Fotbal judetean

Dănuț Mițiți – învins de foștii elevi, cu o dedicație specială din partea portarului Iacob: Podgoria Pâncota – Victoria Felnac 2-1





Pîncotanii s-au ambiționat la reîntâlnirea cu fostul lor antrenor, care acum o pregătește pe Felnac și venea cu speranțe de victorie în Podgorie. Calculele hârtiei au fost  – însă – răsturnate și Danuț Mițiți avea să plece trist de pe terenul unde a petrecut doi ani frumoși. Iar „alb-negrii” spală rapid eșecul dureros (0-5) din vecini, de la Sântana și încă speră să intre în primele 6.

Și, totuși, felnăcanii au început tare și puteau trece în avantaj încă din minutul 2. Atunci, Mitu a centrat din dreapta, iar Drîglă a reluat de la colțul lung lângă bară, de unde a respins Iacob. Au urmat alte trei-patru situații importante pentru oaspeți, însă Pasăre, Tomuț sau Lasc parcă l-au căutat pe goal-keeperul gazdelor. Iar când pîncotanii au ajuns – în sfârșit – în poziții ofensive au și deschis scorul. Steleac a pasat lung, defensiva lui VI-FE i-a permis lui Ionel Bălăban să preia balonul și să-l trimită în plasă dintre fundași și portarul Rusu. Era minutul 26, iar patru minute mai târziu s-a făcut 2-0. Pirtea a luat o acțiune pe teren propriu, a pătruns din stânga și l-a învins pe portarul oaspeților cu un șut plasat. Acesta avea să fie și scorul pauzei.

Felnăcanilor le rămânea la dispoziție o repriză să salveze măcar un punct și au dorminat autoritar partea a doua, însă asta și pe fondul unei retrageri deliberate a amfitrionionilor. Au și ceva situații de poartă, mai ales după ce a venit sânge proaspăt de pe bancă, Rozsa sau Leucuța, însă Iacob a făcut probabil cel mai bun meci stagional. Totuși, goalkeeperul Podgoriei nu  a mai putut face nimic în minutul 88, când tot o rezervă, Laurențiu Olariu, a profitat de un carambol în careul advers și a „umflat plasa” din doar 7 metri. Tot „veteranul” fotbalist al lui Mițiți avea să mai aibă o ocazie mare de egalare, însă Dorin Iacob a scos de la rădăcina barei șutul lui „Oală”.

Dragalina: „ Toți s-au sacrificat, am absorbi foarte bine presiunea lor”

S-a terminat 2-1 și Pîncota ajunge la cota 32 de puncte, la 7 de Șimand cu care mai are și meci direct în acest sezon. „A fost exact cum ne așteptam, adică echipele lui Dănuț Mițiți să-și ia tare adversarii și să încerce să marcheze rapid. Asta a făcut Felnacul și a avut ceva ocazii, doar că Iacob a apărat excelent din primul până în ultimul minut. În mare parte, victoria de azi i se datorează, însă fără băieții din fața și atitudinea lor nu se întâmpla nimic. Cam toată repriza a doua ne-am apărat și am făcut-o foarte bine, am aborbit fără mari probleme presiunea lor. Toți s-au sacrificat, inclusiv jucătorii de atac, care – însă – au avut forța și inspirația să și marcheze, dar să mai creeze și alte situații. Nu știu dacă a fost o ambiție în plus că l-am întâlnit pe fostul nostru antrenor, asta a ieșit, fiecare a simțit separat acest meci, eu doar pot să spun că Dănuț Mițiți rămâne prietenul nostru. Până sunt șanse matematice vom încerca să ajungem pe locul 6, deși echipa din Șimand e și ea una foarte soldiă, nu știu câte puncte va mai pierde că să-i putem ajunge”, a precizat Sergiu Dragalina, președintele Podgoriei, care a trăit meciul de pe banca tehnică, alături de antrenorul Remus Lung.

Bătrân: „Nu am jucat rău, dar fotbalul e pe goluri. Avem o problemă cu meciurile din deplasare”

La finalul zilei, Felnacul rămâne pe locul 4, pentru că Păulișul a luat un singur punct de la Vinga. Pe de altă parte, Șimandul, echipa de pe locul 6, e la doar trei puncte în spate. „Nu pot spune că s-a jucat rău, doar că avem o mare problemă. Fotbalul se joacă pe goluri, ei au dat două, noi doar unul, ocaziile, ratările nu se contabilizează. Am și dat peste o echipă disciplinată tactic, cu un portar în zi mare și cam asta a fost. Jucătorii știu, avem un obiectiv, locurile 1-5 și nu avem voie să-l ratăm. Azi suntem în grafic, doar că trec punctele pe lângă noi. S-a demonstrat încă o dată ă în meciurile din deplasare avem probleme, nu prea ne încălzește cu nimic că batem unele echipe acasă la scor cu 7-8 la zero și în deplasare câștigăm din an în paști”, a fost concluzia lui Marius Bătrân, președintele celor de la Felnac.

Formații:

Pâncota: D. Iacob – Fl. Iacob, Gligor,  Cotoc, Pușcaș – Cl. Bălăban, Steleac – Ispas (94 Pașca), Pirtea, I. Bălăban (88 Bulzan) – Mihoi (85 Neamț).

Felnac: Fl. Rusu – Mocan, Țugulescu (49 Tăutan), Istin, D. Morariu (79 Olariu) – Mitu (70 Merca), S. Măgulean, Tomuț, Drîglă – Lasc (70 Leucuța), Pasăre (57 Rozsa).

Arbitri: Darius Leah – Emil Cristea, Adrian Bunaciu.

Observatori AJF: Mircea Bondar, Daniel ScridonReveni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button