UTA Arad

(Și) Clubul UTA invocă articolul 37 din regulament: Miercuri ar trebui să aflăm dacă fanii arădeni pot asista la meciurile cu Oțelul și FC U Craiova!


Cluburile UTA și Dinamo au așteptat cu sufletul la gură ziua de marți, 9 aprilie, pentru a afla verdictul Comisiei de Apel din cadrul FRF în legătură cu închiderea stadioanelor pentru suporterii săi pentru meciuri, plus amenda de 100 de mii de lei. Era chiar ziua de naștere a lui Mircea Rednic, implicat sufletește la ambele grupări și interesat acum mai ales de soarta „Bătrânei Doamne”, dar judecătorii nu au ținut cont de nimeni și nimic. În considerare trebuiau luate argumentele din apărarea grupării arădene, care a prezentat dovezi conform cărora „frații” de la CSA Steaua care s-au încăierat cu fani ai „câinilor roșii” intraseră pe cont propriu, cu acceptul organizatorilor, în sectorul galeriei arădene, dar nimic din toate acestea.

Inițial, se credea că Dinamo și UTA mai pot ataca decizia doar la Tribunalul Sportiv de la Lausanne, dar a mai apărut o speranță legată de articolul 37 din regulament. Acesta prevede ca după executarea a jumătate din pedeapsă, cluburile sancționate se pot adresa Comisiei de Disciplină și Etică pentru a solicita suspendarea parțială a executării sancțiunii deciziei dacă îndeplinesc alte două puncte și anume: ”Clubul în cauză să nu mai nu a mai fost sancționat pentru astfel de abateri în ultimul an, iar organul disciplinar să considere că scopul sancțiunii poate fi atins și fără executarea restului sancțiunii”. Gruparea arădeană a disputat deja două partide (1-0 cu Botoșani și 1-3 cu Hermannstadt) doar cu copiii sub 14 ani în tribune și nu are abateri grave la nivelu suporterilor săi în ultimul an.

Avocatul clubului UTA a depus și el o cerere oficială la FRF, invocând exact acest punct, așa că există speranțe ca – totuși – echipa lui Mircea Rednic să aibă fani în tribune la meciurile cu Oțelul Galați și FC U Craiova 1948, ultimele de pe teren propriu din acest sezon. Din informațiile noastre, ședința  Comisiei de Disciplină și Etică va avea loc miercuri după-amiază.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button