Liga a 2-aSuperliga

Oțelul produce surpriza pe „Ion Oblemenco” și o va găzdui pe U. Cluj în semifinalele Cupei României!





Marți

Corvinul Hunedoara – CFR Cluj 4-0

Povestea frumoasă a celor de la Corvinul Hunedoara continuă în Cupa României cu o mare, mare surpriză. Echipa lui Florin Maxim a trecut cu 4-0 de CFR Cluj, noua campioană a provinciei după cele 5 titluri consecutive câștigate, între 2017 și 2022, după reușitele semnate Viorel Lică (43′), Marius Coman (50′), Nicolae Pîrvulescu (67′) și Ionuț Pop (90+2′). Sub privirile lui Mircea Lucescu, Clujenii au jucat în zece oameni aproape tot meciul, din moment ce grecul Panagiotis Tachtsidis a fost eliminat încă din minutul 10.

Acesta din urmă e fundașul sosit la Arad de la Gurghiu (județul Mureș), fiind crescut la Viitorul de Dinu Maghici, nimeni altul decât „secundul” lui Maxim la Corvinul. Pentru „corbi” a mai fost titular în această seară și Dennis Hrezdac, mijlocașul de 22 de ani împrumutat de la UTA, care a fost înlocuit spre final de arădeanul Marius Chindriș, fost căpitan al „Bătrânei Doamne”. Timotei Mitran, trecut și el pe la Viitorul Arad, a intrat pe teren în penultimul minut de joc.

Miercuri

FCU Craiova 1948 – Voluntari 2-4 d. p.

Angrenate în lupta pentru salvarea de la retrogradare, FC U Craiova 1948 și FC Voluntari au părut încurcate de sfertul de finală. Tocmai de aceea au produs un fotbal la alibi, sărac, fără să găsească drumul spre gol timp de 120 de minute. Astfel, s-a ajuns la lovituri de departajare, iar ilfovenii s-au impus cu scorul de 4-2, pentru ei punctând și doi fotbaliști ai UTA-ei, Florea și Cascini, plus A. Ciobanu și R. Popescu. Pentru trupa patronată de Adrian Mititelu a punctat Negru și Compagnucci, iar V. Pop și Padula au ratat. Așadar, FC Voluntari e adversarul din semifinală a marii surprize a competiției, Corvinul Hunedoara, în jurul datei de 17 aprilie, pe terenul divizionarei secunde.

U Cluj – Hermannstadt 1-0

Ceva mai bun a fost meciul de pe „Cluj Arena”, acolo unde a jucat sâmbătă și a impus remiza albă. Hermmannstadt a fost și ea la câteva secunde distanță să reușească același lucru, doar că argentinanul Federico Anselmo a marcat în cel de-al treilea minut de prelungire primul său gol de la sosirea în „alb-negru”. Altfel, ambele echipe au avut câte o bară, gazdele prin Nistor, iar sibienii, prin Bejan. „Șepcile” ajung, astfel, pentru al doilea an la rând în semifinalele Cupei României, acolo unde trecuseră de UTA, la primul meci al lui Rednic pe banca arădenilor. Acum adversarul lor se va alege joi seară dintre U. Craiova și Oțelul Galați.

Joi

Universitatea Craiova – Oțelul Galați 0-1

Ambele formații ale Craiovei ies din Cupa României la o zi una după alta, după meciuri abordabile pe „Ion Oblemenco”. Pentru cea a lui Mihai Rotaru eșecul de acasă cu Oțelul este și mai dureroasă, atâta timp cât în joc era un trofeu, iar câștigarea lui putea fi la îndemâna ei. Ca și partida de ieri, dintre FC U și Voluntari, meciul se părea că ajunge la penalty-uri, când portughezul Lameira a înscris cu stângul, când atacase mingea cu dreptul la centrarea lui Adascăliței. Era minutul 114 și echipa lui Dorinel Munteanu a scăpat în câștigătoare și se pregătește de duelul din semifinală, cu Universitatea Cluj, la Galați.

Marți, 2 aprilie

Corvinul Hunedoara – CFR Cluj 4-0

Lică 43, Marius Coman 51, Pîrvulescu 67, Pop 90+2

Cartonaș roșu: Tachtsidis 11 (CFR Cluj)

Miercuri, 3 aprilie

FCU Craiova – Voluntari 2-4 d. p.

U Cluj – Hermannstadt 1-0

Anselmo 90+3

Joi, 4 aprilie

Universitatea Craiova – Oțelul Galați 0-1

/ Adăscăliței 114

Foto: SC Oțelul Galați (facebook)

2 comentarii

  1. Felicitari maxime Corvinului!!Abia astept sa-i vad in prima liga.O merita pe deplin!Nu as numi-o fratie,ci o simpatie reci
    Lasand la o parte faptul ca la CFR s-a creat o „Camorra”,unde jucatorii dau la sapa impotriva antrenorilor…Cu Bursucul nu le-a mers dar i-a bagat aproape in faliment…
    Nu poti fi cu de toate…
    Deficitul bugetar este mult mai grav decat balanta contabila spre rosu…Unicul devotat,de neclintit,va ramane din nou Panin..Greu de inlocuit la CFR dar….nu se stie…
    Il asteptam pe aceeasi functie,acasa,la UTA!
    Iarba verde de acasa…:-))

    5
    0
  2. Epuizarea tichetelor care dau încredere în antrenorat. Rezultate contradictorii, în orice caz în opoziție cu investiții demne de economii europene mai bine plasate. Toți, sau aproape toți, sunt datori ca rezultate. Mai nimeni pe linie continua. FCSB, marea profitoare a unor adversari de plâns. Ne liniștim doar pe moment, când constatam ca OTELUL, ar fi ce trebuie, dar în alt oraș și cu alți bani. Unde e MUTU,, un hatru, ar zice după iapa,. Dan Petrescu,, Sumudica? Mai nou toate adjectivele cu plus le-a achiziționat MAXIM, la Corvinul.!! Un final de ediție în care partidele din ambele grupe valorice sunt cu mult sub un public, culmea, din ce în ce mai avizat și dornic de spectacol.!!

    4
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button