Baschet

Start în bătălia pentru titlu în Liga Națională de Baschet Feminin, cu Aradul plecând cu șansa a doua în fața Constanței! Popov: „Nu avem nici o presiune!”





Plecată cu șansa a treia la câștigarea Ligii Naționale de Baschet Feminin, FCC UAV Arad a produs o mare surpriză în semifinale. A depășit-o pe Sepsi Sfântu Gheorghe, formația ce a monopolizat întrecerea internă în ultimii 10 ani, cu o dublă victorie în Secuime: 86-79 și 72-63 și eșecul de acasă, 55-66. Așadar, fetele antrenate de Miroslav Popov vor juca, după două primăveri, din nou pentru trofeu și o vor avea în față pe CSM CSU Constanța, adică „noul El Dorado” din baschetul feminin românesc. Aceasta a câștigat deja un trofeu, Cupa României, competiție din care a eliminat încă din startul sezonului și formația de pe Mureș, după un dublu succes: 74-71 și 89-59.

Formația de pe Litoral a și câștigat sezonul regular, dar a întâmpinat destule dificultăți în semifinala cu CSM Târgoviște. Și în acest caz s-a ajuns la meciul trei, disputat la Constanța, cu echipa oaspete conducând la un moment dat pe tabelă. Însă, experienșța superioară a echipei pregătite de Alexandru Olteanu, Alina Șerban și Volha Tămîrgeanu și-a spus, în cele din urmă, cuvântul și, la 71-66, „alb-albastrele” și-au luat punctul de care aveau nevoie pentru finală. CSM CSU pare avea toate cărțile în regulă pentru a câștiga primul lor titlu de campioană din istorie, din moment ce nu a neglijat regula jucătoarelor românce, spre deosebire de Sepsi. La malul mării joacă Andreea Ghizilă, Ioana Fota, Gabriela Irimia, Alina Podar, Gabriela Mărginean, Anemarie Godri Părău și Laura Vaida, acestea din urmă fiind foste componente ale Aradului în perioade de timp diferite. Iar lotul a „căptușit” și cu „straniere” bine cotate pentru campionatul nostru, precum americancele Kristina Higgins și Briteney Jones, austriaca Sigrid Koizar, muntenegrenca Dragana Zivkovic și lituanianca Laura Miskiniene.

Popov: „Suntem relaxați și nu avem nicio presiune, deoarece am realizat deja ceva important”

Așadar, o adevărată provocare pentru FCC UAV Arad, care începe seria de cinci meciuri ale finalei (dacă se va ajunge la toate) luni seara, de la ora 19, la Constanța. Miroslav Popov folosește psihologia inversă, dorind să ia orice fel de presiune de pe umărul echipei sale, susținând că aceasta și-a depășit deja condiția și se va bucura de acestă finală. „Suntem foarte fericiți că vom juca finala, pentru că am produs o mare surpriză în acest an. Vom încerca să facem ceva la Constanța, pentru că suntem relaxați și nu avem nicio presiune, deoarece am realizat deja ceva important. Dar, dacă putem, trebuie să încercăm să facem chiar și mai mult, vom vedea. Ei au o echipă foarte bună, cu o bancă foarte bună, au multe jucătoare în rotație. Ne-au învins de patru ori în acest sezon, de două ori în campionat şi de două ori în Cupă. Meciurile contra lor au fost dificile, au o echipă bună, dar nici noi nu avem o echipă slabă. Cred că avem o şansă şi trebuie să profităm de ea. Nu se ştie niciodată cum se va juca meciul. Vor avea de partea lor terenul propriu în primele două partide, vom încerca să ne întoarcem de acolo cu o victorie, dacă va fi posibil, iar dacă nu, venim acasă şi vom mai juca două meciuri aici, în faţa fanilor noştri. Sper şi cred că echipa ar putea să facă o treabă excelentă chiar şi în finală, dar nu se ştie niciodată, e riscant să spunem de acum că vom câştiga sau că vom pierde. Vom încerca să câştigăm, deşi întâlnim o echipă foarte bună în acest moment”, a declarat antrenorul sârb al Aradului, care a rememorat și eșecurile din sezonul regular al LNBF 79-87 și 62-78.

Voica-Nagy: „Vom încerca să jucăm cât de bine putem și să punem în practică tot ceea ce facem în antrenamente”

Jucătoare importantă, chiar decisivă prin „tripla” din ultimele două minute a disputei de marți, din Sepsi Arena, Bianca Voica-Nagy a prefațat și ea bătălia pentru trofeu: „Suntem foarte fericite că jucăm finala, s-a și văzut  că ne-am dorit să ajungem acolo. A fost și o dorință mare personală, am fost și foarte emoționată. Fetele de la Constanța au un lot puțin mai puternic față de al nostru, cu o bancă mult mai lungă, dar vom încerca să jucăm cât de bine putem și să punem în practică tot ceea ce facem în antrenamente”, a spus experimentata extremă a FCC UAV Arad.

Delegația „galben-albastră” a plecat în această dimineață spre Constanța în formulă completă și cu speranța că vor câștiga măcar o partidă pentru a juca cu medaliile pe masă în „vulcanul” din Polivalenta arădeană. Meciul cu numărul 2 al finalei va avea loc miercuri, 17 aprilie, iar prima partidă de la Arad marți, 23 aprilie. Dacă va fi nevoie de sa mai juca la Arad și joi, 25 aprilie și la Constanța, pe 29 aprilie. Toate confruntările sunt programate la ora 19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button