Sporturi de contact

Colecție de medalii naționale pentru luptătorii de sambo de la CS Universitatea Arad, cinci dintre ei au urcat pe prima treaptă a podiumului! + FOTO

Dacă la Bacău au avut loc „naționalele” de judo U14 și U 16, la București s-au bătut pentru medalii cei mai buni luptători de sambo din România. Iar Clubul Sportiv Universitatea a fost la înălțime, cu cinci titluri de campioni naționali, cinci medalii de argint și alte șase de bronz.

La juniori, luptătoarele de aur a grupării studențesti, manageriată de Ovidiu Șerban, sunt Carolina Szabo (categ 59 kg) și Andreea Greculeac (categ +80 kg). Cu argintul a trebuit să se mulțumească Timeea Hegyi (categ. 47 kg), iar cu bronzul, Lidia Stanciu (categ. 47 kg), Talida Nagy (categ. 47 Kg) și Lăcrimioara Popa (categ. 64 kg).

La seniori, colecția de medalii a fost și mai numeroasă. Bogdan Drîmba (categ. 58 kg), Iulian Maholea (categ. 64 kg) și Laszlo Szoke (categ. 71 kg) sunt noi campioni naționali, iar Ana Maria Vladu (categ. 50 kg), Carolina Szabo (categ. 59 Kg), Robert Mihai (catreg. 64 kg) și Andreea Greculeac (categ. + 80 kg) au pierdut doar finalele și au urcat pe a doua treaptă a podiumului. Totodată, Ciprian Corleciuc (categ. 58 kg), David Pusztai (categ 88 kg) și Bianca Prodan (categ +80 kg s-au întors acasă cu medaliile de bronz. De menționat e că Prodan, sportivă cu titluri mondiale la sambo, a concurat accidentată.

În fine, Mihai Trif (categ 71 kg) a mai luat un loc 7 la juniori, iar Darius Giurgiu (categ +98 kg), un loc 5 și Răzban Bobiș (categ 98 kg), un loc 7, la seniori. Sportivii sunt pregătiți de Carol Szabo și Arpad Nagy.

”Deocamdată, conform așteptărilor, pot spune că suntem în graficul de înaltă performanță promis pentru viitorul apropiat. Felicitări dragi sportivi frumoși, voi aceia cu copilăria încărcată de maturitate prin efortul fizic susținut continuu, prin voință și aspirații spre superlativ. În sport nu reușește oricine, munca uriașă depusă de-a lungul anilor pentru a atinge gloria, supremația sportivă, nu este la îndemână oricui. Aici prevalează inteligența creativă a tacticii de luptă a sportivului, alături de celelalte calități tehnico-fizice indispensabile. Bravo suflete mari!”, e mesajul Cristinei Szabo, președinta secției de judo-sambo de la CS Universitatea Arad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button