş, Vlaicu, R. Ciurel, Pamfile – Prună, Olariu, Oprea – Curescu, D. Popa, Mura.

Arbitri: Narcis Bodocan – Bogdan Pojar, Alin Revnic (toți din Cluj-Napoca)

Observatori: Dorin Voina, Florin Ştiube (ambii din Reşiţa)

FOTO: Politehnica Timișoara (facebook)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button