Baschet

Revenire incompletă a „galben-albastrelor”, trupa de pe Litoral are 1-0 în marea finală: CSM CSU Constanța – FCC UAV Arad 72-65





Finala ediției 2023-2024 a Ligii Naționale la Baschet Feminin a început în această seară la Constanța, acolo unde gazdele de la CSM CSU s-au dovedit dintr-un cu totul alt aluat față de Sepsi Sfântu Gheorghe. FCC UAV Arad s-a apropiat o singură dată la un punct de adversarul din această seară (57-56), în startul sfertului patru, doar că experiența superioară în momentul cheie al întâlnirii a formației de pe Litoral și-a spus cuvântul. S-a încheiat 72-65 (21-11, 22-16, 12-24, 17-14) și formația pregătită de Alexandru Olteanu a punctat prima în lupta pentru trofeu.

Gazde autoritare în prima repriză

Amfitrioanele s-au dus rapid la 5-0 prin „stranierele” Koizar, Zivkovic și Higgins, primele puncte ale „galben-albastrelor” venind de la distanță pe mâna lui Murray. De fapt, americanca a fost singura marcatoare a oaspetelor în primele 6 minute, în timp ce Constanța intrase mai bine în joc cu mai multe dintre baschetbalistele sale. Cimone Jones, peste toate și scorul primului sfert era deja puțin îngrijorător: 21-11.

Lucrurile au continuat să meargă destul de prost pentru arădence și în sfertul doi, când- totuși – diferența din joc și chiar și pe tabelă avea să se mai reducă. În special extremele Easley, Biszak sau Voica-Nagy au ținut echipa lui Miroslav Popov în meci, cu toate că ultimele 15 secunde al primei reprize trebuiau gestionate cu mai multă stăpânire de sine. S-a greșit elementar, iar Jones și Ghizilă și-au dus echipa la vestiare la un avantaj liniștitor: 43-27.

Aradul s-a apropiat la un punct, dar concluzia a tras-o Constanța

Doar că FCC UAV Arad a găsit, din nou, resurse nebănuite odată cu revenirea de la cabine și se putea respecta scenariul din Sepsi Arena, din cele două meciuri ale semifinalei. Constanța a cam coborît garda în apărare, iar elevele lui Popov au profitat. Vitulova a început să-și câștige și ea duelurile cu Higgins sau Koizar, iar Voica-Nagy, Biszak sau Easley și-au găsit precizia la aruncări. Prin urmare, sfertul trei a fost câștigat clar de vizitoare, cu 24-12, iar tabela consemna rezultatul 55-51 înainte de ultimele 10 minute.

Iar statul acestora avea să fie excelent pentru galben-albastre. Bianca Voica-Nagy, cu unul dintre cele mai bune meciuri ale sale pentru FCC UAV Arad a micșorat diferența la un singur punct 57-56 și Olteanu a cerut time-out. Această pauză a fost de bun augur pentru gazde, care și-au făcut treaba suficient de bine pentru a reveni la comanda jocului, fără să o mai cedeze până la ultima sirenă. Gabi Mărginean (cu o „triplă” la momentul perfect), plus pivoții Koizar și Higgins au pus punctele decisive pe tabelă, iar de data aceasta „galben-albastrele” nu au au mai putut câștiga duelul cu timpul ce s-a scurs implacabil.

72-65 a fost scorul final al disputei din Sala Sporturilor Simona Amânar, în fața a aproximativ 700 de spectatori. Duelul cu numărul doi dintre cele două formații e programat miercuri, 17 aprilie, tot de la ora 19.

Formații și marcatoare:

CSM CSU Constanța: Mărginean 14 (2×3), Koizar 13, Jones 13 (3×3), Miskiniene 12, Higgins 8, Podar 5, Irimia 3, Zivkovic 2, Ghizila 2, Godri-Părău. Antrenor: Alexandru Olteanu

FCC UAV Arad: Easley 13 (1×3), Voica-Nagy 12 (1×3), Biszak 11, Murray 11 (1×3), Vitulova 8, Mititelu 8 (1×3), Ghiță 2, Cucu. Antrenor: Miroslav Popov

Arbitri: Ciprian Stoica (Sibiu) – Alexandra Stan (București), Mate Stretea (Oradea)

CSM Constanța Bacshet (Facebook)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button