Sporturi de contact

Au început „naționalele” de judo U 15 și U 13 de la Arad, intrarea în tribunele Sălii de Sport Victoria e liberă!Pentru al doilea weekend al lunii aprilie, Aradul, prin CS Universitatea organizează o finală a campionatului național la judo. După cei aproape 200 de seniori care s-au bătut pentru medalii, numărul judoka ce participă la „naționalele” U 15 și U 13, de la Sala Sporturilor Victoria, e de patru ori mai mare. Printre ei se află și zeci de arădeni de la toate cluburile din municipiu și județ.


Startul competiției a avut loc astăzi, în jurul 9, odată cu festivitatea de deschidere. Le-au urat baftă sportivilor și au apreciat eforturile organizatorilor Răzvan Cadar, vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Teodor Cilan, noul rector al Universității Aurel Vlaicu Arad și Dan Deliu, vicepreședinte al Federației Române de Judo. A mai fost prezent și Corneliu Popi-Morodan, primarul comunei Ghioroc, acolo unde Carol și Cristina Szabo și-au făcut un nume în judoul arădean și românesc și azi sunt principalii organizatori ai grandioasei competiții. Arădeanul Marius Jeberean, șeful comisiei tehnice federale veghează la buna desfășurare a competiției.


Astăzi, 384 de sportivi se bat pentru titlurile naționale la U15, iar mâine le vine rândul celor de la U 13. Intrarea în tribunele Polivalentei de pe Mureș este liberă, iar Ovidiu Șerban, managerul CS UAV chiar lansează o invitație deschisă: „Mi-aș dori să văd cât mai mulți spectatori, să fie ca pe vremuri, când stadioanele și sălile de sport erau pline. Adică atunci când sportul era religie, când Aradul avea cinci echipe de fotbal bune, două de baschet, două de rugby, hanbal, polo…Judoul e un sport olimpic, sigur printre sportivii care se vor lupta sâmbătă și duminică la Arad vor fi și viitori reprezentanți ai României la cea mai prestigioasă competiție de pe glob”.

Și mâine, luptele pe cele patru saltele încep la ora 9 și se vor încheia spre ora 17.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button