Fotbal feminin

Utistele câștigă și la Satu Mare și sunt la 1 punct de promovarea matematică în Liga a 2-a!





Fotbalistele de la UTA sunt la 1 punct de promovarea în Liga a 2-a după succesul de astăzi, de la Satu Mare. „Roș-albele” s-au impus cu 3-1 cu „lanterna” Olimpia, după ce scorul pauzei a fost egal: 1-1 și se distanțează la 12 puncte pe primul loc, cu 5 runde înainte de finalul campionatului pe primul loc în seria 1 a Ligii a 3-a, din care se vor juca 4 meciuri, într-unul vor sta pe rând toate combatantele. Mai mult decât atât, chiar dacă ar pierde toate patru partidele, Florești ar trebui să câștige tot și să învingă UTA cu 5-0, după ce în tur scorul a fost 5-1 pentru arădence.

Meciul părea simplu pentru arădence, care au trecut în avantaj după doar 10 minute. Mihăieș a centrat din banda stânga și Prunar a înscris din 9 metri la colțul lung. Doar că 12 minute mai târziu, Gligor a făcut penalty, iar Iulia Pop a egalat pentru gazde. UTA și-a valorificat însă suporioritatea din joc după pauză. Junioara Bianca Todor (16 ani), aflată la debutul în Liga a 3-a, a centrat perfect și Estera Prunar a făcut „dubla” după o lovitură cu capul. Era minutul 51, iar golul siguranței a venit cu un sfert de oră înainte de final. Atunci, Roz a pătruns pe stânga, a centrat în careu, unde Mihăieș a preluat și a tras cu stângul pe lângă portar (VIDEO la finalul articolului).

S-a terminat 1-3 și utistele profită de eșecul devencelor cu Academia de Fotbal Florești (care reprezintă CFR Clujul) și mai au nevoie de un singur succes din cinci meciuri pentru a sărbători promovarea. „Am început partida cu 7 junioare sub 18 ani și ne-am mișcat foarte bine. Pe lângă cele trei goluri am avut multe ocazii și situații, Todor a reușit să lovească bara de două ori, iar Dalia Ursuțiu a trimis peste poartă din poziție ideall. După ce am introdus-o și pe Gontean, am terminat partida cu 8 junioare. Sunt foarte fericită pentru victorie, ne-am dorit-o și le felicit pe fete, au fost admirabile astăzi. Dacă mai punem la socoteală și că Deva a pierdut cu 3-7 cu CFR Cluj, chiar este o zi memorabilă. Suntem aproape de promovare în Liga a doua, mai sunt cinci etape și avem un avans de 12 puncte”, a spus Valentina Calalb, antrenor și portar la UTA.

Calalb – Nuhaiu, Roman, Gligor, J. Ursuțiu – Prunar, Mihăieș, Roz, Ciobanu, D. Ursuțiu – Todor, plus Gontean, acestea au fost fotbalistele care au evoluat astăzi, la Satu Mare, împotriva „lanternei roșii”. Peste o săptămână, arădencele joacă tot în deplasare, la Florești, cu echipa CFR-ului, aflată pe locul 2.

Clasament

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button