Diverse

Știi cum să alegi corect pantofii de sport potriviți?

Atunci când alegi pantofii pentru activități sportive trebuie să cunoști foarte bine anumite criterii de selecție. Acestea sunt importante atât pentru a maximiza performanțele sportive în timpul activității, dar și pentru a evita accidentarea sau rănirea picioarelor. 

Pantofii de sport sunt realizați diferit, în funcție de activitatea pentru care vor fi folosiți. Pantofi pentru fitness, pentru alergare, pentru fotbal, pentru tenis, fiecare are caracteristici diferite care vizează stabilitatea și susținerea piciorului, grad de confort, aderență a tălpii pe un anumit tip de suprafață și așa mai departe. Însă, pe lângă aceste criterii particulare, există și câteva reguli generale pe care ar trebui să le folosești, în primul rând, atunci când cumperi pantofi sport.

  1. Cumpără întotdeauna dintr-un magazin specializat în încălțăminte sport. Personalul din magazin este calificat să îți ofere informații utile despre toate modelele disponibile și să te îndrume în alegerea celei mai bune perechi de pantofi sport, în funcție de activitatea pe care i-o vei descrie. Dacă preferi cumpărăturile online, alege pantofii de la un brand de echipamente sportive, care folosește tehnologie și materiale speciale în acest sens. De exemplu, în oferta de adidasi Nike vei găsi modele dedicate oricărui tip de activitate sportivă.
  2. Alege un pantof specific pentru tipul de sport pe care îl practici, în locul unui model universal, chiar dacă și aceștia sunt de la un brand sportiv.
  3. Probează pantofii înainte de a-i cumpăra sau, dacă îi alegi online, ai grijă să îi poți returna dacă nu îți vin. Ideal este să probezi pantofii după ce ai făcut sport, ai mers sau ai alergat, la finalul zilei, când piciorul este deja obosit și dilatat. Astfel, vei avea siguranța confortului deplin. Întotdeauna probează ambii pantofi pentru că ai nevoie ca ambele picioare să se simtă bine. Picioarele noastre nu sunt complet egale. Iar atunci când probezi, folosește aceleași șosete pe care le vei folosi la sport. 
  4. Cum verifici dacă măsura este cea potrivită? În primul rând, atunci când ești încălțat și încheiat la șireturi, trebuie să poți mișca degetele de la picioare cu ușurință, în pantofi. De asemenea, trebuie să ai o distanță de 1 cm între degetul cel mai lung și vârful pantofului. Trebuie să te simți bine în pantofi încă de la început. Nu îi cumpăra sperând să se lărgească cu timpul. Iar pentru a fi sigur că ai bifat toate criteriile de confort, poți face câțiva pași și câteva sărituri în timp de îi probezi, ca să verifici cum se simte piciorul la efort.
  5. Verifică susținerea pantofului. Acesta trebuie să aibă zona călcâiului destul de fermă, astfel încât să mențină piciorul în poziție corectă și să nu alunece atunci când alergi sau sari.

Aceste reguli simple te vor ajuta să alegi pantofii de sport ideali, astfel încât să fii mereu în siguranță la antrenamente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button