Fotbal judetean

Puncte mari de ziua lui Filipaș (și) în fața unor jucători din Liga a 3-a: ACB Ineu II – CS Beliu 0-2





ACB Ineu nu se răgăsește în acest start de an calendaristic și pierde al 5-lea meci între Liga a 3-a și Liga a 4-a. În weekend, a fost Periamul în eșalonul terț și CS Beliu, în județ, să câștige cu același scor pe „Central” și să lase destule semne de întrebare la gruparea de pe Crișul Alb. Ieri, vecinii din Beliu s-au impus chiar și fără golgheterul Purtan (suspendat) și i-au dedicat victoria antrenorului Costel Filipaș, care a împlinit 41 de ani.

Și ambițiile au fost destul de mari, deoarece Filipaș a fost „secundul” lui Cristi Sculici la Ineu, iar în tur belenii nu prea au avut milă de tânăra echipă avută în față. De această dată, pe teren pentru ACB au apărut și destui fotbaliști cu state de titulari în Liga a 3-a și tot nu a fost suficient. Ocazii au fost și de-o parte și de cealaltă încă din prima parte. Mitrea a fost însă providențial la șuturile de la distanță ale lui Ndoye și Șerban, iar golul lui Toure a fost anulat pe motiv de offside. Dincolo, Mașniță a ratat o ocazie mare în contul oaspeților, care – totuși – au înscris când a trebuit, adică înainte de pauză. Mai precis, în minutul 42, când ex-ul Denis Mâneran a intrat în careu pe stânga, i-a pasat lui Mașniță, care a așezat pentru Cohan ce a găsit colțul lung al porții lui Coman cu un șut de la 14 metri.

De altfel, belenii și-au mărit repede avansul în debutul părții secunde (min. 51), când fundașul Călăceanu a reluat cu capul la colțul scurt centrarea lui Hulbăr. Și aici vorbim de alți doi fotbaliști ai Ineului. ACB-ul și-a pierdut și fărâma de avânt pe care a mai avut-o în prima parte, dar asta și pentru că vizitatorii s-au apărat destul de bine. Desele centrări în careul lui Mitrea nu au prea avut destinatari, iar pe două-trei contre belenii au mai avut situații periculoase, prin Popovici și Mâneran.

Mihuț: „Meci bun, echilibrat, o luptă la centrul terenului”

Așadar, Ineul se alege cu zero puncte din primele trei partide ale anului în Liga a 4-a și rămâne pe ultima poziție în clasament. „A fost un meci bun, echilibrat, o luptă la centrul terenului, foarte puțin s-a jucat la porți. Am avut ocaziile noastre importante, mai ales în prima repriză, dar am luat primul gol pe final de repriză la o neatenție, urmată de o nesincronizare în apărare.  La pauză, am încercat să corectăm, dar am fost surprinși rapid la un corner. Apoi adversarul s-a mulțumit să apere rezultatul, iar noi nu am reușit să fim periculoși, dar am avut doar situații cu centrări în careu”, spune Teodor Mihuț, ajutorul lui Cristian Sculici pe banca Ineului.

Filipaș: „Sunt foarte mulțumit de băieți contra unei echipe care face doar fotbal”

Belenii obțin primul succes al primăverii, după ce au pierdut la limită cu Sântana și au pierdut dublul avantaj de pe teren propriu cu Felnacul și s-au mulțumit cu un punct. „Am făcut un meci bun contra echipei din Ineu, care a aliniat jucători de Liga a 3-a. În prima repriză am jucat bine pe terenul mare de la Ineu și am dat gol când trebuia, pe final de repriză. Ne-am dublat avantajul imediat după pauză, după ce am început cu presiune la poarta lor, după care am jucat mai mult pe contraatac și mai puteam marca cel puțin un gol. Sunt foarte mulțumit de băieți contra unei echipe care face doar fotbal, pe când la noi majoritatea îmbină serviciul cu sportul. Bun și arbitrajul lui Sebastian Mako, de fapt, impecabil. Urmează să jucăm acasă cu Zăbrani, vrem să legăm victoriile”, a punctat și Costel Filipaș, care și-a cinstit echipa cu un ceaun la finalul partidei de la Ineu.

Formații

Ineu: Coman – Temian (61 Miculaiciuc), Clipotă, Șerban, Bekono – Kone (71 Haniș) – Banam (81 Sabău), Spătaru, Ndoye, Ioniac (81 Oprean) – Toure. Antrenor: Teodor Mihuț

Beliu: Mitrea – B. Rusu, Călăceanu, F. Bogdan, Hulbăr – Onoc, Cotoc (79 Morar) – D. Mâneran (84 Popovici), Cohan (84 Jurcă), Chifa (77 Ardelean) – Mașnițâ. Antrenor: Costel Filipaș

Arbitri: Sebastian Mako – Ciprian Pătroi, Paul Iovescu.

Observatori AJF: Mircea Bondar, Bogdan Pește

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button