UTA Academie

UTA U15 a bătut în deplasare liderul, dar ratează la mustață prezența în „careul de ași”! Botiș primește trei puncte cadou în Liga de Tineret!





Astăzi, s-a tras cortina peste play-offul/outul Ligii de Tineret și Ligii Elitelor cu rezultate de toate felul, unul dintre ele pe atât de frumos, pe cât de dureros. UTA U 15 a câștigat pe terenul liderului din Craiova, însă nu prinde trenul spre semifinală, pentru că Farul a bătut și ea și e cea mai bună echipă clasată pe poziția secundă dintre cele trei serii. Succes de palmares și pentru juniorii mari, dedicat antrenorului Sorin Botiș, la împlinirea a 46 de ani.

Liga de Tineret (play-out): LPS Bihorul Oradea – Academia UTA 2-5

În ultima rundă a play-outului seriei de Vest a Ligii de Tineret, utiștii au câștigat cu 5-2 în deplasare, cu LPS Bihorul Oradea. Arădenii au marcat prin: Bărbat (2), Vâlcu, Kyrychenko și Joldea. UTA a început meciul cu Lungu – Purdescu, Joldea, Murgu, Hara, Hodoșan, Curtuiuș, Vâlcu, Olăroiu, Băloi, Kyrychenko. Au mai intrat Neag, Bărbat, Tolcea și Corchiș. La final, jucătorii și antrenorul Marius Ciubăncan i-au cântat <<La Mulți Ani!>> chiar pe teren lui Sorin Botiș, celălalt tehnician al echipei. „Roș-albii” termină play-outul pe locul 3, cu 32 de puncte.

Liga Elitelor U17 (play-off): AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – Academia UTA 3-3

Formația pregătită de Mihai Petcuț și Costel Bogoșel a terminat pe locul 2 în seria de Vest după remiza cu 3-3, de la Miercurea Ciuc. Chiar dacă învingeau, arădenii nu puteau face rocada cu Univesitatea Craiova, ocupanta locului întâi, deoarece oltenii au învins cu 2-1 pe CFR Cluj.

Ultima reușită a UTA-ei a fost un autogol „reușit” de gazde, iar cele două goluri înscrise de arădeni poartă semnătura lui Huc și Dragoș. Cei doi antrenori au ales să înceapă meciul cu Pleșca – Nițu, Marinescu, Groza, Ștef, Leca, Indreica, Șiclovan, Calotă, Crainic, Huc. Pe parcurs au mai intrat Dragoș, Baba, Centye, Felea și Măgulean. Duminica viitoare, „roș-albii” vor juca pe teren propriu cu FCSB în prima manșă a semifinalei Ligii Elitelor U17.

Liga Elitelor U16 (play-off): Universitatea Craiova – Academia UTA 2-1

UTA a pierdut la limită ultima partidă din play-Off-ul Ligii Elitelor U16. Arădenii au jucat la Universitatea Craiova, iar partida s-a încheiat cu victoria gazdelor, 2-1. Pentru arădeni a marcat Tolcea. Sandu Gaica, Adi Ungur și Radu Mărginean au aliniat următorul unsprezece: Cioară – Glevan, Ancateu, Bărbat, Berar, Hodoșan, Corchiș, Păduraru, Burcă, Tolcea, Iancu. Au mai jucat Cismaș, Bokșe, Vălean, Mercea și Donca.

Liga Elitelor U15 (play-off): Universitatea Craiova – Academia UTA 2-4

Scorul weekendului pentru „roș-albi” a fost victoria echipei lui Dinu Donca și Alex Nistor pe terenul liderului seriei a 3-a a Ligii Elitelor U15, Universitatea Craiova. Aceasta s-a impus cu 4-2, după ce la pauză gazdele conduceau cu 1-0. Golurile arădenilor au fost marcate de GhermanPiciorușIle și Spătariu. Antrenorii UTA-ei au ales să înceapă meciul cu Șuli – Drăgușin, Gherman, Sabău, Mărgan, Antochi, Sherzad, Ile, Dogan, Barbu, Picioruș. Au mai jucat Căilean, Spătariu, Tănăsie, Zachar și Baeșu.

Așadar, echipa arădeană a crezut până la final în șansa ei, a strâns cu 51 de puncte, cu unul mai puțin decât Farul, echipa de pe locul secund din seria a 2-a, ce merge în semifinale, alături de Sepsi Sfântu Gheorghe, FCSB și U. Craiova.

Liga Elitelor U14: Academia UTA – Minaur Baia Mare 2-1

Echipa antrenată de Mircea Aslău a obținut toate punctele din duelul cu Minaur Baia Mare, pe care a învins-o cu 2-1. Arădenii au marcat cele două goluri în prima repriză, prin Burta și Benea, iar scorul pauzei a fost 2-0.

Primul unsprezece a fost alcătuit din Pasquale – Părtan, Popov, Benea, Oraș, Buțiu, Achim, Burta, Pelău, R. Aslău, Istrate. Pe parcurs au mai intrat Terpea, Pantea, Muntean, Cean și Toma. Roș-albii ocupă în acest moment locul 7 în seria 5 a Ligii Elitelor U14, cu 21 de puncte, iar etapa viitoare vor juca în deplasare la Academia de Fotbal Viitorul Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button