Gloria LT Cermei

Andrei Vasinc știe că trebuie să se deblocheze și odată cu el și Cermeiul: „Suntem obligați să batem Socodorul, primul gol e mai greu de dat”





La cum au decurs lucrurile în perioada de pregătire din iarnă și meciurile de verificare, Gloria Lunca Teuz Cermei părea să fie surpriza plăcută a începutului de an în seria a 8-a a Ligii a 3-a. Nu a fost deloc așa, dimpotrivă, „sămădăii” au făcut un singur punct din 15 posibile și nu au înscris nici măcar un gol. Sigur, meciurile cu Poli și FC Bihor erau prohibitive, dar la „dubla” cu Periamul și deplasarea de la Ineu era o pâine bună de mâncat.

Totuși, „sămădăii” au adăugat un punct în clasament și deocamdată rămân peste linie, dar sunt în bătaia puștii celor de la CS Socodor, pe care, de altfel, îi și găzduiesc sâmbătă de la ora 17. Însă, victorie fără gol sau goluri nu se poate, iar Andrei Vasinc este unul dintre transferurile iernii de la care stafful tehnic așteaptă multe în acest sens. „Am venit de la Alba Iulia tot din Liga a treia, vreau să mă stabilesc în zonă. Am vorbit cu mai mulți antrenori, am primit oferte și am ales Cermeiul lui Radu Popa. Ne-am pregătit bine în iarnă și meciurile de pregătire au fost bune, eram încrezători în jocul nostru, chiar dacă erau meciuri infernale. Speram să scoatem ceva chiar din primele jocuri. Din păcate, chiar dacă am reușit minute bune în toate meciurile, nu a fost suficient, nu am reușit să marcăm nici un gol, am pierdut patru jocuri, plus remiza de la Ineu și acum suferim un pic la moral. Îmi doresc să dau goluri, să-mi ajut echipa, dar  – probabil – mi-am dorit prea mult. Nici stilul de joc nu mă avantajează, cu mingi lungi. Eram obișnuit cu construcție, așa și s-a vorbit, dar nu ne-a ieșit. La Ineu am jucat mai bine decât gazdele, am avut jumătăți de ocazii. Dar, o spun din nou, nu am jucat ce am vorbit, trebuia să pasăm, la mijloc era spațiu, puteam desface și să venim cu centrări. Poate un pic și terenul denivelat ne-a încurcat”, a spus atacantul de ajuns la 30 de ani, care vine de la CSU Alba Iulia, formația de pe locul 4 în seria a 9-a Ligii 3. În cariera sa, fotbalistul originar din comuna Unirea a mai evoluat pentru LSP Sebeș, Baia de Arieș, Metalul Aiud, la CFR Simeria, Gloria Arad, Zăbrani, Lipova, FC Hunedoara, Someșul Dej și CS Ocna Mureș, Luqa St. Andrew’s FC (liga a doua malteză).

Așadar, sâmbătă, de la ora 17, Cermeiul nu mai are scuze și alibiuri în meciul direct pentru locul 8 cu CS Socodor, cu atât mai mult cu cât joacă pe teren propriu. „Urmează un meci cu Socodor, i-am văzut la Lipova, cred că putem să-i învingem. E clar că trebuie să schimbăm ceva ca joc, nu neapărat ca jucători. Individual avem calitate, dar nu suntem încă un grup în adevăratul sens al cuvântului. Acasă suntem obligați să batem, doar cu Bihorul am avut la Cermei în acest an. Terenul e mai mic în lățime, poate avantajează adversarii dacă vin să se apere, să vedem cum reușim să ne deblocăm. Primul gol este mai greu de dat, sper să reușim noi să-l dăm, sper să mă deblochez și eu. Îmi doresc să joc din nou ca înainte, cum mă știau arădenii din anii trecuți, când aveam realizări meci de meci. Fizic sunt bine, nu mai am anii din perioada Lipova, dar mă simt bine. Sper ca în vară să fim deasupra liniei, să îndeplinim obiectivul minimal, adică rămânere în eșalonul al treilea”, mai afirmă Vasinc.

Într-un final povestea dintre Cermei și Andrei Sîntean s-a terminat pentru…nepotrivire de caracter, așa că un prim „11” al „sămădăilor” în disputa cu Socodorul ar putea arăta astfel: R. Rusu – Balazs, Siminiceanu, Lazăr, Siminic, – Iosu, Tănase – Ghighilicea, Vasinc, Sevici – Piț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button