Progresul Pecica

Pecicanii digeră greu proporțiile eșecului cu UTA, dar Bozian a scos la suprafață și aspecte pozitive: „Tinerii noștri înțeleg și ei acum care e diferența”





Probabil, meciul cu UTA a fost cel mai important al primăverii pentru Progresul Pecica, chiar dacă el a avut un caracter amical. După ce au rămas să joace în play-outul seriei a 8-a a Ligii a III-a, „galben-albaștrii” practic nu au adversari pentru locul 5, obținând trei victorii din tot atâtea meciuri și golaveraj 9-0.

Așadar, divizionara terță își dorea să facă o figură frumoasă și s-a ținut bine timp de o repriză. Adică atâta timp cât utiștii au avut în teren mai mulți jucători obișnuiți să rămână pe bancă în SuperLigă. După care lucrurile s-au iversat, cu UTA intrând pe gazon cu titularii și pecicanii cu garnitura secundă și meciul s-a rupt și tabela s-a oprit l a 0-6. „E o mândrie pentru noi să jucăm împotriva UTA-ei chiar și un meci amical, mă bucură faptul că ne-au ales și au venit aici. Păcat de vreme, a fost o bucurie pentru comunitate și, până la urmă, un antrenament reușit pentru noi, cred că și pentru. Dar, la final, e cel mai important e să ne atingem ambele obiectivele. UTA joacă cu un singur jucător Under la liga întâi și atunci am ales și noi să folosim doar unul. Dacă era să ne expunem marfa, am fi jucat cu cei mai tineri, până la urmă astea au fost alegerile noastre pentru meciul ăsta. Au primit minute și cei care au jucat mai puțin, trebuie să ne gândim la meciul următor, am împărțit oarecum minutele. Toată lumea care a fost aptă astăzi a jucat și sper să le dea un imbold tuturor. Până la urmă, nu ne convine rezultatul, nu vrei niciodată să pierzi cu 6-0, dar e clar că pe fondul schimbărilor și a introducerii unor jucători care sunt născuți în 2007 sau puțin mai mari, 2006, diferența de valoare și experiență își spune cuvântul. În repriza a doua, UTA  a folosit jucători care de obicei sunt titulari și e normal să fie diferența asta. Nu ne convine rezultatul, mai ales că la pauză a fost 1-0 și am primit gol la ultima fază din repriză. Dar, până la urmă, nu rezultatul e așa de important, cât faptul că am putut să ne facem un antrenament și băieții mai tineri au putut să vadă exact care e nivelul unei echipe de liga întâi. Pentru că ei au un alt ritm, o altă forță, înțeleg și ei acum care e diferența și cam ce ar trebui să facă cei tineri ca să ajungă la un nivel superior”, susține Bogdan Bozian, antrenor alături de Dan Stupar la Progresul, dar și jucător.

Pecica i-a titularizat pe toți cei cinci fotbaliști trimiși de Mircea Rednic în Liga a 3-a pentru a-și face mâna.„Nu ne-am gândit neapărat să joace toți utiștii, pentru că ei pot fi urmăriți și în celelalte jocuri oficiale ce le avem, nu cred că e concludent un singur joc pentru stafful tehnic al UTA-ei ca să tragă o concluzie despre un jucător sau altul. Așa că, dacă vor să-i vadă, probabil că își găsesc timp să o facă, așa cum a fost urmărit și Cristi (n. a Mihai), de exemplu, Stanciu și ceilalți jucători care i-au avut în vederi și anul trecut la Pecica”, a adăugat Bozian.

Acesta a vorbit și despre utilitatea testului de azi în vederea meciurilor de campionat ale celor două formații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button