Fotbal judetean

AJF-urile din vestul țării, pe teren în memoria lui Adrian Lucaci! Alba și-a păstrat trofeul, echipele arădene – la coadă!


Fotbalul din vestul țării nu l-a uitat pe Adrian Lucaci și reprezentanții a șase Asociații Județene (Alba, Caraș Severin, Bihor, Sălaj, Hunedoara și Timiș) au răspuns pozitiv invitației Aradului la ediția cu numărul trei al Memorialului ce poartă numele fostului fundaș de la UTA, Sportul sau U. Cluj. Lucaci a decedat în plină pandemie de COVID, în aprilie 2020, un an mai târziu încă existau restricții, astfel că noua conducere a AJF Arad organizat prima ediție a competiției ce-l evocă pe regretatul șef a fotbalului județean.

Hunedorenii au câștigat prima ediție, iar apoi Alba a făcut „dubla”. Ediția din acest an s-a desfășurat în premieră pe terenul CSȘ Gloria Arad, din Subcetate, ce beneficiază de vestiare nou-nouțe, moderne, prin implicarea Cetății Voluntarilor.

Combatantele au fost împărțite în două  grupe, arădenii având la start două echipe, dintre care cea a arbitrilor a fost „cenușăreasa” competiției. Finala a fost o „afacere” între selecționatele din Alba și Caraș-Severin, iar băieții lui Cristian Petropulos s-au impus cu 3-2 și și-au păstrat trofeul cel puțin până la anul. În finala mică, Bihorul și Sălajul și-au împărțit ultima poziție a podiumului și asta pentru că la 3-3 au refuzat să mai bată penalty-uri.

La final, toți președinții AJF-urile din vest prezenți la Arad au depus o coroană la mormântul din Grădiște al lui Adrian Lucaci, cel care a conceput câteva competiții implimentate în toată țara, chiar și la FRF. La final, Răzvan Cadar a ținut să sublinieze faptul că Primăria nu a crezut de cuviință să finanțeze pe bază de proiect depus la CMCA Memorialul din acest an. „Mă bucur că toți colegii pe care i-am invitat au răspuns prezent și am putut să-l omagiem așa cum se cuvine pe Adrian Lucaci, fostul președinte al AJF Arad, un om extraordinar. Au câștigat cei din Alba Iulia, la fel ca și anul trecut, înseamnă că sunt cei mai buni. Cinstirea memoriei fostului nostru coleg s-a făcut exclusiv din resursele proprii a Asociației Județene de Fotbal pentru că – din păcate – la CMCA nu am găsit înțelegere. Am primit răspuns în scris că proiectul nu a întrunit punctajul necesar, semn că fotbalul nu are tradiție, istorie și – până la urmă – iată că nu ne-am putut bate cu alte sporturi care au fost finanțate”, a spus actualul președinte al AJF Arad.

Repriza a treia s-a consumat la Restaurantul Hotelul President, unde a a avut loc și festivitatea de premiere.

Screenshot

 

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button