Progresul Pecica

Sesizarea în „cazul Pădurariu” a fost respinsă de FRF: Pecica va juca în play-outul Ligii a III-a!





Cele două eșecuri din finalul sezonului regular, 0-1 cu Poli și 0-2 cu FC Bihor au condamnat-o pe Progresul Pecica la disputarea play-outului în seria a 8-a a Ligii a 3-a. În play-off va juca Phoenix Buziaș, echipă ce a terminat sezonul regular cu 32 de puncte, cu unul mai mult decât formația pregătită de Dan Stupar și Bogdan Bozian.

Aceasta, însă, și-a mai pus ceva speranțe în sesizarea făcută la Federație cu privire la dreptul de joc al lui Cristian Pădurariu. Atacantul celor de la Buziaș ar fi avut contract de profesionist făcut de Poli Timișoara în vară, dar el a continuat să joace ca amator sub comanda lui Cosmin Petruescu, inclusiv în cele două întâlniri directe câștigate în fața pecicanilor. Aceștia din urmă au încercat să ia la „masa verde” cele 6 puncte pe baza unei sesizări, dar Comisia de Disciplină și Etică a FRF a anunțat următoarele în această seară: ”Admite excepția tardivității invocată de pârâtul CS Phoenix Buziaș. Respinge sesizarea formulată de reclamant ACS Progresul Pecica împotriva pârâtului CS Phoenix Buziaș, ca neregulamentară”.

Pe scurt, chiar dacă Progresul Pecica are dreptate și Pădurariu nu avea drept de joc în acest sezon și nu doar împotriva ei, sesizarea, memoriul (cum vreți să-i spuneți) nu are cadru legal. Adică e făcut prea târziu și nu la pauză sau imediat după meciuri, așa cum prevede regulamentul. Cert este că atacantul celor de la Buziaș nu mai joacă de două runde și ceva ne spune că nu va mai juca deloc până la finalul sezonului, semn că formația timișană e conștientă că e în culpă, doar că nu a fost sancționată la momentul potrivit.

Conducerea Progresului nu a decis încă dacă va mai depune un recurs la decizia FRF, însă speranțele de succes par oricum mici, atâta timp cât în weekend încep fazele play-off/out, iar Buziașul va fi programată pentru deplasare de la Oradea cu FC Bihor, iar Pecica, la partida de acasă cu ACB Ineu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button