Baschet

Unde s-a decis semifinala Sepsi – FCC UAV Arad? Popov: „Am fost foarte rău la pauză, am spus multe lucruri nebunești!”, Urban: „Am pierdut câțiva ani din viață”





Semifinală nebună între Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și FCC UAV Arad. Fiecare dintre echipe a câștigat pe terenul celeilalte și cum gruparea covăsneană, campioana ultimelor 7 ediții de campionat, și-a câștigat dreptul să joace acasă două partide, cea care a sărbătorit calificarea în ultimul act a fost gruparea „galben-albastră”. 86-79 și 72-63 sunt scorurile la care formația lui Miroslav Popov s-a impus în Secuime și 55-66 este cel la care Sepsi se impusese pe Mureș. Scor general 2-1 pentru medaliata cu bronz en-titre, care joacă a doua sa finală în ultimii trei ani, precedenta, din 2022, pierdută după cinci meciuri chiar cu Sepsi.

Popov: „La pauză le-am spus să nu le fie frică, să joace normal, să fie profesioniste”

Miroslav Popov a gestionat excelent cele 5 zile ce au trecut de la durerosul eșec din fața propriul public și marți seară echipa sa a știut exact ce urmărește și a accelerat atunci când a fost nevoie, pentru succesul ce le permite arădencelor să joace cu trofeul pe masă. „E o victorie importantă pentru noi, nu am aruncat bine în prima repriză, dar am avut multe oportunități. Nici jucătoarele de la Sepsi nu au aruncat așa cum știm că o pot face. Personal am avut emoții, pentru că am avut șanse, dar nu am jucat așa cum am vorbit în vestiar. Dar, după pauză, jucătoarele și-au schimbat atitudinea și felul în care au tratat jocul, iar pas cu pas am reușit să egalăm. În sfertul patru, am aruncat foarte bine, am marcat din niște aruncări foarte importante, cum au fost cele reușite de Bianca Voica-Nagy, Andreea Mititelu, Tereza Vitulova și Andie Easley. Când aceste patru jucătoare marchează în astfel de momente, la sfârșitul jocului, este foarte greu să te aperi. În acel moment am avut jocul în mână și nu i-am mai dat drumul până la sfârșit. Am fost foarte rău la pauză, în vestiar, le-am spus să nu le fie frică, să joace normal, să fie profesioniste. Am spus și multe lucruri nebunești. Cred că au înțeles faptul că în prima repriză nu au jucat așa cum știu ele, iar în repriza a doua au înțeles cum trebuie să joace și au făcut-o, asta a făcut diferența”, a spus antrenorul sârb al FCC UAV Arad.

Vitulova: „Este incredibil ce am realizat, am fost unite”

Readucerea Terezei Vitulova este una dintre cele mai bune decizii luate de conducerea FCC UAV Arad în vară. Pivotul din Cehia este una dintre cele mai constante jucătoare a „galben-albastrelor” și azi a fost omul meciului decisiv pentru stabilirea finalistei. Vitulova a intrat și în „double-double”, cu 19 puncte și 11 recuperări. „Este incredibil ce am realizat. În prima repriză am avut ceva probleme, dar ne-am strâns și am recuperat în a doua parte și am învins la un avans de 9 puncte. Sunt foarte mândră de colegele mele. La pauză Coach ne-a spus să nu ne fie frică, să aruncăm de la distanță, să ne apărăm bine. Faptul că am fost unite, am jucat bine ca si grup, asta a făcut astăzi diferența”, consideră baschetbalista din Cehia.

Urban: „E o satisfacție aparte că am stins lumina în <<Sepsi Arena>>”

După înfrângerea de joi, de la Arad, Marcel Urban susținea sus și tare că el crede într-o nouă victorie pe Sepsi Arena. Se pare că asta le-a băgat în cap și baschetbalistelor lui Popov președintele clubului, care e fericit pentru FCC UAV Arad este cea care încheie supremația internă a formației din județul Covasna. „Am crezut cu adevărat în această victorie și calificare în finală și le-am spus-o la tot pasul fetelor, la Arad, pe drumul încoace și azi tot timpul. Meciul nu a fost ușor, am pierdut câțiva ani din viață, a fost tensiune, o răsturnare de scor și un final ce ne aduce multă bucurie și mândrie că le putem oferi suporterilor noștri șansa să vadă o nouă finală la Arad. Nu fac pronosticuri acum, ci doar vreau să felicit din toată inima stafful tehnic, pentru cum a pregătit acest meci și – bineînțeles – pe fetele noastre. Au fost concentrate sută la sută, mai ales spre final, când a contat fiecare balon, fiecare fază. A fost important și faptul că fetele, Bianca (n.a. Voica-Nagy), Boglarka (n.a. Biszak) și Andie (n.a. Easley) au blocat-o pe rând pe Hristova, jucătoarea lor numărul unu. Nu era deloc simplu să câștigăm azi, într-o atmosferă ostilă, suporterii lui Sepsi și-au încurajat frenetic echipa, au încercat să se apropie de suporterii noștri minunați. E o satisfacție aparte că am stins lumina în <<Sepsi Arena>>, am eclipsat echipa ce a dominat baschetul românesc în ultimii zece ani și care a câștigat în acest an meciuri în EuroLigă. În această seară sărbătorim, mâine ne punem pe drum și pregătit cât se poate de serios finala. Suntem fericiți că ne vom mai întâlni pentru cel puțin un meci cu fanii noștri unici și vom face totul să-i mai facem bucuroși”, ne-a declarat Marcel Urban.

Fetele de la FCC UAV Arad vor avea parte de un adevărat tur de forță în următoarele 7 zile. Mâine călătoresc spre casă, iar sâmbătă dimineața vor pleca la Constanța și tot la bordul microbuselor. Asta în timp ce echipa de pe Litoral va veni cu avionul până la Timișoara pentru meciul trei și – probabil – patru. Finala începe pe 14 aprilie la Constanța, unde se joacă și meciul doi, două zile mai târziu. Datele meciurilor de la Arad sunt 21 și 23 aprilie, adică duminică și marți, iar dacă scorul va fi 2-2, decisivul se va juca tot la Constanța, pe 27 aprilie.

FOTO: Andreea Vlase și Sorin Dan Cârstea

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button