Progresul Pecica

Pecica se conectează la miza play-otului în compania „lanternei” din Ineu! Arsene: „Nu îi luăm de sus, trebuie să începem cu dreptul!”

Sezonul regular nu s-a încheiat tocmai bine pentru Progresul Pecica, formație ce a ratat calificarea în play-off, adică principalul obiectiv stagional. Sigur, aventura din grupele Cupei României a adus ceva notorietate pentru club și orașul din apropierea graniței cu Ungaria, însă „galben-albaștrii” își propuseseră să evolueze în „careul de ași”, obișnuindu-se – oarecum – cu aerul de acolo pentru sezonul ce vine când s-ar putea ca ștacheta să se ridice din nou.

Dar, pecicanii de ce le-a fost frică după eșecul intern cu Buziașul și anume că programul infernal din ultimele trei etape ale sezonului regular s-ar putea să-i condamne la play-out. Așa s-a și întâmplat, căci după victoria de la Lipova au urmat înfrângerile cu Poli și FC Bihor, ultima acum 6 zile pe „Iuliu Bodola”. „Ne-am propus un meci mare  la Oradea, dar – practic – am început de la 1-0 pentru ei la o fază ce nu anunța nimic. Apoi am avut patru ocazii la o singură fază, a fost un moment psihologic. Nu am marcat și a venit golul doi. Pe o minge dusă de vânt, am dormit în apărare și Sergiu Jurj a profitat. Am mai avut două ocazii mari, dar nici măcar nu am reintrat în joc.  Conducerea nu a pus presiune pe noi, am avut primă la bună la Oradea, păcat că nu am luat-o, vom trage la anul pentru play-off”, transmite Mirel Arsene, căpitanul pecicanilor, care admite și faptul că speranțele legate de contestația făcută la FRF la adresa lui Cristian Pădurariu erau mici: „Oarecum eram resemnați, sesizarea s-a făcut prea târziu. Așa că nu este un șoc decizia comisiei, erau speranțe infime. Îmi pare rău de copiii noștri talentați, era altceva pentru ei să fie văzuți în play-off, erau meciuri tari. Acum în play-out ne propunem să terminăm pe primul loc, avem și avans și ăsta este obiectivul nostru”.

Ineul a fost una dintre echipele ce au încurcat-o pe Pecica în sezonul regular cu un 1-1 chiar pe arena „Pădurice”, iar cu cele două puncte în plus de exemplu Progresul s-ar fi pregătit acum de un nou meci cu FC Bihor. Duelul se repetă sâmbătă, de la ora 15. „Nu știu mare lucru despre Ineu în prezent. Din păcate ne-au luat în tur două puncte acasă, noi veneam după meciul de Cupă cu cei de la Șimian. Am avut un lot subțire numeric și a fost greu să gestionăm atâtea partide și da,  într-adevăr, cu acele două puncte, eram azi în play-off. Observ și eu că Ineul nu are rezultate bune, au pierdut și la Socodor. Păcat, pentru că și ei au  jucători tineri care nu se pot dezvolta ca lumea într-un mediu incert, unde sunt probleme cu banii. Ne concentrăm să câștigăm cu Ineul, nu îi luăm de sus, ne vom face jocul și trebuie să începem cu dreptul play-outul”, a adăugat mijlocașul de 35 de ani al pecicanilor, care încă nu are gânduri de retragere: „Mă pregătesc bine și destul de intens și, atâta cât o să mă țină picioarele, o să mai joc. Îmi face plăcere și nu vreau să renunț, deși vârsta începe să se simtă și în cazul meu”.

Pentru meciul cu ineuanii, antrenorii Dan Stupar și Bogdan Bozian ar putea apela la: Burtic – M. Salka, Nasiru, Wild, Aldan – Arsene, Iuga – Răchită, L. Bodri, Pop – Borcea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button