Baschet

Trofeul se depărtează de fetele lui Popov, misiunea de pe Mureș devine prelungirea finalei: CSM CSU Consțanta – FCC UAV Arad 88-69





Finala Ligii Naționale de Baschet Feminin s-a reluat în această seară, în Sala de Sport „Simona Amânar” din Constanța, de la scorul de 1-0 în favoarea echipei gazdă CSM CSU, în compania FCC UAV Arad. Prima partidă, câștigată de formația de pe Litoral cu 72-65 a evidențiat o diferență evidentă de lot, în special la nivelul băncii în favoarea echipei ce a câștigat sezonul regular al întrecerii interne și care – astfel – are avantajul terenului propriu în bătălia decisivă pentru trofeu. Iar amfitrioanele nu au scăpat ocazia să facă un pas apăsat spre lauri după o prestație mai bună decât luni, coroborată cu o evoluție ștearsă a „galben-albastrelor”. Tabela s-a oprit la scorul de 88-69 (28-15, 18-28, 15-8, 27-18) și finala va continua în Polivalenta de pe Mureș marți, 23 aprilie, de la ora 19. Dacă Easley și colgele sale vor reduce din diferență, partida cu numărul patru se va juca joi, 25 aprilie, imediat după meciul UTA-ei cu Oțelul.

Tresărirea de orgoliu a venit în sfertul doi

Ca și în urmă cu două zile, elevele lui Alexandru Olteanu au început tare partida și după nici trei minute de joc conduceau cu 13-1. Extremele Zivkovic și Mărginean au fost nemiloase pe aruncări și se părea că le vor face ziua ușoară colegelor lor. Apoi, timid, s-au trezit și „galben-albastrele”, în special prin Vitulova și Easley și și-au ținut – oarecum – echipa în joc, cu toate că diferența la prima pauză mică era aproape dublă: 28-15.

Obșinuită cu revenirile în sfertul trei sau patru, echipa lui Miroslav Popov a schimbat puțin scenariul. S-a apărat mult mai bine în cele 10 minute ce aveau să urmeze, iar „stranierele” sale și-au dat drumul la mână. Easley, Murray și chiar Vitulova au înscris din aproape toate pozițiile, iar finalul reprizei i-a aparținut lui Ghiță. Sfertul doi i-a aparținut clar Aradului, care se impunea cu 28-18 și avantajul amfitrioanelor la intrarea la cabine era de un singur coș distanță 46-43.

Arădencele cedează total și Consțanta defilează

Și pe fondul unei apărări mult mai agresive și atente ale formației din Constanța, „galben-albastrele” au început modest actul secund. Și-au încercat prea mult șansa de la distanță, chiar când situația nu o impunea, pivotul Vitulova ratând – de exemplu – de trei ori în acest fel. Noroc că și „alb-albastrele” nu au fost prea inspirate în ofensive, doar că tot au reușit punctele ce le-au oferit controlul partidei 56-50, în minutul 28. Aradul a ratat atac după atac, iar în apărare a faultat prea mult, astfel că le-au dat posibilitatea lui Miskiniene și Mărginean să se prezinte la linia de libere pentru o diferență liniștitoare înainte de ultima repriză mică: 61-51.

Lucrurile nu au mers mai bine nici după dansul micilor majorete ale CSM-ului. Americanca Higgins a fost extrem de eficientă, așa că „triplele” lui Easley au fost simple picături de ploaie într-un ocean. Fiindcă Murray acumulase petru greșeli personale, Popov a trebuit să apeleze și la Fleșer, dar fostul conducător al Clujului nu a fost la înălțimea meciului. „Triplele” lui Ghizilă au liniștit definitiv lucrurile, dacă ele ar fi fost vreun moment complicate pentru formația mai bună în primele „dueluri” ale finalei. În ultimele trei minute a fost un monolog al echipei de pe Litoral, care a marcat când și cum au vrut, mai ales că FCC UAV s-a aflat pe parchet cu Fleșer, Cucu sau Negru. Coșul din ultima secundă a lui Easley a evitat diferența de 20 de puncte, dar victoria constănțencelor e cât se poate de clară: 88-69.

Așadar, marți și – eventual – joi, arădencele vor face tot posibilul să rămână în finală și să se mai întoarcă o dată la Constanța, pe 29 aprilie, pentru a produce marea surpriză.

Formații și marcatoare:

CSM Constanța: Ghizilă 20 (6×3), Miskiniene 12, Mărginean 11 (1×3), Higgins 10, Zivkovic 9, Jones 8 (2×3), Koizar 7 (1×3), Irimia 6 (2×3), Godri-Părău 3, Podar 2. Antrenor: Alexandru Olteanu

FCC UAV Arad: Easley 25 (3×3), Vitulova 17 (2×3), Murray 8 (1×3), Mititelu 6, Ghiță 6, Biszak 5 (1×3), Voica-Nagy 2, Fleșer, Negru, Cucu. Antrenor: Miroslav Popov

Arbitri: Alexandru Olaru (București) – Amalia Marchiș (Cluj-Napoca), Șerban Rasoga (Ploiești)

FOTO: CSM Constanța Baschet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button