Superliga

SuperLiga, etapa a doua din play-off/out: VAR-ul o ține pe Dinamo sub linie după duelul cu Petrolul!







Play-off


FC Voluntari – FC Hermannstadt  1-0


S-a oprit la 13 seria de meciuri fără victorie a celor de la FC Voluntari, care au bătut-o pe „Anghel Iordănescu” pe Hermmanstadt. Formația are, evident, un rău de deplasare, unde nu-și exprimă jocul articulat de acasă și, implicit, nici nu-și creează ocazii de gol. E clar că Florin Pârvu a schimbat fața ilfovenilor, care au meritat cele trei puncte după cum au arătat ostilitățile. Cu toate că, dacă Butean nu făcea henț în careu, dându-i posibilitatea lui Merloi să marcheze din penalty, probabil partida se încheia fără goluri. Sunt trei puncte mari pentru cei de la Voluntari, care părăsesc, pentru moment, locul direct retrogradabil.

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – CFR Cluj  1-1

CFR-ul nu mai știe să câștige și își ia, probabil, defintiv adio de la titlu. Clujenii nu au făcut tocmai un meci rău în Secuime, dar au avut de recuperat golul rapid luat de la Ștefănescu, la o fază simplă, în care defensiva lui Mutu s-a deschis larg. Fundașul Boben a egalat cu primul său gol din SuperLigă, după care ritmul a scăzut pe măsură ce s-au scurs minutele. Dacă o echipă merita să câștige aceea era CFR-ul, doar că golul doi nu a mai venit și „feroviarii” riscă să cadă, mâine, pe locul 4.



Sâmbătă

FC Botoșani – Poli Iași 2-1

Derby-ul nordului Moldovei a fost ultimul meci pe banca celor de la Iași a lui Leo Grozavu. Fostul fundaș a fost demis după ce trupa lui Bogdan Andone au anulat golul ex. utistului Roman, prin execuția fină a lui Dican și cea de prădător de careu a argentinianului Lopez. Botoșaniul învie chiar înainte de deplasarea de la Arad, de vineri, unde a fost la 2 minute de succes și în sezonul regular. Poli Iași riscă sa cadă pe loc de retrogradare dacă Dinamo o bate pe Petrolul, dar oricum și-a complicat mult situația în zona retrogradării.

Universitatea Cluj – UTA 0-0

Probabil, UTA ar fi semnat pentru o remiză pe „Cluj Arena” în condițiile în care a avut absențe importante în Iacob, Mocovschi și Luckassen, dar impresia a fost că se putea mai mult decât un tern 0-0. Sigur, putea fi și mai rău, căci „șepcile roșii” au ajuns de câteva ori periculos în careul lui Kucher, dar și arădenii au avut câteva atacuri ce puteau avea o soartă mai bună. Ca să nu mai vorbim despre ocazia lui Omondi și șansa din final a lui Imoh, care scăpa singur dacă Masoero nu ar fi făcut fault de eliminare. Cu câte un punct, cele două echipe conduc ostilitățile în play-out.

Universitatea Craiova – Rapid 2-1

Cu finanțatorii Șucu și Angelescu în peluza de pe „Ion Oblemenco”, Rapidul iese – practic – din lupta pentru titlu. Giuleștenii nu au fost în stare să păstreze avantajul luat în startul reprizei secunde pe tabelă, după „capul” lui Funsho, dar și la capitolul efectiv. Houri  fusese eliminat în minutul 51, dar până în minutul 66 Universitatea Craiova întorsese meciul pe mâna unui extraordinar Alexandru Mitriță. „Assist” și gol pentru „decarul” lui Petev, după care oltenii au rezistat cu brio în fața unei formații fără idei, stinse, care ar putea ajunge pe locul 5 daca Farul o bate pe FCSB.

