UTA Arad

Gyuszi Balint admite înainte vizita arădenilor la Ploiești: „Nu are rost să ne ascundem după deget, UTA e un club special pentru mine. Îi respectăm, dar…”





Petrolul – UTA e meciul ce încheie runda cu numărul 5 din play-off/out și este unul special prins prisma tradiției pe care o au combatantele, dar a celor doi antrenori, care își înfruntă fostele echipe. Sigur, de la al doilea mandat al lui Mircea Rednic pe banca prahovenilor au trecut 9 ani, în timp ce Laszlo Balint se despărțea de „Bătrâna Doamnă” în urmă cu an. Iar de atunci și până în urmă cu două săptămâni când i-a preluat pe „lupi”, tehnicianul de care se leagă revenirea arădenilor – după 12 ani – în elită nu a mai avut angajament.

Debutul „petroliștilor” cu Balint pe bancă a fost perfect, succes cu 2-1 la Cluj, cu Universitatea, iar disputa de luni are și o componentă sentimentală.„E o partidă specială pentru mine, eu n-am negat-o niciodată. UTA este un club special, în primul rând pentru că am și jucat acolo și am cunoscut satisfacții și în calitate de jucător, dar apoi și prin prisma perioadei pe care am petrecut-o ca antrenor. Am trăit momente frumoase la UTA și nu are rost să ne ascundem după deget, este un club special pentru mine. Dar, va juca Petrolul împotriva UTA-ei, nu vreau să rezumăm absolut deloc discuția la istoricul meu și al staff-ului meu la echipa din Arad, la UTA. Important este ca noi să fim foarte bine din toate punctele de vedere și să încercăm să obținem toate punctele puse în joc pentru că ar reprezenta, cred eu, o clarificare și mai evidentă a situației din clasament. În plus, ne-ar da moral pentru ce urmează, pentru că vine o săptămână grea, cu un program dificil și dorința mea, chiar dacă nu se raportează la această particularitate legată de istoricul meu la UTA, este să câștigăm acest meci”, a spus Gyuszi Balint la conferința de presă de azi.

Tehnicianul brașovean a vorbit apoi despre adversar și în cheie tehnico-tactică. „E evident că o să întâlnim un adversar valoros, care – cu siguranță – vine să se lupte pentru toate punctele puse în joc, sunt convins că nu se vor mulțumi cu puțin. E o echipă care a demonstrat, cel puțin în acest an calendaristic, că are capacitatea de a se lupta acolo, s-au bătut până în ultima etapă pentru accederea în play-off. Este o echipă care are această abilitate de a reacționa foarte bine pe momentul recuperării mingii, are în componență și jucători care au demonstrat că pot fi decisivi, Claudiu Micovschi, Omondi, Joao Pedro. Dar, au o linie de fundași cu experiență, cel puțin în zona centrală. Este o echipă destul de bine structurată, au și variante destul de bune de pe bancă, soluții pentru aproape toate pozițiile, jucători Under foarte valoroși pentru nivelul SuperLigii. Îi respectăm, îi apreciem ca echipă care a jucat un fotbal bun în ultima perioadă și nu numai”, a adăugat Balint.

În fine, acesta, ca și în perioada în care a antrenat-o pe UTA, a continuat să marșeze pe ceea ce poate oferi echipa sa. „Au avut un parcurs foarte bun în această primăvară, însă n-aș vrea să rezumăm această discuție la adversar. Îi respectăm, dar vreau să profităm de momentul bun în care se află echipa noastră, pentru că am reușit o victorie importantă pe terenul unui adversar foarte dificil și vrem să păstrăm această linie. Eu sper să evoluăm la un nivel mai bun decât etapa trecută. Să încercăm să avem siguranță defensivă, să încercăm să avem acea apărare preventivă cât se poate de stabilă, pentru că UTA este genul de echipă care poate pune mari probleme pe tranziția pozitivă. Important este să facem tot posibilul să fim cât se poate de eficienți. La nivelul Superligii, eficiența și pragmatismul aduc punctele. Bineînțeles, ne gândim la suporterii noștri, pentru că sper să avem un stadion plin, sper ca suporterii noștri să vină în număr cât mai mare și la finalul partidei îmi doresc tare mult să ne bucurăm alături de ei pentru încă o victorie”, a mai spus noul principal al „lupilor”.

Laszlo Balin s-a duelat cu UTA de două ori ca antrenor, în sezonul 2018-2019 al Ligii a II-a, iar echipele sale s-au impus de fiecare dată, Sportul Snagov cu 2-1 și Metaloglobus București cu 3-0, ambele pe propriul teren.

5 comentarii

  1. Nu ar fi exclus ca UTA sa piardă si jocul cu Petrolul si sa mai căștige maxim 1 punct din ce a mai rămas ! Nu as vrea asta dar cam pe aici se situează echipa …(incredibil cum nu se poate gasi niște jucători buni dupa 4 ani de Liga I )

    7
    42
  2. Respect domnule BALINT pt. munca depusa in care a-ti activat la UTA., A-ti promovat UTA. dupa atatia ani , multe momente frumoase si mai mult de atat meritati de o mie de ori respect pt. ca, in continuare inima dumneavoastra bate pt. UTA. chiar daca acuma sunteti la Petrolul Ploiesti ,sunteti antrenor profesionis si va faceti meseria indiferent de rezultat. Dar la acest meci, sper ca, UTA.baietii sa se trezeasca dupa dusul rece cu, Hermastandt si sa scoata cel putin un meci egal , orice punct conteaza in clasament, Diferenta de 27 de puncte pe care o are UTA. fata de primul loc de baraj loc 7 este de numai 6 puncte, de 2 meciuri si nu este de gluma, baietii trebuie sa nu se culce pe o ureche, dupa acest meci vine Otelu lui Dorinel Munteanu apoi UTA se duce la Iasi !!! Inca odata ATENTIE MARE BAIETII. FORTA UTA Arad, FORTA UTA Arad, FORTA UTA Arad !!!

    33
    1
  3. Da este un meci foarte greu la Ploiesti o echipa care va trage tare pt. a obtine victoria de a scapa de emotiile barajului, un meci de 1 x 2, se poate intampla orice rezultat !!! Dar daca in cazul ca, UTA. va pierde, urmatorul meci cu, Otelul , UTA. trebuie sa castige pt. a scapa de orice emotie !!! Sper sa fie bine si UTA. sa nu piarda la Ploiesti ,asta va depinde de cat de bine va juca baietii, cat de decisi va fi pe teren pt. a da totul pt. a scoate un rezultat cat mai bun !!! FORTA UTA Arad.

    18
    1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button