Cluburi polivalente

Gimnastele de la CSM Arad au urcat de cinci ori pe podiumul național al junioarelor II și III!





Gimnastica artistică s-a întors după 17 ani la Timișoara, în sala „Constantin Jude”, cu un maraton competițional. Concursurile care au început sâmbătă cu Campionatul Național pe echipe al Junioarelor I s-au încheiat cu etapa I a Campionatului Național individual și pe echipe al Junioarelor II și III. A fost un record de participare la junioare III, nivel 7. 67 de gimnaste de 9 ani, multe dintre ele la prima competiție, au pășit cu emoție și determinare în fața arbitrelor. Medalia de aur la individual i-a revenit Antoniei Mitu (CSM Arad), 9 ani și debutantă, care, cu 65.950 puncte, le-a depășit cu doar 0.1 puncte pe Timeea Gâdea (CS Dinamo) și Polina Venedyktova (LPS Cetate Deva) clasate pe locul al doilea, la egalitate! La echipe s-a impus Dinamo cu 194.400 puncte, urmată de CSȘ 1 Timișoara – 186.300 puncte și LPS Cetate Deva -186.200 puncte.

Aur pentru debutanta arădeancă Antonia Mitu, la doar 9 ani!

Mai mari cu un an, junioarele III, nivel 6, le-au avut ca medaliate cu aur pe Ema Golopența (CSȘ 1 Timișoara), la individual și pe reprezentantele CSȘ Bârlad la echipe, clasamentul fiind următorul:

1. CSȘ Bârlad ( Ioana Șerban, Maria Tănase, Maria Ciortan, Daria Iancu) 187.875 puncte

2. CS Dinamo (Andreea Matei, Renata Croitoru, Elena Stroe, Amelia Popșor, Anais Savu) 186.775 puncte

3. CSM Arad (Isabelea Potrea, Maya Hreniuc, Natalia Kapca, Evelin Gheorghe) 185.400 puncte.

Individual

1. Ema Golopența (CSȘ 1 Timișoara) 65.025 puncte

2. Daria Iancu (CSȘ Bârlad) 64.500 puncte

3. Natalia Kapca (CSM Arad) 63.850 puncte.

Anastasia Stancu (CS Dinamo) a mai câștigat încă o medalie individuală de aur, de această dată la Junioare II, Nivel 5 (11 ani), cu 67.450 puncte, fiind urmată de Cătălina Ciocade (LPS Cetate Deva) 65.450 și de Alesia Albulescu (CSM Arad) cu 64.600 puncte.

Bronz pentru Natalia Kapca și Alesia Albulescu, două medalii și la echipe!

Echipele medaliate la junioare II, Nivel 5 au fost într-un ecart mai mic de un punct, departajarea fâcându-se la ultima rotație.

1. CSȘ Bârlad ( Miriam Giușcă, Ecaterina Căldăraru, Maria Cismaru, Gabriela Roșca, Alexandra Bălan) 191.750

2. CSM Arad (Alesia Albulescu, Anya Stănică, Adelina Munteanu, Geanina Lelita) 191.675

3. CS Dinamo (Anastasia Stancu, Daria Grunevici, Sara Purcea, Gabriela Barbu, Sofia Ștefan) 190.875.

CSA Steaua a reușit dubla la junioare II, nivel 4, câștigand la echipe cu un avans de aproape 10 puncte, iar la individual având-o pe primul loc pe Diana Ilinescu.

1. CSA Steaua (Mara Buraga, Diana Ilinescu, Eliana Miheț, Karina Kovacs) 184.050

2. CSȘ Focșani (Ana Maria Banu, Beatrice Antonache, Lucia Roșioru, Melissa Scutaru) 173.125

3. LPS Cetate Deva (Ștefania Boboc, Delia Jitea, Ioana Marinescu) 171.500

Individual

1. Diana Ilinescu (CSA Steaua) 63.375

2. Adelina Bădic (CSM Onești) 61.775

3. Delia Jitea LPS (Cetate Deva) 61.175

3 Mara Buraga (CSA Steaua) 61.175

Componentele clubului Steaua s-au impus și în întrecerea pe echipe a Junioarelor I:

1. CSA Steaua (Ana Maria Mihăescu, Bianca Ioniță, Maria Calciu, Iris Iordache, Alexandra Nica) 181.666

2. LPS Cetate Deva (Ariana Cotu, Bianca Dinu, Anetta Csiszer, Alexandra Curcă Drăgan, Viviana Gînju) 180.033

3. CS Dinamo (Aniela Tudor, Adelina Ionescu, Antonia Cârciog, Ariana Tamași) 176.031.

Ciprian Hegyi: „A fost foarte bine, suntem mulțumiți”

În ceea ce privește ediția 2024 a concursului internațional „Rising Stars Trophy” – defășurat tot zilele trecute, la Timișoara, Marcela Cercea, gimnastă legitimată la CSM Arad și componentă a CNOPJ (Centrul Național Olimpic de pregătire a Junioarelor) de la Deva, a ratat întrecerea din cauza unei ușoare accidentări. Ea rămâne însă în vederile staff-ului tehnic, pentru stabilirea echipei României la Campionatele Europene de junioare de la Rimini, din luna mai. Concluziile competiției de la Timișoara, unde CSM Arad a reușit să adune cinci medalii, le trage antrenorul Ciprian Hegyi, care împreună cu Carina Franiov se ocupă de micile gimnaste ale orașului: A fost foarte bine, dar și foarte greu, pentru că s-a concurat trei zile, cu peste 180 de copii înscriși în competiție. La gimnastică nu e deloc ușor să obții medalie, concurența este foarte acerbă. Suntem mulțumiți de ce am obținut, două medalii la echipe, argint și bronz, plus trei la individual compus. Avem două etape de Campionat Național, prima a fost cu exerciții impuse, iar a doua va fi cu liber alese, deci sunt concursuri total diferite. Mulțumim pentru sprijin conducerii clubului, școlilor unde învață fetele și nu în ultimul rând părinților copiilor. Am avut și fete debutante la acest concurs, Antonia Mitu, care a și câștigat aurul la junioare III, nivel 7, ea are doar 9 ani! Natalia Kapca, la junioare III, nivel 6 și Alesia Albulescu, junioare II, nivel 5, au luat și ele medalii de bronz. Vreau să le mai remarc pe Giulia Crișan, debutantă și ea la 9 ani și pe Victoria Mîrza, junioară II, nivel 4 (12 ani), ambele cu evoluții foarte bune.

csmarad.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button