Duminică

FCU 1948 Craiova – Oțelul Galați  1-2

Ca și cu alte ocazii, echipa lui Dorinel Munteanu și-a luat tare adversarul și și-a creat trei ocazii mari în primele 10 minute. Golul plutea în aer și el a căzut în minutul 17, la o fază ca la antrenament: centrare Bodișteanu, cap Cisotti din 6 metri. Italianul  a obținut apoi un penalty pe care tot el l-a ratat, prilej pentru olteni să egaleze la singura ocazie din prima parte. Lansare lungă pentru Bauza, care scapă în viteză de la mijlocul careului și-l execută pe Pap. Cisse a greșit pasul la offside, dar puternicul fundaș s-a revanșat în startul actului secund, cu un călcâi câștigător din careul mic. Oțelul a ratat alte trei ocazii mari, iar în minutul 90 a riscat să fie egalată după dubla ocazie al lui Sidibe, la care Pap a fost impecabil.

Farul Constanța – FCSB  0-1

Fără a face un meci grozav pe Litoral, liderul a luat trei puncte mari, ce s-ar putea dovedi decisive în lupta pentru titlu. Cu atât mai mult cu cât principalele contracanditate Rapid și CFR Cluj au pierdut din nou puncte și în acest weekend. În schimb, Craiova le-a bătut pe ambele în startul acestui play-off și a urcat pe locul 2 și are derby la București peste o săptămână. Revenind la partida de duminică seara, Farul s-a cam jucat cu ocaziile, în timp ce FCSB a dat lovitura cu 10 minute înainte de final, prin „capul” lui Șut, la un banal corner. Chricheș a revenit pe gazon după 7 luni și putea fu eliminat după un fault dur asupra lui Grigoryan.

Luni

Dinamo – Petrolul Ploiești 1-1

„Câinii roșii” au fost la câteva secunde, mai precis la o decizie din Camera VAR, de o victorie ce ar fi scăpat-o de locul direct retrogradabil. Petrolul a jucat modest în prima parte și Dinamo a avut 1-0, după reușita brazilianului Gabriel Moura, dar, ca și cu UTA, trupa lui Kopic a făcut pasul înapoi și „lupii” au avut câteva ocazii importante de a egala. Și, totuși, se părea că echipa bucureșteană va scăpa în câștigătoare, dar a venit faza din cel de-al treilea minut de prelungire.  Atunci, Amzăr l-a trântit în careu pe Musi și, după 10 minute în care a analizat posibila poziție de offside a „petrolistului”, „centralul” Feșnic a fost chemat la monitorul VAR și decizia nu putea fi decât penalty pentru vizitatori. Gicu Grozav nu a greșit de la punctul cu var și avem a doua remiză din play-out, după cea dintre U. Cluj și UTA.

Play-off

Vineri, 29 martie 2024

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – CFR Cluj  1-1

Ștefănescu 9 / Boben 21

rezumat video

Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

Sâmbătă, 30 martie 2024

Universitatea Craiova – Rapid 2-1

Baiaram 59, Mitriță 66 – penalty / Funsho 48

Cartonaș roșu: Houri 51

rezumat video

Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!

Duminică, 31 martie 2024

Farul Constanța – FCSB  0-1

/ Șut 82

rezumat video

Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

Clasament Play-off

Etapa următoare (6 aprilie): FCSB – Universitatea Craiova, Rapid – CFR Cluj, Sepsi – Farul.


Play-out

Vineri, 29 martie 2024

FC Voluntari – FC Hermannstadt  1-0

Merloi 70 – penalty

rezumat video

Sâmbătă, 30 martie 2024

FC Botoșani – Poli Iași 2-1

Dican 68, Lopez 75 / A. Roman 26

rezumat video

Universitatea Cluj – UTA 0-0

Cartonaș roșu: Masoero 90+1

rezumat video

Descoperă oferta de pariuri Superbet pentru partida cu U Cluj!

Duminică, 31 martie 2024

FCU 1948 Craiova – Oțelul Galați  1-2

Bauza 39 / Cisotti 17, Cisse 51

rezumat video

Luni, 1 aprilie 2024

Dinamo – Petrolul Ploiești 1-1

Moura 39 / Grozav 90+13 – penalty

Clasament Play-out

Etapa următoare (6 aprilie): Hermannstadt – U Cluj, UTA – Botoșani, Petrolul – Voluntari, Oțelul – Dinamo, Poli Iași – FCU Craiova

FOTO: prosport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button