UTA Arad

Ibrahima Conte aduce 3 puncte mari cu primul său gol în „alb-roșu”: „Antrenorul îmi spune să mă concentrez la fazele fixe și asta am făcut”





Primul gol stagional al lui Ibrahima Conte a dus trei puncte mari în contul UTA-ei, în compania celor de la FC Botoșani și arădenii sunt departe de zona cu probleme a SuperLigii. Fundașul din Guineea are darul să marcheze pentru trei puncte, din moment ce precedenta sa reușită, cea din octombrie 2022, le-a adus celor de la Niort victoria în disputa de acasă cu Dijon, meci din Ligue 2. Fosta echipă a lui Conte egalase în minutul 90, prin Boutobba, iar actualul utist a înscris 4 minute mai târziu cu un șut puternic, din 12 metri.

Mircea Rednic a avut fler și în cazul puternicului fundaș, care făcuse o primă repriză foarte slabă cu FC Voluntari, nu a jucat deloc la Cluj și nu era de așteptat să-l vedem prea curând pe gazon. Cu atât mai mult cu cât fotbalistul nu a ieșit încă din Ramadan și nu se hidratează și mănâncă cum trebuie. „Un gol și o victorie importantă pentru mine. Antrenorul mi-a spus să mă concentrez și să dau totul pe teren și asta am făcut. Sunt bucuros, e important și că nu am luat gol, dar și că am marcat ca fundaș. Muncesc pentru asta, am mai marcat și în Franța, în Ligue 2. Antrenorul tot îmi spune să concentrez pe fazele fixe, mingea a venit bine și am înscris, sunt bucuros. Am urcat pe primul loc, îmi felicit toți colegii, suntem foarte bucuroși că suntem acolo”, a declarat Ibrahima Conte la finalul disputei cu botoșănenii.

La rândul său, masivul fotbalist a apreciat susținerea celor 5 mii de copii veniți la meci, pentru a suplini absența dulților, care suferă din pricina faptului că „frații” CSA Steaua s-au bătut cu rivalii de la Dinamo, pe gazonul arenei „Arcul de Triumf”. „A fost foarte importantă pentru noi și susținerea copiilor. A fost ceva inedit, suntem mândri de ei și ne bucurăm că i-am făcut fericiti”, a mai transmis internaționalul din Guineea, care a strâns 1374 de minute oficiale pentru UTA.

Prima reușită a lui Conte în SuperLigă a venit la două zile după ce a împlinit 28 de ani. Fundașul de 1,91 din Guineea e al 14-lea marcator stagional pentru echipa lui Mircea Rednic. Iar acesta din urmă s-a contrazis puțin la final: „Eram supărat pe Ibra și încă mai sunt, a făcut câteva greșeli care pe noi ne-au costat. Îl iert acum cu acest gol”…

Un comentariu

  1. Conte uriașul sculat din pumni ca un boxeur dela,, grea” ! Aveam o garanție de impenetrabilitate pe lângă Benga sau inimosul Stolnic, Conte ne tradase încrederea deși căpitan pe la o tara unde leopardul nu greșește și nu iartă. Un gol de pus pe la fotografii de vile europene și piscine africane. Zâmbetul lui de uriaș cu chip de copil poate fi o garanție de scos pălăria dacă îl zărești prin urbea efervescenta a unui Arad, dacă nu modern, cel puțin decent și trecut de poveste.

    17
    1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button