Superliga

SuperLiga, etapa a 4-a din play-off/out: Rapidul pierde din nou și Cristiano Bergodi e ca și demis!





Vineri

UTA – FC Hermannstadt 1-3

Copiii și mai mulți decât la meciul cu Botoșaniul nu au mai putut-o ajuta-o pe UTA să câștige în play-outul SuperLigii. Mai mult, arădenii au pierdut într-o manieră destul de clară cu Hermannstadul, care a fost ajutată să treacă în avantaj de un penalty destul de ușor acordat. Apoi, în startul reprizei secunde, defensiva lui Rednic a fost anesteziată, prilej pentru Daniel Paraschiv să reușească „hattrickul” și să facă din reușita lui Micovschi doar una de palmares. UTA încă se uită de sus la formațiile care se chinuie să se salveze, dar încă matematica nu o lasă să doarmă liniștit.

Universitatea Craiova – Farul Constanța 1-2

Acum două săptămâni, Mihai Rotaru facea calcule pentru titlu, acum tremură pentru locul din „careul de ași”. Mai mult, formația din Bănie a fost eliminată și din Cupă, a renunțat și la antrenorul Petev, iar „interimarul” Dragoș Bon a dat-o de gard cu un eșec intern cu Farul lui Hagi. Puștiul Cojocaru, cu primele sale goluri îm SuperLigă, a fost eroul constănțenilor, care atacă poziția secundă acum. U. Craiova pare în declin total, atacanții săi Markovic, Koljic, Mitriță sau Ivan fiind cei mai slabi oameni de pe teren vineri seara.

Sâmbătă

FC Voluntari – Oțelul Galați  1-1

Formația lui Dorinel Munteanu a greu de ucis în această perioadă. Chiar dacă a prins o zi mai slabă și Voluntariul a și marcat destul de repede, prin Dumiter și a mai avut și alte ocazii, Oțelul a rămas în joc până la final, când pregătirea sa fizică bună i-a permis să producă presiunea ce i-a adus și golul unui punct prețios. Cel care a egelat a fost portughezul Lameira, cel care a dus-o pe trupa din Galați și în semifinalele Cupei României, cu golul din prelungirile meciului cu U. Craiova.

U Cluj – Petrolul Ploiești  1-2

Injecția cu adrenalină numită Laszlo Balint i-a adus Petrolului trei puncte imense în lupta pentru menținerea în SuperLigă. U. Cluj părea în control, având ocazii clare, prin Rus, sau Popa. Apoi, „șepcile” au și deschis scorul prin șutul lui Roguljic printre picioarele lui Zima, doar că „lupii” au găsit resurse să întoarcă meciul. Fostul antrenor al UTA-ei a fost și extrem de inspirat la schimbări, căci i-a băgat pe teren chiar pe marcatorii Irobiso și Jyry, care în două minute i-au dat lovitura de grație trupei lui Ioan Ovidiu Sabău. Aglomerația devine și mai mare în lupta pentru pentru câștigarea play-outului, cinci echipe fiind în doar două puncte. Iar Petrolul- UTA și Oțelul – U. Cluj ar putea fi dueluri directe importante în această „cheie”.

Duminică

FC Botoșani – U Craiova 1948  4-1

Ziua craiovenilor la Botoșani a început bine, dar s-a încheiat foarte rău. Blănuță a concretizat cu golul de 0-1 superioritatea din prima parte a oltenilor și se părea că Eugen Trică va avea parte de un (re)debut fericit la FC U. Doar că trupa lui Bogdan Andone a reacționat excelent după pauză, a și fost ajutată puțin de arbitri și a întors spectaculos partida, spre bucuria unui stadion aproape plin, care crede în salvarea echipei lor. Trică a acuzat vehement arbitrajul, dar până una alta formația sa cade pe ultimul loc.

Dinamo – Poli Iași  1-0

„Câinii roșii” au luat trei puncte imense la ultima fază, prin reușita lui Bani, după ce au jucat din minutul 20 cu un în plus. Bouhenna a făcut fault de ultim apărător, însă și Homawoo trebuia să plece la vestiare 16 minute mai târziu, după ce l-a lovit dur cu capul pe Luca Mihai. Și, totuși, ieșenii (care au avut o bară la „capul” lui Buș) au rezistat binișor, până în cel de-al treilea minut de prelungire. Conducerea moldovenilor l-a atacat fără perdea pe arbitrul arădean, Ovidiu Hațegan.

