UTA Arad

Utistul Alexandru Roșca – al patrulea cel mai folosit junior în sezonul regular al Ligii a 2-a, urmat de Raul Popa





La finalul primei părți a sezonului 2023/2024 din Liga 2 Casa Pariurilor, înainte de play-off și play-out, Federația Română de Fotbal a făcut o statistică legată de evoluția talentelor autohtone U19 din competiție.

Printre remarcați e și fotbalistul UTA-ei împrumutat la cea mai bună formație a eșalonului secund la finalul sezonului regular. Vorbim despre Alexandru Roșca, portarul de 20 de ani al celor de la CSC Șelimbăr, care e pe locul 4 în topul minutelor bifate. Mai bine decât goal-keeperul „Bătrânei Doamne” stau doar Denis Oncescu (Chiajna, împrumutat de la Dinamo), Mario Tudose (FC Argeș), care sunt singurii integraliști Under 19 ai celor 19 runde scurse din sezonul regular și Sergiu Rimovecz (CSM Reșița), care a bifat 1.640 minute. Urmează, așadar,  Roșca, cu cele 1.620 minute jucate, adică 18 partide întregi, iar după el Frănculescu (CSA Steaua – 1.476), Godja (Viitorul Pandurii – 1.473) și David Maftei (CSA Steaua împrumutat de la Farul – 1.405).

Dintre tinerii fotbaliști ai UTA-ei împrumutați în Liga a 2-a, pe locul 2 este Raul Popa (19 ani), care a bifat pentru CSM Slatina 859 de minute și a și marcat un gol. Dintre juniorii arădenilor împrumutați la Dumbrăvița, Răzvan Ristin (18 ani) are 633 de minute jucate, deci vine pe podium în clasamentul utiștilor. Fabiano Cibi (19 ani) – 571, iar Ahmet Ekmekci (19 ani) – 344 (în cele patru partide disputate în acest an, el fiind împrumutat doar în iarnă la gruparea din județul Timiș). În fine, fundașul Ionuț Anișorac a jucat doar 477 de minute în tricoul Chindiei Târgoviște.

Tot la Dumbrăvița a jucat 735 de minute și ghanezul Bruce Nortey (20 de ani), reușind un gol și un „assist”, dar fără a fi a avea statut de fotbalist Under 19. Și mai multe minute are Denis Hrezdac pentru viceliderul Corvinul „Închizătorul” de 22 de ani a jucat 1219 de minute și și-a trecut în cont și trei goluri și o pasă decisivă. Tot pentru „corbi” a apărat și Cristian Blaga în trei meciuri, adică 270 de minute.

În stagiunea de toamnă, la Dumbrăvița a mai fost și Paul Mercioiu, dar atacantul de 20 de ani a jucat doar în 74 de minute și între timp a ajuns în Liga a 3-a, la CS Socodor, unde a înscris deja de trei ori.

Un comentariu

  1. Roșca atrage atenția prin regularitate și substanță. Au loc el și Lungu în locul lui Kucer. Asta într-o perspectiva de titular chiar la Iacob. Postul de portar la UTA, se cere stabilizat și în prezent și în perspectiva. Mai mult la apropierea de puncte care asigura permanenta, trebuie mers pe Lungu pentru confirmare. Privim mereu la B, la cei împrumutați și sunt multe hibe de competitie ca acest Selimbar . O grupare entuziasta, născută din jucători ce cochetau cu Herman-ul sibian. Ce garanții valorice presupun, când nu au drept de promovare și evoluează fără presiune. Alții pe unde sunt ai noștrii, echipele sunt modeste ca dotare și fără o siguranță de minim cadru de creștere valorica. Centrul principal ar fi Dumbrăvița, păpușa din lemn a Timișoarei. Încheiem cu o nereușită, Anisorac la Chindia. Mare speranța, se duce și el ușor după frații BODRI !! Sa vedem ce oprește Rednic la echipa în vara.

    11
    2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button