Baschet

FCC UAV Arad a dat peste adevărata Sepsi și e din nou cu șansa a doua la calificarea în finală! Urban: „Am plătit tracul jucătoarelor, dar eu am încredere în ele”







Cu cuțitul la os și perspectiva de a se pregăti doar pentru finala mică a LNBF, campioana Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a făcut față presiunii puse de o Sală a Sporturilor „Victoria” aproape plină și a egalat scorul în semifinala cu FCC UAV Arad. Covăsnencele s-au impus cu 66-55 la capătul unei partide în care s-a greșit mult în ofensivă, mai mult de partea gazdelor, care nu au fost niciun moment în avantaj pe tabelă în confruntarea de joi seara. Echipa lui Mikes a avut un avans mediu de 7-8 puncte pe tabelă, Hristova și Jankovic fiind în zi de aruncare.


Dincolo, doar americancele Easley și Murray și, parțial, Vitulova s-au ridicat la nivelul unui duel cu campioana. Nici norocul nu a fost de partea „galben-albastrelor” de această dată, căci au fost trei-patru situații în momente cheie ale jocului în care mingea a ieșit – practic – din coș. Ideea e că nu s-a pus niciun moment problema câștigătoarei în acest meci secund al semifinalei, iar arădencele trebuie să se întoarcă, marți, în Secuime pentru a mai produce o surpriză. „Cred că am plătit tracul jucătoarelor care n-au reușit să se regăsească. Mulțumesc publicului care a venit număr atât de mare, iar cu această ocazie am putut vedea ce înseamnă o echipă care participă în EuroLigă. O echipă completă, o echipă care, am spus-o de atâtea de ori, are un buget extraordinar, care își permite să aducă jucătoare de superclasă și care ne-au și demonstrat-o în această seară. Dar, țin să felicit fetele noastre, încă nu s-a terminat, mergem la Sfântu Gheorghe să ne vindem cât se poate de scump pielea. Eu am încredere în ele, nu mai avem nimic de pierdut, este unu la unu. Lumea ne dădea favoriți după meciul câștigat la Sfântu Gheorghe și uite că nu este așa. Avem șansele noastre cu toate ca au scăzut destul de mult. Dinainte de începerea acestei semifinale erau destul de scăzute, noi am crezut în șansa noastră, am mers și am câștigat acolo, dar am pierdut aici, din păcate. Acum mai mergem o dată la Sfântu Gheorghe ca să facem tot ce ne stăm putere ca să ajungem în finală”, a spus Marcel Urban, președinte grupării arădene.


Mikes: „Am lucrat mult la partea mentală ca să arătăm că avem calitate”

Sepsi devine din nou mare favorită la câștigarea semifinalei cu Aradul, după ce și-a demonstrat – totuși – superioritatea, izvorâtă – cum a spus și Marcel Urban – și din diferențele de buget dintre cele două grupări. „Am avut o sarcină dificilă după ce am pierdut primul meci acasă. Am lucrat mult la partea mentală ca să arătăm că putem juca, că avem calitate. De la început am pierdut jucătoare din cauza accidentărilor, am avut lupta noastră interioară de a găsi soluții pentru a juca și a câștiga. A fost important pentru noi de a veni aici puternice mental, am reușit, am respectat ce trebuia să jucăm. În primul rând, am stat bine în defensivă, am schimbat mult față de meciul trecut, am recuperat bine, astea au fost diferențele și am meritat să câștigăm”,  a punctat și Zoran Mikes, antrenorul multiplei campioane din Sfântu Gheorghe.



Partida cu numărul trei al semifinalei, dintre Sepsi și FCC UAV Arad, se juca marți seara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button