CFR Cluj – FCSB 0-1

Echipa lui Gigi Becali a pus, practic, mâna pe titlu după succesul de Cluj, cu CFR-ul. Florinel Coman a fost, din nou, dificil cu o execuție perfectă din lovitură liberă de la 19 metri: transversală-gol. Era doar moinutul 16 și campioana provinciei avea tot timpul din lume să întoarcă partida, dar a evoluat modest. A avut, practic, o singură ocazie importantă, prin Birligea, respinsă de Târnovanu. FCSB-ul a sărbătorit minute bune alături de fani o victorie care o face în proporție de 99% campioană, iar matematica îi poate surâde chiar de etapa viitoare, pe „Arena Națională”, când întâlnește Rapidul.

Luni

Rapid – Sepsi 0-1

Giuleștenii nu se regăesc în play-off și bifează cel de-al patrulea succes la rând și riscă enorm să nu prindă locurile europene. Sepsi Sfântu Gheorghe nici nu s-a întrebuințat prea mult să țină de remiza albă până pe final, când a profitat de căderea totală a gazdelor,  în special din punct de vedere mental. Tot stadionul îi striga ”Demisia!” lui Cristiano Bergodi când Ștefănescu a centrat din stânga și Debeljuh a reluat din plasă în mijlocul careului. La plecarea spre casă, un dezamăgit Dan Șucu a spus că marți se va lua o decizie cu privire la banca tehnică. Se vorbește despre un interimat Adi Iencsi – Bogdan Lobonț, iar de la vară un mandat plin pentru Marius Șumudică.

Play off

Vineri, 12 aprilie

Universitatea Craiova – Farul Constanța 1-2

Baiaram 4 / Cojocaru 21, 45+5

rezumat video

Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

Duminică, 14 aprilie

CFR Cluj – FCSB 0-1

/ Coman 16

Cartonaș roșu: Abeid (CFR) – 90+10

rezumat video

Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

Luni, 15 aprilie

Rapid – Sepsi 0-1

/ Debeljuh 90+5

Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!

Clasament play-off 

Etapa următoare  (19-21 aprilie): Farul – CFR, FCSB – Rapid, Sepsi – Universitatea Craiova.


Play-out

Vineri, 12 aprilie

UTA – FC Hermannstadt 1-3

Michovschi 62 / Paraschiv 19 – penalty, 46, 49

rezumat video

Descoperă oferta de pariuri Superbet pentru partida cu Hermannstadt!

Sâmbătă, 13 aprilie

FC Voluntari – Oțelul Galați  1-1

Dumiter 20 / Lameira 90+4

rezumat video

U Cluj – Petrolul Ploiești  1-2

Roguljic 55 / Irobiso 62, Jyry 64

rezumat video

Duminică, 14 aprilie

FC Botoșani – U Craiova 1948  4-1

Lopez 58 – penalty, 79, Mailat 75, Florescu 90+1 / Blănuță 20

Cartonaș roșu: Chițu 70

rezumat video

Dinamo – Poli Iași  1-0

Bani 90+3

Cartonaș roșu: Bouhenna (Iași) 20

rezumat video

Clasament play-out

Etapa următoare (19-22 aprilie): Hermannstadt – Botoșani, Iași – Voluntari, U Craiova – DInamo, Galați – U Cluj, Petrolul – UTA

FOTO: FCSB (facebook)

4 comentarii

  1. La Cluj, și digi meșterul Sabau era de neatins. Neluțu în jos Neluțu în sus, sau cum s-a hotărât el sa revină la echipa. Secundul lui, primarul BOC, care îl cadoriseste cu sume de patron potent. Chiriile și vânzările de apartamente în Cluj, ca la NISA și MONTECARLO. La sfârșitul partidei cu Petrolul, comentatorul i-a zis în sfârșit plictisit, Ioan Ovidiu Sabau !! Comentul se vrea un blam la adresa digi. De exemplu la partidele UTA-ei se discuta mereu altceva, aniversari, cancan, Dinamo, tenis etc. Adevărat cu vreo 10 minute ramase se prezintă formațiile Or mai fi televiziuni care fura minute întregi din reclame la partide directe.??

    14
    0
  2. Am spus ca nu e bine sa te pui cu Dinamo. Și la meciul cu ei e bine sa fii,, înțelegător „. HAȚEGAN A ÎNȚELES, ȘI ȘI-COBORÂT NU CLASA, NUMAI CARACTERUL.!! Dinamo are simpatizanți la cei mai bogați cu un un corolar de zile mari. CERCUL DE PUTERE POLITICA. !!

    7
    0
  3. Băiatul de la Iași nu a sângerat. Dar are multiple fracturi craniene!! Posibil dosar penal. Și când te gândești ca HAȚEGAN e doctor! Dubla greșeală profesionala de doua ori, arbitru și medic și morala numai vorbim.

    6
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button