Progresul Pecica

Pecica și-a impus punctul de vedere la Periam, într-un meci marcat de accidentarea lui Aldan! Stupar: „Îi dedicăm victoria, am fost clar echipa mai bună”





Progresul Pecica a încheiat imbatibilitatea celor de la Avântul Periam în 2024 după o prestație autoritară pe terenul din Timiș și un rezultat rotund, conturat – însă – în ultimele 20 de minute. Atunci, formația lui Răzvan Leuca era în zece oameni, după eliminarea lui Roșus, care i-a dat un șut în figură lui Aldan, dorind să degajeze un balon.

Stupar: „Cred că victoria noastră nu poate fi pusă la îndoială

Dar și până la acel episod ce s-a soldat cu intrarea pe teren a Ambulanței și transportarea la spital a fundașului celor de la Progresul, oaspeții au fost vioara întâi și au avut și alte ocazii de a dubla reușita din prima parte a lui Dan Răchită. „În primul rând, toate gândurile noastre merg spre Sergiu Aldan, lui îi dedicăm această victorie și-l așteptăm cât mai repede alături de noi. A primit o lovitură de K1, la care nu te aștepți pe un teren de fotbal. Știm că e la spital și face investigații, sperăm să nu fie chiar atât grav pe cât a părut la teren. Cât despre joc, cred că victoria noastră nu poate fi pusă la îndoială, am fost echipa ce a controlat jocul și a avut ocazii mai multe și mai clare, inclusiv o bară. Am fost clar echipa mai bună și am știut să nu intrăm în jocul lor cu mingi lungi, pe un teren destul de mic, pe care știu să joace. E adevărat, ne-am complicat în două-trei situații în apărare și a fost nevoie de intervențiile lui Burtic, dar mai ales după eliminarea fundașului lor era clar că vom câștiga. De altfel, am mai și marcat de două ori, am avut un joc bun de posesie cu progresie și luăm alte trei puncte ce ne adâncesc puțin regretul că nu jucăm, totuși, în play-off. Dar, ce a fost a fost, vrem să terminăm primii în play-out, dacă se poate doar cu victorii”, a spus Dan Stupar, antrenorul pecicanilor alături de Bogdan Bozian.

Stupar a pomenit și de intervențiile lui Fabian Burtic, portarul de 16 ani al Progresului care nu a primit gol de când a intrat pe teren, adică din startul play-outului. „Nu putem spune că adversarii i-au pus mari probleme, dar Fabian a avut niște intervenții bune. Gakos va trebui acum să-și aștepte din nou rândul, concurența e pe toate posturile, iar copilul chiar și-a făcut treaba. Iar asta ne bucură cu atât mai mult cu cât el este un produs 100% al fotbalului pecican”, a mai punctat fostul fundaș al UTA-ei.

Aldan are ruptură de piramidă nazală și ar putea să revină pe gazon de abia în sezonul următor

Temerile pecicanilor s-au confirmat. În jurul orei 22, după radiografii și investigații făcute la diferite secții a Spitalului Clinic Județean Arad, Sergiu Aldan a fost diagnosticat cu ruptură de piramidă nazală, după intrarea dură a lui Adrian Roșus (23 de ani). Fotbalistului de picior stâng crescut de UTA i s-a recomandat o pauză de o lună de zile, iar asta ar însemna că va mai prinde, eventual, ultimele două etape a play-outului. Dacă va mai risca să revină, în condițiile în care nu mai există o miză efectivă pentru pecicani.

Avântul Periam – Progresul Pecica 0-3

Cum s-au marcat golurile:

0-1 (min. 37): Arsene execută un corner, Dan Răchită lovește mingea cu capul, portarul scapă mingea în poartă

0-2 (min. 72): L. Bodri pătrunde pe dreapta, pasează în fața porții și David Shiaondo marchează

0-3 (min. 80): Penalty pentru Pecica, după ce Popescu îl faultează din spate pe L. Bodri. Execută Mirel Arsene în dreapta portarului și e 0-3

Cartonaș roșu: Min. 60: Rosuș intră criminal la Aldan și e eliminat. Pecicanul are nasul spart și Ambulanța intră pe teren.

Formații:

Periam: Antonescu – Filip (83 Baeram), Mureșan, Rosuș, Rancov – Oancia, Cristea – Mager, Gașpar (69 Olteanu), Budur (69 Popescu) – Baraniy (83 Jurj). Antrenor: Răzvan Leuca

Pecica: Burtic – T. Bodri (46 Moraru), Nasiru, Aldan (63 Iuga), Nortey (57 Wild) – Arsene (81 Bozian), Shiaondo – Răchită (46 Pășcălău), L. Bodri, Salka – Borcea. Antrenori: Dan Stupar și Bogdan Bozian

Arbitri: Alexandru Suvar (Sibiu) – Antonio Mesaros, Cătălin Man (ambii din Cluj-Napoca)

Observatori: Doina Voina, Florin Ştiube (ambii din Reşiţa)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button