Superliga

Oțelul Galați joacă a doua finală de Cupa României din istorie, dar – ca și Corvinul – ar fi la primul trofeu!Gazdele și-au tăiat partea leului în semifinalele Cupei României. După Corvinul, care a trecut cu 3-1 de FC Voluntari, a câștigat și Oțelul Galați în fața celor de Universitatea Cluj. S-a terminat 2-1 cu un autogol de toată frumusețea din ultimul minut de joc.


Formația de pe Dunăre a condus din minutul 12, prin „capul” lui Cisse, dar someșenii au egalat în prelungirile primei reprize, dintr-un penalty transformat de Nistor și comis de Cisotti asupra lui ex. utistului Roger jr.


Echipa lui Dorinel Munteanu și-a valorificat superioritatea în joc în minutul 90, profitând de eroarea lui Chipciu, care și-a trimis mingea îm proprie plasă. În fine, în cel de-al șaselea minut de prelungiri Oțelul a și ratat un penalty prin Malle.

Așadar, Corvinul Hunedoara și Oțelul Galați se vor întâlni în finală pe 15 mai, la Sibiu. Pentru ambele orașe, câștigarea trofeului ar reprezenta o premieră. Dacă hunedorenii sunt în premieră în ultimul act, Galațiul mai are la activ patru finale, toate pierdute: în 1963 prin Siderurgistul (1-6 cu Petrolul Ploiești), în 1973 prin Constructorul (0-3 cu Chimia Râmnicu Vâlcea), 1976 prin Dunărea (0-1 cu Steaua București) și 2004 prin Oțelul (0-2 cu Dinamo).

Formații:Oțelul: Pap – Adăscăliței (46 Gomes SIlva), Cisse, Yabre, Zhelev (62 Rus) – Cisotti, Zivulic, Lameira – Maciel, Pop (80 Telles), Bodișteanu (62 Malle). Antrenor: Dorinel Munteanu

U Cluj: Gertmonas – Oancea, Masoero, Kelven, Roger (76 Gheorghe) – G. Simion, Nistor, Ov. Bic, Chipciu – Silaghi, D. Popa. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Arbitri: Radu Petrescu – Radu Ghinguleac (ambii din București), Alexandru Filip (Constanța)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button