Fotbal judetean

Vezan a făcut din nou diferența pentru liderul din Liga a 4-a: Viitorul Arad – Șoimii Șimand 2-0





Liderul Ligii a IV-a Arad a mai trecut cu bine un test al maturității în fața uneia dintre echipele incomode ale campionatului. Șimandul e pe locul 6 și etapa trecută s-a distrat cu Beliu, formația ce a surclasat azi Păulișul. Însă, astăzi, pe „Banatul” din Sânnicolau Mic, Viitorul nu le-a dat nici o șansă, cu toate că rezultatul nu a fost mare: 2-0.

Practic, meciul a început de la 1-0, căci, ca și în alte ocazii, dar mai ales în derby-ul cu Sântana, Ovidiu Vezan a fost decisiv pentru echipa sa. După 12 minute, fostul prim divizionar a punctat cu un șut de la 20 de metri ce s-a oprit în plasa laterală a porții lui Mureșan. Din experiență, dar și valoare, „roș-albii” au controlat tactic ostilitățile, permițându-i doar lui Măgulean să ajungă o dată la finalizare. De ziua sa, experimentatul atacant nu a tras prea bine și Gârlea a apărat. Apoi, oaspeții au cerut un penalty, la un presupus cot al lui Pantea în careu, dar Deac nu a considerat oprtun să dea ceva.

Ca și primul act și cel de-al doilea a debutat cu gol în dreptul gazdelor și al lui Ovidiu Vezan. De această dată, mijlocașul ofensiv al liderului a trimis cu latul în plasă de pe 11 metri, la o fază lucrată în dreapta de Stoianovici și Bădăuță. Deși nu au avut o posesie rea a mingii, „șoimii” au ajuns greu la poarta adversă. Cordoș și-a încercat șutul de la distanță, dar mingea s-a dus peste poartă. În ultimele 10-15 minute, Viitorul a avut vreo trei-patru șanse mari de a face scor de neprezentare, dar juniorii Catanzariti și Narsesovici, intrați proaspeți pe teren, nu au lua cele mai bune decizii la finalizare.

Vezan: „Mă bucur că încă pot să ajut”

S-a terminat 2-0 și cu încă 3 puncte, trupa patronată de Giovanni Catanzariti ajunge la +9, în așteptarea meciului Sântanei la Sebiș. „Șimandul ne-a cam pus mereu probleme în trecut, pentru că sunt o echipă bună, omogenă, dar azi eu cred că nu le-am dat nici o șansă. Se poate să fi avut o posesie mai bună, dar ocazii nu au fost la poarta noastră. Noi, pe lângă golurile mele, mai puteam marca, dar copiii au ratat. Nu e problemă, cresc ei, trebuie să ne ia locul o dată și odată. Suntem în grafic, doar la mâna noastră, nu ne mai interesează ce fac restul echipelor. Noi ne-am propus să câștigăm toate meciurile și să promovăm, cu toate că nu ni s-a impus dinspre conducere acest lucru. Cât despre mine, nu știu cât voi mai juca, în fiecare săptămână, de miercuri fac inflitrații la genunchi ca să pot juca sâmbăta. Mă bucur că încă pot să ajut și așa, importantă este echipa și să ne îndeplinim obiectivul”, ne-a mărturisit Vezan.

Peia: „Greșim prea mult și suntem taxați”

Ca și în deplasarea de la Șiria, cu Păulișul, Șimandul nu a prea contat în fața liderului. „Am încercat să jucăm, să ne vedem de traseele noastre exersate la antrenamente, doar că în fața adversarilor din prima parte a clasamentului nu ne prea iese. Greșim prea mult și suntem taxați, cam asta s-a întâmplat și azi, cu toate că a contat decisiv calitatea lui Vezan. Dacă nu era el azi, poate nu am fi pierdut, dar așa trebuie să recunoaștem că nu prea am avut șanse în fața unei echipe ce știe exact ce vrea și cum să obțină, fără prea multe eforturi. Sigur și noi ar fi trebuit să facem mai mult, dar, cum am spus, nu ne-a prea ieșit nimic azi. Am jucat și cu teamă, asta e, atât s-a putut azi”, a punctat și Andrei Peia, căpitanul celor de la Șimand.

Formații:

Viitorul: Gârlea – Stoianovici, E. Pantea, Munteanu, Topai (78 Bier) – Fl. Gîlcă (78 S. Popa), Kocsis – Blickling (84 Narsesovici), Vezan, Rotar (57 Bulboacă) – Bădăuță (84 Al. Catanzariti). Antrenori: Flavius Pavel și Alexandru Radu

Șimand: D. Mureșan – D. Varga, Engelhardt, Peia, Onaca – A. Cordoș, Roza (89 I. Rus) – Sechel, Martin (71 Dolga), Mandache – P. Măgulean. Antrenor: Jany Ruska

Arbitri: Alin Deac – Florin Vesa, Emil Arsa. Observatori AJF: Romulus Tănăsescu, Daniel Scridon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button