Gloria LT Cermei

Cermeiul a intrat în „tunelul” lui 0-2, Periamul se duce la 10 puncte în față! Bulza: „Parcă uităm fotbalul când ajungem la careul advers, unii jucători ne-au rămas datori”

Înfrângeri la indigo pentru Gloria Lunca Teuz Cermei în primele patru partide oficiale din 2024. La Periam, în deschiderea play-outului, a urmat al patrulea 0-2 la rând, iar lecția din urmă cu exact o săptămână pare că nu a folosit la nimic.

Avântul și-a făcut din nou jocul economicos și eficient, în timp ce „sămădăii” au pedalat în gol. De altfel, Cermeiul e singura formație din seria a  8-a a Ligii a III-a care nu a marcat nici măcar un gol în 360 de minute jucate în compania celor de la Poli, FC Bihor și de două ori în fața Periamului. Reușita frumoasă a lui Baranyi și autogolul din prelungiri al lui Stamorean a decis disputa și distanțarea timișenilor la nu mai puțin de 10 puncte de adversarii de astăzi.

Explicațiile sunt greu de găsit, mai ales că echipa arătase altceva în perioada de pregătire, în meciurile de verificare. „Am avut câteva ocazii, dar ne-a lipsit ceva ca echipă, ca grup, mai avem de lucru la aceste aspecte. Parcă săptămâna trecută am jucat mai bine în prima repriză decât acum. Adversarul te adoarme tactic, mai mult distruge jocul și, prin fundașul Roșus, joacă cu mingi lungi pentru ofensivă unde îl au pe Baranyi. Acesta e un foarte bun jucător la Liga a 3-a, care ne-a marcat gol de fiecare dată în ultimele patru meciuri directe și care participă la construcția tuturor acțiunilor ofensive. Apoi, antrenorul Răzvan Leuca știe ce teren au, ce poate juca echipa sa pe acest teren, ne-au ciupit și le-a ieșit și pentru că noi nu am fost prezenți. Am reușit să ducem mingea de câteva ori până la careul lor, dar nu știu de ce nu reușim să finalizăm, parcă uităm fotbalul când ajungem acolo. A fost un joc cu o echipă de nivelul nostru, ne-am pus mari speranțe dar ăștia suntem în acest moment, trebuie să ne revenim”, afirmă președintele Gloriei, Petre Bulza.

Dincolo de meritele celor de la Periam, e clar cermeianii au destule păcate, iar Bulza a vorbit despre ele. „Din păcate, sunt unii jucători care încă nu au spiritul pe care ar trebui să-l aibă. Ne asumăm acest lucru și îi așteptăm să ne demonstreze că nu e așa. Avem semne de întrebare la mai mulți fotbaliști pe care i-am adus în iarnă, la antrenamente se comportă bine, la amicale au arătat calitate, dar la meciurile oficiale încă ne sunt datori. Normal că ne apasă cele patru rezultate de 0-2, dar jucătorii trebuie să înțeleagă că, dacă vor să joace mai sus, au nevoie de astfel de presiune. Trebuie să ne mobilizăm la următoarele două partide, avem norocul că fotbalul îți oferă mereu șansa revanșei. Chiar dacă acum sunt 10 puncte între Periam și noi, vom juca, avem rapid nevoie de rezultate. Meciul de azi a trecut, ne concentrăm pe deplasarea de la Ineu, de săptămâna viitoare, dacă nu tratăm fotbalul superficial, ne va pedepsi din nou”, a mai spus șeful „sămădăilor”.

La Cermei a debutat astăzi și portarul de 16 ani crescut de UTA, Robert Rusu. Fiul fostului fotbalist al celor de la UTA, Rapid sau Pandurii, Adi Rusu, e din nou acasă după scurta experiență de la Universitatea Craiova. „A apărat bine, trebuie să dăm șansă tuturor tinerilor din lot”, a comentat Petre Bulza prestația tânărului goal-keeper arădean.

Avântul Periam – Gloria Lunca Teuz Cermei 2-0

Cum s-au marcat golurile:

1-0 (min. 32): Budur pătrunde în stânga, așează balonul pe 16 metri, de unde Alexandru Baranyi trimite direct la vinclul din dreapta lui Rusu!

2-0 (min. 90+4): Gălățan a tras bine de la 16 metri, Rusu respinge, Sergiu Stamoreanse sperie de presiunea lui Prața și intră cu mingea în poartă, autogol

Formații:

Periam: Antonescu – Mager, Rosuș, Mureșan, Rancov – Oancia, Cristea – Viașu (75 Gălățan), Olteanu (65 Ștefanciuc), Budur (85 A. Popescu) – Baranyi (65 Prața). Antrenor: Răzvan Leuca

Cermei: R. Rusu – Balazs (75 Novac), Lazăr, Siminic, Iosu –  Tănase, Hațegan (63 Botaș) -Sevici (63 Cornicioiu), Sîntean (46 Ghighilicea), Vasinc –  Piț. Antrenor: Radu Popa

Arbitri: Claudiu Ștef (Târgu Mureş) – Ludovic Zifceac, Alex Belenesi (ambii din Oradea)

Observatori FRF: Răzvan Nistoran, Florin Ştiube (ambii din Reşiţa)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button