UTA Arad

Se va descurca UTA doar cu copiii în tribună în fața „lanternei” din Botoșani? Rednic: „Tratăm meciul ca și cum ar fi cel mai important din play-out”







După ce a petrecut ultimele trei luni ale lui 2023 în „exil”, până când autoritățile locale au schimbat gazonul de pe „Francisc Neuman”, UTA se găsește în situația de a juca pe iarba verde de acasă fără suporterii săi în tribună. Sau, oricum, cei aproximativ 3000 de copii sub 14 ani care și-au anunțat prezența nu vor putea crea atmosfera cu care echipa lui Mircea Rednic a fost obișnuită și în care a câștigat patru meciuri din cinci. Doar FC Botoșani a plecat cu un punct de la Arad în urmă cu aproape două luni, așa că exista o dorință de revanșă pentru Benga și colegii săi în fața propriilor fani. După incidentele de la Dinamo – UTA, Comisia de Disciplină a FRF a pedepsit cele două cluburi cu patru meciuri fără spectatori, plus o amendă de 100 de mii de lei și, cum azi, Comisia de Recurs nu s-a exprimat, fotbaliștii arădeni trebuie să-și facă treaba în orice condiții în compania „lanternei roșii”, ce se va agăța cu dinții de punctele de la Arad. Descoperă oferta de pariuri Superbet pentru partida cu Botoșani!



Rednic: „De când a venit Andone echipa lor e mai bine organizată”

Totul se întâmplă vineri, începând cu ora 17,30, iar Mircea Rednic a anunțat că Florin Iacob va fi cel mult rezervă, ca urmare a decesului mamei sale de la finalul săptămânii trecute. Stahl și Tudorie sunt accidentați și nu vor juca nici ei, în timp ce Luckassen, Trif și Micovschi sunt apți. „Am discutat puțin legat de atitudinea pe care am avut-o și nu-mi doresc să mai văd prima repriză de la Cluj. Vreau altceva cu FC Botoșani, mai ales că e un meci important, putem să trecem pe primul loc în play-out și ne dorim acest lucru. Sunt ferm convins că, în primul rând, o să jucăm bine, o să ne creem ocazii și să luăm cele trei puncte. Avem un adversar care vine cu un moral bun după ce au câștigat ultimul meci. Trebuie să fim realiști, de când a venit Andone echipa lor e mai bine organizată, au o posesie destul de bună, își creează foarte multe ocazii și inscriu două goluri. Și ei au obiectivul salvării, vrem să terminăm pe primul loc. Eu sunt sigur că va fi un meci interesant, mi-aș fi dorit să jucăm cum ar trebui să se joace un meci, cu spectatori”, a spus antrenorul arădenilor la conferința de presă de ieri, după care s-a adresat lui Andrei și Ariel, copiii de lângă el, care vor și pe stadion vineri: „Baza e în voi, să ne susțineți. Umplem stadionul? (n.a. copiii au răspuns pozitiv). Bravo! Am mare bază în copilașii ăștia frumoși, să nu vă lăsați și țipați indiferent ce este, da? Noi revenim, de multe ori noi revenim, tot timpul revenim”. Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

Să avem atitudinea, entuziasmul și agresivitatea pe care le-am văzut la ultimele meciuri de la Arad”



UTA una dintre cele 5 echipe din SuperLigă ce nu a bătut-o pe FC Botoșani în acest sezon. Ambele partide s-au încheiat cu același scor, 2-2, cu arădenii care au egalat în minutele de prelungire. Și cel puțin cu punctele pierdute la Arad, „roș-albii” aveau și șansa remizei în ultima etapă cu Dinamo pentru a juca în play-off. „Nu am subestimat Botoșaniul atunci, a fost o situație mai specială în ziua meciului. Problemele cu suporterii, un jucător care a semnat în ziua jocului (n.a. Tudorie), altul a plecat (n.a. Abeid, plus Ofosu), nu a fost o atmosferă cum mi-aș fi dorit eu. Îmi amintesc că am făcut o repriză bună, iar a doua repriză am început-o prost. Botoșaniul va veni să joace, e clar că nu se vor da la o parte. Noi suntem pregătiți, am acum soluții, chiar mă gândesc să jucăm cu două vârfuri, să punem un pic de presiune. Mă interesează să punem presiune, căci e o echipă care face multe greșeli. Absențele lor chiar nu mă intersează, eu mă bucur că am reușit să-mi recuperez jucătorii care au fost accidentați. Normal că ei își vor juca șansa și acum, vor să facă puncte, clar. Dar și noi tratăm meciul ca și cum ar fi cel mai important din play-out, nu ne interesează ce își doresc ei, ce speranțe au ei, noi trebuie să ne impunem jocul și să luăm cele trei puncte. Eu vreau să avem atitudinea, entuziasmul și agresivitatea pe care le-am văzut la ultimele meciuri de la Arad. Îmi amintesc că au fost momente grele, cu Petrolul, Craiova lui Mititelu și Voluntari și suporterii ne-au ajutat și de aia zic eu că e o pierdere absența”, a mai afirmat Mircea Rednic. Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!

