Fotbal judetean

Mițiți a avertizat, dar Avrămuțiu tot și-a făcut numărul: Frontiera Curtici – Victoria Felnac 2-0





„Apele” încep să se împartă la vârful Ligii a IV-a după meciurile directe dintre formațiile din Top 5, care în pauza de iarnă erau înșirate în 5 puncte. Până acum, Viitorul și-a câștigat derby-urile și a rămas prima, iar sub ea contracanditele își „fură” puncte una alteia. De exemplu, Curticiul a pierdut teren la Sântana, dar s-a redresat rapid cu un succes în fața Felancului. Cum Vezan făcuse diferența pentru echipa de pe primul loc, tot așa Avrămuțiu a fost omul decisiv pentru „Fronti” în această după-amiază.

Pe terenul bun din Curtici, cele două echipe echilibrate valoric au jucat deschis, dar fără prea multe realizări ofensive. Avrămuțiu și-a arătat calitatea din start, iar o pasă a sa a deschis „balul”. În minutul 34, fostul mijlocaș al UTA-ei i-a pus mingea pe cap lui Raul Dochița, care se afla pe teren de doar trei  minute și s-a făcut 0-1. Șutul lui Lasc i-a pus ceva probleme lui Popescu, dar Pasăre a alunecat și nu a ajuns pe respingere.

Norbert Jozsa a fost inspirat și la a doua schimbare făcută din cauza unei accidentări. Sulea nu și-a revenit complet după accindetarea de la Sântana și a fost schimbat cu Gurban. Și, acesta din urmă avea să-i dea „assistul” lui Remus Avrămuțiu, care din 9 metri l-a bătut pe Fl. Rusu. La fel de adevărat este că Tomuț a avut mingea de 1-1 în bocanc, dar a trimis-o peste poartă din poziție bună. Altfel, două șuturi de la distanță ale lui Drîglă nu puteau aduceau mult pericol, iar când oaspeții au rămas în zece totul avea să se termine. Tot Avrămuțiu putea scăpa spre poartă, dacă Țugulescu nu l-ar fi faultat din postură de ultim apărător și curticenii aveau să controleze fără probleme finalul de meci. Ba chiar Avrămuțiu putea face „dubla”, dacă era mai concentrat la finalizare.

Jozsa: „Nu le-am dat nici o șansă azi”

Chiar și fără Norbi Varga, care s-a ales cu o coastă fisurată după meciul de la Sântana, Frontiera și-a luat revanșa față de Felnac, pentru înfrângerea (0-3) din toamnă. „În primul rând, vreau să-l felicit pe Dan Mițiți, pentru că Felnacul chiar propune fotbal, încearcă să joace și nu apelează la trageri de timp sau tot felul de tertipuri cu care ne-am întâlnit în tur. Apoi, pentru băieții mei toate laudele, au fost determinați, concentrați, eu zic că nu le-am dat nici o șansă azi. Sunt foarte mulțumit și de cei care au intrat pe parcurs, Dochița a marcat, Gurbi a pasat, iar despre Remus ce să mai zici. Dar, cum am spus, am fost o echipă în adevăratul sens al cuvântului, altfel nu poți învinge fără mari probleme una dintre echipele bune ale campionatului. Jos pălăria și pentru copiii din galerie, ca și la Sântana ne-au susținut din primul până în ultimul minut. E bine pe podium, dar mai avem destulă treabă în acest campionat, căci vrem să câștigăm tot până la final, iar argumente avem destule”, a spus Norbert Jozsa, antrenorul „grănicerilor”.

 

Mițiți: „Când nu respecți ce pregătești la asta se ajunge”

Felnacul cade pe poziția pe care a iernat (a 5-a) și e la 12 puncte în spatele liderului Viitorul. „Când nu respecți ce pregătești la asta se ajunge. Le-am zis băieților că trebuie să-l controlăm pe Avrămuțiu, căci primește bine între linii și exact Remus a fost omul meciului și, practic, ne-a executat. Au fost momente în care ne-a cam fost frică de joc și nu înțeleg de ce. Nu avem o presiune a obiectivului, dar o să insistăm pe lucrurile astea, acum să vedem cât reușim să reparăm până la vară. Păcat și de eliminarea lui Țugulescu, mi s-a părut că Avrămuțiu mergea spre lateral, nu perpendicular pe poartă. Dar, scorul era 2-0, doar că l-am pierdut pe Cristi pentru meciurile ce vin”, a punctat și Dănuț Mițiți, cel care a preluat-o pe Victoria la începutul lui 2024.

Formații:

Curtici: Popescu – Huțanu, Bercu, R. Blănaru, Zsogo (31 Dochița) – Al. Pavel, , Lazea – Deta, Avrămuțiu (87 Abrudan), Lolea – Sulea (57 Gurban).

Felnac: Fl. Rusu – Mocan, Țugulescu, Istin, Tomuț – Mitu, D. Morariu, S. Măgulean, Drîglă – Lasc, Pasăre (68 Leucuța).

Arbitri: Tudor Jurcă – Sergiu Găluți, Silviu Mocanu

Observatori AJF: Leontin Buda, Ioan Hamza.

 

Un comentariu

  1. Frumos meci la Curtici, 2 echipe bune, jocul a avut ritm. Despre arbitraj pot spune ca a fost unul cam șmecheresc.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button