Alte sporturiBaschetUTA Arad

UTA și FCC UAV Arad iau cea mai mare felie din banii alocați de Primărie în prima sesiune de proiecte nerambursabile, AJF Arad – sărită din schemă!





În plin an electoral, Primăria, Centrul Municipal de Cultură, împarte în prima sesiune de proiecte, denumită generalist „Promovarea Sportului de Performanță 2024”, 7,55 de milioane de lei. Iar UTA și FCC UAV Arad, cele mai iubite echipe arădene, iau – conform așteptărilor – cea mai mare felie din aceste fonduri nerambursabile. Până la urmă, vorbim despre singurele formații ce reprezintă Aradul în primele ligi, iar nevoile acestora sunt mari.

Pentru proiectul ”UTA în elita fotbalului românesc”, conducerea „Bătrânei Doamne” a solicitat 4,77 de milioane de lei și a primit 4 milioane (800 de mii de euro), în timp ce FCC UAV Arad s-a ales cu 1,5 milioane de lei (300 de mii de euro) din cele 2,75 solicitate, în cadrul proiectului ”Participarea în a 35-a ediție de Baschet Feminin”. „Careul de ași” e completat de AMEFA Arad ce ia 350 de mii de lei pentru două proiecte (când a depus nu mai puțin de 5 pentru o sumă totală ce depășește 2 milioane de lei)  și Atletico Arad, cu 60 de mii de lei, pentru același număr de proiecte.

Din cele 59 de proiecte admise după prima etapă de selecție, 16 nu au întrunit punctajul minim necesar, fiind respinse. Surprinde puțin lăsarea pe dinafară a Asociației Județene de Fotbal, care nu primește niciun leu de la municipalitate. Instituția condusă de Răzvan Cadar a solicitat 40 de mii de lei pentru organizarea unei noi ediții e a Memorialului Adrian Lucaci și alți 775 de mii de lei pentru dotarea formațiilor din județ care au luat startul la ediția 2023-2024 a Cupei României cu echipamente sportive, mingi etc. Din informațiile noastre, AJF Arad se gândește să conteste decizia CMCA, care e mai degrabă asumată de primarul Călin Bibarț. Totodată, FCC UAV Arad își vede nefinanțată echipa de junioare, fără de care nu poate funcționa la nivelul primului eșalon și care a participat deja la competiții oficiale, pe când Asociația Club Sportiv Academia de Baschet Arad, nou apărută în peisajul sportului din orașul nostru, ia dintr-un foc 80 de mii de lei pentru patru proiecte?!

Mai jos puteți studia proiectele admise, cu sumele aferente:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button