Progresul Pecica

Pecica a pierdut cu Poli și riscă să nu prindă play-offul! Stupar: „Situația s-a complicat, dar ne jucăm șansa” v.s. Codrea: „Toți au muncit”







Primul gol marcat de Poli în actul întâi al unei deplasări  stagională a fost de ajuns pentru trei puncte la Pecica. Aici, Progresul avea nevoie de victorie pentru a încheia socotelile cu prezența în play-off, însă ex. utistul David Popa, trecut mai apoi pe la Cermei și Crișul, le-a stricat planurile cu reușita din minutul 23. Regretele sunt mari, pentru că pecicanii, ca formație ce colaborează îndeaproape cu UTA, dorea să-i provoace neplăceri marii rivale din vest a grupării „roș-albe”, dar mai ales să sărbătorească calificarea în play-off.



Stupar: „De a doua repriză sunt destul de mulțumit, de cum s-au implicat jucătorii”

Borcea și mai ales Bozian (lovitură liberă executată în bară în minutele de prelungire) le-au dat fiori „alb-violeților” din teren și celor 200 de susținători din galerie, însă doar atât. Eșecul o expune enorm pe formația „galben-albastră”, fiindcă ultimul meci din sezonul regular e unul de risc maxim, pe terenul liderului FC Bihor și Buziașul o poate depăși pe locul 4 dacă bate la Lipova. „E o înfrângere grea, ne-am fi dorit foarte mult să obținem maximum din acest meci. Din păcate, am avut un început de meci mai ezitant, am primit acel gol, după care sigur că adversarul a știut să gestioneze acel minim avantaj. Chiar dacă în a doua repriză, zic eu, am dominat în mare măsură, nu am reușit să ne creăm ocazii mari de a înscrie și, din păcate, deznodământul este în dezavantajul nostru. Situația s-a complicat puțin, pentru că avem un meci foarte greu la FC Bihor, echipa de pe primul loc și ne va fi foarte greu, în timp ce adversarii noștri direcți joacă la Lipova. Doar că și Lipova este o echipă care poate să încurce pe oricine, să prindă o zi bună. Noi ne jucăm șansele până la capăt, este regretabil, pentru că de a doua repriză sunt destul de mulțumit, de cum s-au implicat jucătorii, de efort, de respectarea sarcinilor de joc”, a spus Dan Stupar, antrenorul celor din Pecica, alături de Bogdan Bozian.   



Codrea: „Dominarea lor teritorială făcea parte din planul nostru tactic”

Poli și-a reluat poziția secundă în clasament, pe care o pierduse vineri, în fața celor de la Peciu Nou. ,,Nu a ieșit un meci spectaculos din păcate, pentru că și terenul nu a fost în condiții foarte bune. Noi am reușit să înscriem și după aia ne-am apărat compact, zic eu, destul de bine și adversarul n-a avut ocazii decât din faze fixe și pe final a pus un pic de presiune. Chiar dacă au dominat teritorial, acest lucru făcea parte din planul nostru tactic, pentru că dădusem gol. Remarc toată echipa, jucătorii au muncit azi. Curescu e un jucător sufletist, s-a și accidentat, sperăm să fie bine, dar toți băieții au muncit. Bocșan a ieșit cu crampe, David Popa care-i atacant a muncit ca un fundaș, așa că toată echipa merită lăudată, este un rezultat pentru care a muncit toată lumea. Nu înseamnă că dacă am câștigat azi, dacă ne vom mai întoarce aici, ne va fi ușor. Vor fi meciuri tari, între noi și ei, sau între noi și Oradea. Cum se spune, oricine poate să bată pe oricine”, e de părere Paul Codrea, antrenorul timișorenilor.     

Ultima etapă a sezonului regular în C8 e rezervat duelurilor de la vârf din zona play-off, Poli – Peciu Nou, respectiv FC Bihor – Pecica.

Progresul Pecica – SSU Politehnica Timișoara 0-1

Cum s-a marcat golul:

1-0 (min. 23): Curescu centrează din dreapta, balonul ajunge în stânga la Pamfile, iar acesta trimite în fața porții, de unde David Popa înscrie

Formații:

Pecica: Gakos – M. Salka, Nasiru, Wild (80 Pop), Aldan – Iuga (46 Shiaondo), Arsene (60 Bozian) – Borcea, L. Bodri, Răchită – Pășcălău. Antrenori: Dan Stupar și Bogdan Bozian.

Poli: Murariu – Haloş, Bocșan, Vlaicu, R. Ciurel – Prună (93 Roșu), Olariu (82 Rotariu), Pureca – Curescu (67 Mura), D. Popa, Pamfile (82 Oprea). Antrenor: Paul Codrea

Arbitri: Narcis Bodocan – Bogdan Pojar, Alin Revnic (toți din Cluj-Napoca)

Observatori: Dorin Voina, Florin Ştiube (ambii din Reşiţa)

FOTO: Sorin Dan Cârstea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button