Șoimii Lipova

Lipova vrea să rezolve, în mare parte, „ecuația” locului 6! Șimăndan: „Suntem datori, cu Periamul trebuie să marcăm primii, la primele ocazii”După ce a ratat prezența în play-offul seriei a 8-a a Ligii a III-a, Șoimii Lipova a pierdut – practic – și lupta pentru poziția a cincea. Progresul Pecica are 13 puncte în față după ce dublat victoria din partida directă cu un nou succes clar, 3-0, la Periam. În schimb, „șoimii” nu și-au valorificat avantajul terenului propriu nici măcar în compania „lanternei” din Ineu.


De abia au smuls un puncte, revenin de la 0-2 la 2-2, după alte două goluri ale lui Cătălin Dinu. Acesta e singurul fotbalist care marchează la gruparea de pe Mureș în 2024, iar Marius Șimăndan, colegul său din atac, știe că Lipova are o problemă în atac. „Am dominat meciul cu Ineul, dar ne-am trezit cu 0-2 din două greșeli. În a doua repriză am revenit, ne-a scos Dinu din nou, prin execțuțiile sale, ceilalți suntem încă datori. Suferim la finallizare, am avut foarte multe ocazii la fiecare meci, sperăm să ne deblocăm și ceilalți din atac și să ne ajutăm echipa. Personal, accidentarea din iarnă m-a ținut pe margine trei săptămâni, am ratat primul meci oficial cu Pecica și mi-am intrat în ritm mai greu, abia spre începutul play-outului. A fost un moment neplăcut plecarea Cristi lui Todea, antrenorul care ne-a adus pe majoritatea în vara trecută la Lipova, e clar că parte mare din vina rezultatelor am avut-o noi, jucătorii. Numirea lui Norbi Polgar este foarte bună, ne cunoaște calitățile și defectele, avem o relație bună cu el și încercăm împreună să scoatem maxim din ce se poate până la finalul sezonului”, a susține Șimăndan, fotbalistul de 23 de ani crescut de UTA.


În urma rezultatelor din startul lui 2024, Lipova a ajuns mai aproape de echipa de pe locul 7, pe care o va întâlni sâmbătă, de la ora 17, pe noua arenă din Lipova. „Vom avea un meci greu cu Periamul, o echipă care se apără foarte bine și apelează deseori la mingi lungi spre atacantul Baranyi, un bun marcator. Antrenorul Răzvan Leuca are experiență mare la Liga a treia, au și un mijloc bun, cu Oancia. În plus, sunt relaxați, joacă fără presiune, sigur vor veni să câștige mai ales după ce i-a umilit Pecica etapa trecută. E clar că va fi un meci de luptă, plus că terenul este greu la Lipova după ploile din zilele acestea. Probabil, starea gazonului ne va dezavantaja mai mult pe noi la construcție. Sperăm să corectăm greșelile copilărești din apărare din care am luat atâtea goluri și să încercăm să marcăm primii, de la primele ocazii. O victorie a noastră ar rezolva cred eu ecuația locului 6, căci ne-am distanța la 7 puncte de Periam. Tot lotul este la dispoziția antrenorului și ne concentrăm pe meciul de sâmbătă”, mai afirmă Șimădan.

Timișenii vin la Lipova fără fundașul Rosuș, care a fost eliminat etapa trecută cu Pecica, după intrarea tare la Aldan, căruia i-a și provocat o fractură de piramidă nazală.

Formații probabile:Lipova: Iliescu – Candreanu, Petruț, Bain, Franklin – Vlad, Salka, Said, A. Nica – Șimăndan, Dinu.

Periam: Antonescu – Filip, Mureșan, A. Popescu, Rancov – Oancia, Cristea – Mager, Gașpar, Budur – Baraniy.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button