Fotbal judetean

Maxim i-a stricat debutul lui Ciba: Victoria Zăbrani – Păulișana Păuliș 2-2





Prima echipă ce și-a schimbat antrenorul de la reluarea întrecerilor pe puncte în Liga a IV-a Arad s-a deplasat sâmbătă dimineață, la Zăbrani, pe terenul echipei ce a făcut cele mai multe mutări la nivel de lot în această iarnă. Iar Victoria avea de luat deja o revanșă după eșecul de la Șimand, în timp ce jucătorii Păulișului doreau să-i facă debutul fericit lui Lucian Ciba. Iar lucrurile păreau să decurgă în favoarea oaspeților, până când Maxim a decis să treacă la „catedră” și să contribuie decisiv la rezultatul pozitiv al echipei sale: 2-2.

Păulișana și-a luat tare adversarul și nu i-a prea mult să deschidă rezultatul, În minutul 13, Varga a centrat din corner, Brândușe a prelungit cu capul și fundașul Cernat a înscris din 2 metri, din fața lui Fărău. Brândușe putea marca și el, dar Brutyo a intervenit curajos în fața fostului atacant al celor de la Cermei și Curtici. În minutul 39, Benescu a greșit, iar Hodan a trebuit să-l faulteze în careu pe Găvrilaș, iar Brândușe a trimis în stânga lui Brutyo, care alesese colțul opus. În prima parte, Zăbraniul a jucat pe contraatac, dar fără finalitate din partea lui Ghergar, Dancă sau C. Gâlcă.

Leo Pința a operat trei schimbări la pauză și, treptat, echipa sa a revenit în joc. Golul speranței a venit în minutul 64, când Maxim a bătut cu efect o lovitură liberă, mingea a fost deviată, Toma a respins în bară, dar nou-intratul Țuța a fost pe fază și a marcat din 2 metri. Păulișana a simțit pericolul, s-a întors în atac, iar Berar și mai ales P. Varga au ratat ocazii cât roata carului, ultimul din situații de unu la unu cu Brutyo. Și, la următoarea fază, în cel de-al treilea minut de prelungire, fotbalul și-a arătat fața urâtă pentru Păuliș și cea frumoasă pentru Zăbrani, mai ales că golul lui Maxim a fost o bijuterie. Mijlocașul ofensiv al lui Pința a șutat perfect dintr-o lovitură liberă de la 27 de metri, mingea a mușcat din bara din vecinătatea vinclului din dreapta și Toma a rămas fără replică.

Bucurie mare gazde, pentru un punct de moral în fața uneia dintre echipele cu pretenții ale fotbalului județean. „Am întâlnit echipa de pe locul doi iar, finalul jocului a dovedit ce trebuia să fie. Părerea mea e că rezultatul de egalitate este unul care prezintă realitatea din teren. Prima parte a fost a noastră, dar – din nou – pe greșeli elementare, am luat gol din 2 metri, iar în partea a doua am fost cei care am <<ghidonat>> jocul. Un joc pe contre, ţinând cont că am întâlnit o echipă care urmărește să fie în primele trei. Probabil că pentru multă lume a fost o surpriză neintroducerea în primul 11 a doi-trei jucători, ei știu cel mai bine din ce cauză, iar prin faptul că în partea a doua schimbările au adus ceea ce ne-am dorit nu avem decât să ne felicităm. Ne așteaptă un joc greu la Beliu, foarte greu, dar noi mergem să jucăm exact cum am făcut și la Șimand, cum am făcut și azi, încercăm să nu cedăm, doar așa că ne aflăm la fotbal. Îi felicit pe băieți și să ajute Dumnezeu ca la Beliu să facem un rezultat frumos”, a declarat Leo Pința, antrenorul Victoriei.

Zăbraniul i-a stricat debutul lui Lucian Ciba, care – însă – încă nu-și cunoaște prea bine echipa, atâta timp cât a condus o singură ședință de pregătire, cea de joi seara. „Am reușit să fac doar un antrenament și va fi destul de dificil să încerc să schimb ceva în următoarele jocuri. Dar măcar mentalitatea vreau să o schimb, ca să nu mai tratăm cu seninătate anumite aspecte din joc. Aici mă refer la faza ofensivă, căci am avut foarte multe situații și chiar ocazii să marcăm și să închidem jocul, pe care le-am tratat prea ușor. Iar pe faza defensivă tot așa tratăm momente din joc cu seninătate, neexistând acea concentrare maximă care trebuie să fie la o echipă. Dar eu cred în ei și de acea am și acceptat provocare, este un nucleu de jucători buni cu care se poate munci. Eu încerc să scot maximum sau asta mi se cere, să scot maximum din fiecare jucător. La întâlnirea pe care am avut-o joi era pe undeva normal să fie receptivi băieții, acuma pe parcurs o să-i cunosc mai bine, o să mai apară și mici discuții și probleme cu unii dintre ei, că aşa-i la fiecare echipă. Toate acestea o să încerc să le pun la punct ca lucrurile să evolueze înspre bine. Îmi pare rău, eu aș fi vrut să debutez cu o victorie, în special pentru băieți ca să aibă continuitate după victoria cu juniorii de la Ineu. Cu o victorie azi rămâneam tot pe locul 2, iar moralul lor era altfel. Oricum încerc să lucrez la mentalitatea lor, pentru că, din ce-am văzut și din ce am avut discuții cu conducătorii clubului, băieții au tot cea ce își doresc și la antrenament și ca salarii. Au toate condițiile pentru a munci și atunci vine partea cealaltă, la ceea ce oferim. Dar eu zic că în mare lucrurile vor fi ok”, a declarat tehnicianul Păulișanei, Lucian Ciba.

Formații:

Victoria: Brutyo – Costea, Hodan, Vizitiu (61 Turc), Benescu (67 Stoin) – Fărău (46 Godoci), C. Gîlcă – Fl. Dancă (46 Cleuța), N. Maxim, Zubașcu (46 Țuța) – Ghergar. Antrenor: Leontin Pința.

Păulișana: Toma – E. Calancea, Cernat, Pleșca, C. Morariu (61 Berar) – Gavrilaș (61 Hrîncescu), Schinteie (68 Marc), G. Pop, P.  Varga – Brândușe, Cr. Moldovan (82 Crișan). Antrenor: Lucian Ciba.

Arbitri: Alin Deac – Florin Vesa, Alina Mihoc.

Observatori AJF: Leontin Buda, Ioan Hamza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button