Fotbal judetean

„Furtuna” de după pauză, cu Mașniță în prim plan: CS Beliu – Păulișana Păuliș 4-0 + FOTO





Cei de la Păuliș anticipau o deplasare complicată la Beliu, dar de aici și până la „dușul cu gheață” făcut e un pas destul de mare. După o primă parte fără mari ocazii de nici o parte, echipa gazdă a scos din joben o prestație foarte bună după pauză și mai ales patru goluri prin care au obținut un succes clar: 4-0!

În prima repriză, combatantele s-au studiat îndelung și nu au riscat prea mult. Au fost doar niște situații de poartă, cu Moldovan care a șutat slab sau a întârziat o finalizare, ca și Găvrilaș, de altfel. Dincolo, cel mai viu om al gazdelor a fost Mașniță, dar nici nu a fost prea inspirat în momente cheie.

Însă, fostul atacant al Ineului în Liga 3-a s-a revanșat cu vârf și îndesat după pauză. În minutul 47, D. Crișan a făcut fault de penalty asupra lui Mașniță și tot acesta din urmă a transformat precis. Iar Păulișana și-a pierdut complet capul, căci până în minutul 55 au mai încasat două goluri. Bogdan Rusu a ajuns complet nemarcat la 27 de metri, și-a pregătit șutul și a trimis exact în vinclul din stânga lui Toma. Mașniță avea să realizeze „dubla” și – practic – să decidă câștigătoare, după ce a primit o pasă de la Popovici și a marcat cu un șut plasat, de pe 16 metri, la colțul din dreapta lui Toma. Doar că pofta de goluri a lui Vasile Mașniță nu se potolise încă, fiindcă a mai înscris și în minutul 87, după o fază lucrată de Zamă și Cohan și un „lat” puternic din mijlocul careului. Scorul putea fi și mai mare dacă șutul de la 25 de metri al lui Cotoc nu ar fi căzut pe transversală.

Filipaș: „În repriza a doua a fost o singură echipă pe teren”

Așadar, Beliu o bate tur-retur pe Păuliș, după ce se impusese cu 2-1 la Șiria. Altfel, antrenorul gazdelor de azi a vorbit și despre meciul pierdut cu 3-1 la Șimand, dar privește și spre meciul cu liderul. „A fost un joc echilibrat o repriză, după care am luat controlul și am marcat 4 goluri. În repriza a doua a fost o singură echipă pe teren. Supărarea noastră e pe meciul anterior, care nici nu a fost filmat și în care am avut o brigadă de Liga a 6-a. Băieții au fost foarte supărați și azi au intrat cu banderole albe pe braț. Trebuie mai mult respect, zic eu, când joacă locul 6 cu locul 7, avem destui arbitri buni, cum a fost Nicoraș azi sau Jurcă, Gornic, Saladea. Acum ne bucurăm pentru jocul de azi, sper să fim respectați în continuare, jucăm meciurile doar pe teren și ne-am făcut, cred eu, o echipă bună. Băieții joacă bine etapă de etapă, am jucat bine la Șimand, fără să fiu modest, poate mai bine ca alții. Nu avem obiectiv, doar să creștem în joc acești băieți, să câștigăm cât mai multe meciuri, indiferent cu cine jucăm. Cu liderul revin suspendații de azi, Mâneran și Onoc, două absențe foarte mari. Săptămâna viitoare vom sta în campionat, dar vom juca un amical, ne vom pregăti foarte bine pentru că vrem că vrem să facem o figură frumoasă cu Viitorul”, a spus Costel Filipaș, antrenorul celor din Beliu.

Ciba: „Nu e ok cum am arătat, nu asta e fața echipei”

Păulișul rămâne cu 4 puncte din ultimele trei meciuri și coboară pe locul 4, la 11 puncte de lider. „Eu am venit ca să fac să joace această echipă, încercăm să ne cunoaștem, și eu pe jucătorii, dar și jucătorii pe mine. Încercăm să facem anumite lucruri, dar azi nu ne-a ieșit. Păcat că am avut o primă repriză echilibrată, dar mi s-a părut că am venit fricoși aici, cu toate că le-am transmis și joi să venim să jucăm. Chiar dacă a fost ora 11 și ne-am trezit de dimineață, nu e o scuză, trebuia să venim să jucăm. Dacă rămâneam la 0-0 în repriza a doua măcar vreo 10 minute, cred că era altfel jocul. Dar, am luat rapid goluri și după 2-0 n-am mai putut nimic. Am fost moi, nimic din ce mi-aș fi dorit eu, asta e. Am schimbat și cu trei pe linia de fund, s-a văzut că vor, dar am încercat doar pe mijloc, unde belenii au aglomerat și nu am dezvoltat jocul pe lateral. N-a fost nici luciditate, nimic din ce am jucat etapa trecută. Sper să învățăm ceva din jocul de azi, să-l uităm rapid și să ne pregătim de vizita liderului Viitorul.  În primul rând, trebuie să avem moral, indiferent de ce se întâmplă. Trebuie să continuăm, nu putem să dezarmăm acum, trebuie să fim cu totul altfel, să pregătim jocul altfel. Am văzut la unii parcă o lipsă de prospețime, o oboseală. Am avut o săptămână fără joc oficial  în care am forțat un pic și e posibil ca unii să se resimtă un pic. Dar, oricum, nu e ok cum am arătat, nu asta e fața echipei, trebuie să fim cu totul altfel. Cu Șimandul am arătat foarte bine din toate punctele de vedere, în schimb, astăzi a fost exact invers”, a comentat Lucian Ciba eșecul de la Beliu. Antrenorul oaspeților nu a avut, la rându-i doi jucători importanți, pe Cernat și Gabi Pop

Formații:

Beliu: Mitrea – Rusu, F. Bogdan, Călăceanu, Hulbăr – Morar (76 Zamă), Purtan – Popovici ( 63 Cohan), Cotoc, Chifa, Mașniță (87 Moise). Antrenor: Costel Filipaș.

Păuliș: Toma – Calancea, D. Crișan, Pleșca, Varga – S. Berar (72 I. Bogdan), N. Marc, Schinteie, Găvrilaș – Cr Moldovan, Brândușe (72 C. Morariu). Antrenor: Lucian Ciba

Arbitri: Ionuț Nicoraş – Cristian Căşuţ, Denis Calnacov.

Observatori AJF: Mircea Bondar, Marcel Vida.

Galerie foto de la partida dintre CS Beliu și Păulișana Păuliș, scor 4-0

Un comentariu

  1. Acum dupa 4-0.asta sa nu il schimbati si pe.Ciba. Ca la celalalt 4-0 asa ati procedat. Felicitari marilor conducatori.

    1
    1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button