UTA Arad

Andone speră ca Botoșaniul să profite de absența suporterilor la meciul de la Arad, dar și avertizează: „UTA e foarte ofensivă acasă, sper să-i blocăm”







FC Botoșani a înviat după primul succes din play-outul SuperLigii, 2-1 cu Poli Iași. Echipa lui Bogdan Andone a demonstrat spirit revenind de la 0-1, iar situația în clasament nu mai e la fel de disperată, atâta timp cât sunt doar 3 puncte chiar până la un loc de salvare directă de la retrogradare.


Pornind de aici, botoșănenii au toate motivele să facă un meci solid la Arad vineri (ora 17), mai ales că la această oră știu că UTA nu se va baza pe suporterii ei, ci – eventual – sute de copii care deja sunt pe tabelele trimise la club. „Va fi un joc dificil cu siguranță, pentru că, știm foarte bine, UTA este o echipă extrem de puternică, mai ales pe teren propriu. Sper ca lipsa suporterilor să fie un dezavantaj pentru ei și noi să putem profita de acest lucru. Dar, cel mai important e ca noi să fim concentrați, motivați și pregătiți 100% la ora jocului, pentru a face un joc consistent și a reuși să ne întoarcem cu un rezultat pozitiv”, afirmă Bogdan Andone.


În ambele meciuri din sezonul regular, UTA a egalat Botoșaniul în prelungiri pentru 2-2, atât în Moldova, cât și în urmă cu două luni, la Arad. „Dacă ne uităm, avem o revanșă de luat după ambele jocuri din sezonul regulat. Dar nu e vorba de revanșă, e vorba de concentrare, de o atenție mai mare și de a fi mai pragmatici în momentele de final de joc. Pentru că sunt puncte importante pierdute sau, poate în cazul nostru, o să avem nevoie de noroc pe fază ofensivă să câștigăm în prelungiri. Sper ca de această dată să fim noi concentrați și mai determinați și poate să marcăm acum noi în prelungiri un gol de trei puncte”, adaugă tehnicianul „lanternei roșii”.

Andone a vorbit și despre atuurile „Bătrânei Doamne”. „Așa cum o știm, UTA e foarte ofensivă la jocurile de acasă. Pun presiune mare, au jucători foarte buni calitativ pe fază ofensivă. De la mijlocul terenului în sus au foarte multe soluții, dubluri pe posturi. Acasă au marcat patru goluri și cred că mai puteau marca cel puțin două-trei goluri la meciul cu Voluntari, la U Cluj au făcut un joc mai defensiv, nu și-au creat multe situații. Într-adevăr le-au lipsit doi jucători de atac, Luckassen și Micovschi, extrem de importanți pentru jocul lor. Vom vedea ce va fi, sper să reușim să îi blocăm, să nu le dăm șanse să își creeze situații multe de gol și, la rândul nostru, să profităm de punctele lor slabe”, a mai punctat antrenorul care a preluat-o la începutul acestui an pe FC Botoșani și a obținut 12 puncte din 11 partide.

În condițiile în care fundașii Miron și Celea nu vor face deplasarea la Arad, portarul Răzvan Ducan ar putea juca un rol important pentru echipa sa la jocul de vineri. „Un război ne așteaptă până la sfârșitul sezonului, dar acest meci de la Arad trebuie câștigat, trebuie să fim o echipă, să luptăm împreună și să ne întoarcem de acolo cu trei puncte. Sunt sigur că am învățat din cele două meciuri din sezonul regulat, dar nu trebuie să ne gândim la revanșă. Trebuie să jucăm fiecare meci la victorie, să muncim, să fim o echipă și cred că avem toate șansele de a lua cele trei puncte și de a ne salva. Nimeni nu și-a dorit să se întâmple ce s-a întâmplat, eu nu mi-am dorit să greșesc la Arad, probabil n-am fost concentrat pe finalul meciului și am greșit”, susține goal-keeperul de 23 de ani al moldovenilor.



Acasă a mai rămas Kaprof, în ce Mailat vine spre Arad, semn că ar putea reveni pe gazon, spre finalul meciului, după o lungă absență. Delegația moldovenilor a plecat azi de la Botoșani, deseară vor înopta la Sibiu, iar mâine se vor caza la Aniroc, hotelul de 5 stele deținut de George Țucudean.

7 comentarii

  1. Bai fraierilor din Conducerea UT-ei, voi credeți că pulimea va mai cumpără abonamente la meciurile UT-ei după ce din 24 de meciuri la 10 n-am avut acces,6 în deplasare pe la Oradea,Sibiu,Cluj plus suspendarea de la FRF pentru 10 bețivani și drogați înfrățiți cu miticii.Noi cei aprox.4000 de inși de la Tr.2 am cumpărat AB.si in pandemie și nu ne-am supărat,am considerat un ajutor financiar pt.UTA.Dar a fost destul.Sa gestioneze Meszar și Falcă și Bibart acest aspect.Rusine conducerii de facto a AFC UTA Arad !

    6
    26
    1. Stai,că 80 la sută dintre abonați nu și-au cerut banii înapoi pentru meciurile cat s-a reabilitat gazonul.Acestia au sponsorizat UTA din suflet.Iar deranjul este că pentru niste scursuri ale societății înfrățite cu drojdia capitalei ajungem sa nu vedem meciuri după ce am platit 600 de lei pe abonament la Tr.2.Ce zici Dl.Meszar,conducător de facto,dar fără nici o funcție oficială în Organigrama AFC UTA Arad,și mici in statul de funcții ? Poate îl întrebam pe Falcă sau pe Bibart ?

      4
      21
      1. ati uitat sa specificati ca nu conducerea clubului sa infratit cu cei din cauza carora suferiti si voi! de ce nu cereti socoteala la SCU? sau nu ei au dat (cica vandut) bilete la intrusii din cauza carora a picat amenda si pedeapsa? sunteti penibili sa acuzati de absolut orice conducerea! au ei bubele lor, nu putine si nu mici dar mai terminati cu acuzatiile nefondate la orice ocazie ca sunteti penibili! Conducerea a facut recurs. “Fratii” de ce nu fac un miting in fata la FFR/Liga?

        14
        1
  2. UTA a avut peste 2500 abonamente pe perioada pandemiei,cand stiam ca nu putem participa fizic la meciuri.
    Clubul nu si-ar fi dorit sa fie schimbat gazonul in sezon competitional dar mai bine asa,iata ce teren avem…Deja Bibi si-a facut postere cu iarba verde de pe FN(are tupeu)…
    Ce vina are clubul ca gestul premeditat a fost tocmai sa se dea la temelie???
    Ceea ce nu stie Bogdan Andone,este faptul ca ne crestem copiii in spiritul UTA!Am toata increderea ca ne vor reprezenta cu BRIO!
    Voi fi mandru de ei!

    18
    1
  3. Ce bucurie mai mare, să vezi tribuna 2 plină de copii, peste ani vor fi lângă noi, hai băieți victorie, forza uta oriunde, oricând

    12
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button