Andone: „Sper ca lipsa suporterilor să fie un dezavantaj pentru ei și noi să putem profita de acest lucru”

FC Botoșani a înviat după primul succes din play-outul SuperLigii, 2-1 cu Poli Iași. Echipa lui Bogdan Andone a demonstrat spirit revenind de la 0-1, iar situația în clasament nu mai e la fel de disperată, atâta timp cât sunt doar 3 puncte chiar până la un loc de salvare directă de la retrogradare. Pornind de aici, botoșănenii au toate motivele să facă un meci solid la Arad vineri (ora 17), mai ales că UTA nu se va baza pe suporterii ei, ci 2-3 mii de copii. „Va fi un joc dificil cu siguranță, pentru că, știm foarte bine, UTA este o echipă extrem de puternică, mai ales pe teren propriu. Sper ca lipsa suporterilor să fie un dezavantaj pentru ei și noi să putem profita de acest lucru. Dar, cel mai important e ca noi să fim concentrați, motivați și pregătiți 100% la ora jocului, pentru a face un joc consistent și a reuși să ne întoarcem cu un rezultat pozitiv. Avem o revanșă de luat după ambele jocuri din sezonul regulat, în care ne-au egalat în prelungiri. Dar nu e vorba de revanșă, e vorba de concentrare, de o atenție mai mare și de a fi mai pragmatici în momentele de final de joc. Pentru că sunt puncte importante pierdute sau, poate în cazul nostru, o să avem nevoie de noroc pe fază ofensivă să câștigăm în prelungiri. Sper ca de această dată să fim noi concentrați și mai determinați și poate să marcăm acum noi în prelungiri un gol de trei puncte. Așa cum o știm, UTA e foarte ofensivă la jocurile de acasă. Pun presiune mare, au jucători foarte buni calitativ pe fază ofensivă. De la mijlocul terenului în sus au foarte multe soluții, dubluri pe posturi. Acasă au marcat patru goluri și cred că mai puteau marca cel puțin două-trei goluri la meciul cu Voluntari, la U. Cluj au făcut un joc mai defensiv, nu și-au creat multe situații. Într-adevăr le-au lipsit doi jucători de atac, Luckassen și Micovschi, extrem de importanți pentru jocul lor. Vom vedea ce va fi, sper să reușim să îi blocăm, să nu le dăm șanse să își creeze situații multe de gol și, la rândul nostru, să profităm de punctele lor slabe”, a punctat Bogdan Andone înainte de deplasarea de la Arad, în care nu contează pe Miron, Celea și Kaprof (toți accidentați). Foștii jucători ai UTA-ei, Benzar și Ofosu, sunt anunțați titulari mâine. Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

UTA are 24 de puncte înainte de startul etapei cu numărul trei a play-outului și e pe locul 8, iar FC Botoșani e ultima, cu 14 puncte strânse, dar la doar trei lungimi de undă de o poziție ce ar salva-o direct de la retrogradare.

Formații probabile:

UTA: Kucher – Capușă, Stolnik, Benga, Rodrigues – Cr. Mihai, J. Pedro – Micovschi, Fabry, Omondi – Luckassen

C Botoșani: R. Ducan – R. Benzar, Sadiku, A. Șeroni, Al. Țigănașu – I. Filip – Ed. Florescu, G. David, V. Dican, Ofosu – E. Lopez

Arbitri: Ionuț Coza (Cernica – Ilfov) – Mircea Orbuleţ (Bucureşti), Claudiu Lucaciu (Cluj-Napoca). Rezervă: Claudiu Gaitin (Timişoara)

Camera VAR: Istvan Kovacs (Carei), Marius Omuţ (Satu Mare),

Observator FRF: Ioan Onicaș (Zalău)

Observator LPF: Florin Bătrânu (Timișoara)

2 comentarii

  1. In primul rind a-sI vrea sa remarc inca odata caracterul REVANŞÁRD al conducerii FRF chiar si atunci cind i-a decizii pripite si adinc negindite ! Au decis „amanarea” recursului spetei Dinamo-UTA ! Practic prin aceasta decizie FRF baga mina nu numai in bugetul clubului ci si in buzunarul spectatoriilor Aradeni care si-au platit abonamentele inaintea startului editiei 2023-2024. Cineva v-a trebuii sa compenseze clubul si spectatorii aradeni pentru daunele banesi (inclusiv dobinda aferenta) si suferintele morale ale spectatorilor interzisi abuziv de a intra pe stadion.

    Regulamentul FRF referitor la penalitatea echipelor ca urmare a incidentellor dintre suporteri pare a avea gauri Constitutionale majore !

    Multa Bafta si Victorie UTA !

    14
    2
  2. Pe cine ajuta suspendarea clubului Dinamo 4 etape si suspendarea clubului UTA cu posibil 1 etapa? Raspuns: Noul politician Ieftime! Si pentru suporterii ce zic ca Rednic face blaturi…..cel mai logic ca in fotbalul actual blatul se face patron advers-impresar-jucatori iar antrenorii habar nu au!

    9
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button