Baschet

„Galben-albastrele” au detonat bomba în Secuime și-și joacă accesul în finală cu suporterii alături: Sepsi SIC Sfântu Gheorghe – FCC UAV Arad 79-86

Semifinala Ligii Naționale la Baschet Feminin, dintre Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și FCC UAV Arad a debutat cu o surpriză. În weekendul în care în Secuime se sărbătorește Paștele, „galben-albastrele” au dat lovitura la capătul unei prestații bune, spre excelentă în sfertul cu numărul patru, când a făcut – practic – diferența – în fața unei echipe ce și-a pierdut strălucirea de altădată. Și asta în mare parte pentru că nu și-a asigurat „parcul” de jucătoare românce, spre deosebire de formațiile din Arad și Constanța. S-a terminat 79-86 (23-20, 20-19, 14-17, 22-30) rădencele au șansa să închidă conturile în semifinala cu campioana joi, 4 aprilie, în Polivalenta arădeană, începând cu ora 19,00!

Murray și Vitulova au ținut lucrurile sub control

La cum a început meciul, cu formația gazdă extrem de eficientă sub panoul adversm, se părea că va fi un monolog al multiplei campioane din Secuime. După coșul din minutul 5 al americancei Range, la scorul de 18-7, Miroslav Popov a soliciat time-out, iar Murray și Vitulova au început să concretizeze jocul din ce în ce mai bun al echipei de pe Mureș. Și-a dat drumul la mână și Biszak, doar că Hristova sau Jankovic și-au ținut echipa în avantaj la prima pauză mică: 23-20!

Și Easley și-a dat drumul la mână, dar campiona a avut avantaj la pauză

La reluare, a venit și rândul lui Andie Easley să-și ajute echipa și chiar a făcut-o cu puncte prețioase, din toate pozițiile. Încetul cu încetul, „galben-albastrele” au trecut în avantaj pe tabelă, profitând și de faptul că Zoran Mikes le-a transmis o stare de nervi elevelor sale. Antrenorul lui Sepsi chiar a fost sancționat cu două „tehnice” pentru proteste, iar Mititelu a avut o minge de + 7 pe tabelă, dar a ratat-o. Amfitrioanele s-au regrupat, Pasic și-a etalat, la rându-i, toată valoarea și experiența și trupa campioană a avut avans de 4 puncte la cabine: 43-39.

Biszak – cea mai eficientă română a meciului

Echilibrul s-a păstrat în sfertul trei, arădencele răspunzând fază la fază, punct la punct, încercării „alb-verzilor” de a prelua comanda jocului. Mai mult,  Biszak, Murray sau Easley și-au dus echipa în avantaj, doar că Range sau Nystrom nu au fost de acord și Sepsi conducea și după a treia repriză mică, de această dată la limită: 57-56!

„Galben-albastrele” s-au apărat excelent, iar americancele sale nu au iertat (aproape) nimic

Excelentă maniera în care s-au apărat fetele lui Popov în startul sfertului patru, iar în atac pivoții Vitulova sau Ghiță au fost extrem de eficienți. Americanca Easley și-a luat și ea responsabilitatea aruncărilor de la semi-distanță, iar procentul de reușită a fost destul de bun. Dincolo, doar Range și Hristova au mai pus ceva puncte pe tabelă pentru echipa sa, în timp ce FCC UAV Arad a profitat la maximum de apărarea slabă a adversarelor. Mititelu și Murray au dus tabela la 64-73, când mai erau trei minute de joc. Doar că echipa gazdă nu a depus armele, iar Jankovic și Armanu au redus din diferența la -5: 69-73.

Murray a calmat repede lucrurile cu două „libere”, Sepsi s-a grăbit și a greșit două atacuri, însă nici Aradul nu a marcat. S-a intrat în ultimele 60 de secunde joc cu un coș al lui Mititelu, așa că oaspetele aveau de apărat un avantaj de 7 puncte. Mikes a cerut time-out, dar diferența s-a menținut până la ultima sirenă. Faulturile jucătoarelor din Secuime au venit la americancele Murray și Easley, care au adus punctele siguranței. Asta cu toate că Hristova a reușit o „triplă” când mai erau 12 secunde. A mai marcat și Mititelu, alte 3 puncte de la linia de fault și partida s-a încheiat cu scorul de 79-86!

În primul meci al celeilalte semifinale, marea favorită CSM CSU Constanța s-a impus cu mare emoții în fața fetelor de la CSM Târgoviște, cu scorul de 62-61. Meciul al doilea dintre cele două formații e programat tot joi.

Formații și marcatoare:

Sepsi Sfântu Gheorghe: Hristova 38 (3×3), Range 13 (2×3), Jankovic 9, Nystrom 9, Armanu 6 (2×3), Pasic 3, Cătinean 1, Belegante, Gereben, L. Mikes. Antrenor: Zoran Mikes

FCC UAV Arad: Murray 27 (1×3), Easley 19 (2×3), Vitulova 17, Biszak 11 (1×3), Mititelu 7, Voica-Nagy 3 (1×3), Ghiță 2, Fleșer. Antrenor: Miroslav Popov

Arbitri: Ioana Drăgoi, Răzvan Opriș, Alin Bobeică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button