UTA Academie

UTA U17 vrea să ia o opțiune pentru calificarea în finală cu ocazia vizitei celor de la FCSB! „Se poate, mai ales dacă ne ajută galeria!”


Meci important duminică dimineața la Arad pentru una dintre generațiile de excepție ale Academiei UTA. Începând cu ora 11, pe arena „Motorul”, din Aradul Nou, echipa sub 17 ani pregătită de Mihai Petcuț și Costel Bogoșel o întâlnește pe FCSB, în prima manșă a semifinalei Ligii Elitelor. E vorba despre duelul ocupantei primului loc din seria de est și cea de pe locul secund din seria de vest, echipe ce s-au duelat recent într-o altă semifinală.

M. Rusu: „Concentrarea de moment și inspirația la finalizare pot face diferența mâine”

După partida de acum două săptămâni de la București, FCSB a fost echipa a mers în finala Cupei României, după succesul cu 2-1 asupra utiștilor, care acum vor să-și ia revanșa, miza fiind și mai ridicată. Mario Rusu crede cu adevărat în calificarea în finală, unde pe UTA ar putea-o aștepta una dintre Farul sau Universitatea Craiova. „Ne-am pregătit bine pentru acest meci, știm ce am greșit în Cupă și acum nu mai vrem să-i iertăm. Ne-au bătut pe erorile noastre personale, pe neatenții, dar, altfel, nu sunt mai buni decât noi. Suntem apropiați ca valoare, concentrarea de moment și inspirația la finalizare pot face diferența mâine, dar și în manșa secundă. Vrem neapărat să valorificăm avantajul terenului propriu, mai ales că am înțeles că vor veni și băieți din galeria UTA-ei, ne vor da mai multă încredere în noi și moral. Din păcate, nu putem conta pe Raul Stanciu, dar suntem o echipă în adevăratul sens al cuvântului și putem trece peste orice absență. Ne-am propus să jucăm finala și – bineînțeles – să o câștigăm dacă ajungem acolo”, susține mijlocașul „roș-albilor”, crescut la Atletico de Adrian Petruț și Vivi Erdei și trecut la UTA imediat după disputarea turneului final al Ligii Elitelor U15 din vara lui 2022. Iar atunci în semifinală, tot FCSB-ul a fost cea care s-a impus în fața „galben-negrilor”, cu 5-3.

Huc: „Ca atacant îmi propun mereu să marchez, o „dublă” ar fi foarte bună la meciul de mâine”

În confruntarea de duminică, UTA își propune să ia avantaj în dubla manșă cu bucureștenii, iar Darius Huc este unul fotbaliștii acreditați cu cele mai mari șanse să marcheze. „E foarte important să nu mai repetăm greșelile personale din Cupă, căci fizic și tehnic nu sunt peste noi. Într-adevăr, ne-au surprins puțin din punct de vedere tactic, căci mijlocașii lor centrali își schimbau în permanență pozițiile, dar acum știm cum joacă și vom știi cum să-i contracarăm. Ca atacant îmi propun mereu să marchez, o „dublă” ar fi foarte bună la meciul de mâine, chiar am vorbit între noi și vrem să  avem măcar două goluri avans înainte de meciul retur. La începutul sezonului ne-am propus să intrăm în play-off, dar acum vrem mai mult. Am văzut că se poate, ne putem bate cu oricine, acum luăm pe rând meciurile. Mai întâi trebuie să trecem de FCSB, numai bine ne luăm revanșa și pentru eliminarea din Cupă într-o competiție ce contează mai mult, iar apoi vedem pe cine vom avea în finală. Însă, meciul de mâine este acum cel mai important, iar dacă suporterii primei echipe vin alături de noi, așa cum se aude, vom fi și mai buni”, a punctat atacantul crescut de Viitorul, de Norbert Jozsa și apoi trecut la UTA. Acesta nu a avut un sezon tocmai norocos, fiind măcinat de accidentări, dar cu toate asstea a adunat 5 goluri în meciurile oficiale.

Petcuț: „FCSB este o echipă foarte bună și va fi un meci de care pe care”

La rândul său, Mihai Petcuț a vorbit despre drumul până în semifianală echipei pe care o antrenează alături de Costel Bogoșel, dar și de duelul cu FCSB. „Am început campionatul cu două înfrângeri și am plecat un pic cu frică, dar pe parcurs am reușit să ne revenim și până la urmă am ajuns acolo unde ne-am dorit cu toții, să fim între primele patru din țară. Ne-am calificat meritat, având în vedere că am bătut de două ori Craiova și am luat multe puncte din duelurile cu Universitatea Cluj, Ripensia, CFR Cluj sau Miercurea Ciuc. Am obținut rezultate care clar ne fac să fim acolo. Din păcate, am pierdut opt puncte cu echipele din play-out. Meciul de cupă ne-a arătat că FCSB este o echipă foarte bună și va fi un meci de care pe care. Sperăm ca noi să fim mai buni și să jucăm finala mare. Dacă facem un joc bun duminică și câștigăm, putem merge la București cu prima șansă”, consideră tehnicianul.

Așadar, mâine de la ora 11, UTA U17 are șansa să facă un pas important spre finală și ar putea intra pe gazon în formula: L. Roșu – Felea, Marinescu, Groza, Ștef – M. Rusu, Indreica – Ilie, Dragoș, Țăroi – Huc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button