UTA Academie

Calificarea în finala Ligii Elitelor U17 se decide la București, după UTA – FCSB 2-2





Aproximativ 300 de spectatori, între care și o galerie formată din 50 de suporteri „roș-albi”, i-au încurajat pe juniorii sub 17 ani ai Academiei UTA în prima manșă a semifinalei Ligii Elitelor. Aceștia au condus, dar au și fost conduși de FCSB și la final au trebuit să se mulțumească cu un 2-2 ce lasă calificarea deschisă pentru returul de peste o săptămână, din capitală

„Roș-albii” au început mai bine meciul, au pus presiune și au avut destule faze fixe, în special cornere, rămase – însă – fără rezultat pe tabelă. În minutul 19, a apărut și prima ocazie clară de gol, prin Popa-Leca, însă mijlocașul gazdelor a ratat. Totuși, după o jumătate de oră de meci, UTA a sparta gheața, prin Denis Țăroi. Mijlocașul de 15 ani a beneficiat de o așezarea perfectă a lui Dragoș și, de la 12 metri, a găsit colțul porții fecesebiste. Finalul de repriză a aparținut bucureștenilor, care au egalat în minutul 42, profitând de o eroare a lui Roșu. Portarul arădenilor a scăpat mingea din mână și Luca Ilie, pe fază, a stabilit egalitatea. Chiar înainte de pauză, vizitatorii au avut și o bară.

Și repriza secundă a început prost pentru UTA, căci Andrei Gogescu a făcut 1-2, cu o lovitură bună de cap. Era minutul 56, dar trei minute mai târziu s-a restabilit egalitatea. Șiclovan a centrat din corner și Adi Dragoș a marcat tot cu o lovitură de cap. Același jucător al amfitrionilor avea să rateze o ocazie rarisimă, reluând – însă – din doar 5 metri, cu latul piciorului stâng, peste poartă, centrarea șutată a lui Rusu. Apoi, nici o formație nu a riscat prea mult, nu au mai fost ocazii importante de poartă.

S-a terminat 2-2, dar – practic – duelul se reia de la 0-0 peste exact 7 zile, la baza ARCOM Berceni, din București, doar că bucureștenii vor beneficia acum de avantajul terenului propriu.

Costel Bogoșel consideră rezultatul just, cu toate că regretă în special ocazia mare a lui Dragoș, de la mijlocul reprizei secunde. „Una peste alta, este un rezultat echitabil. Mai puteam marca și noi, mai puteau marca și ei, important este că băieții își dau seama că nu sunt cu nimic mai bun decât noi și, vorba aia, FCSB a câștigat seria grea din zona Bucureștiului, fiind chiar peste Farul lui Hagi. Le-am spus că trebuie să fie mândri că joacă o semifinală națională și vor juca și o finală, noi sperăm ca pe cea mare. Nu e nimic pierdut, mergem la București să câștigăm, avem o săptămână să ne refacem jucătorii cu probleme și să pregătim și mai bine returul. Nu în ultimul rând, am vrea să-i mulțumim galeriei noastre, băieții chiar ne-au spus că li s-a făcut pielea de găină când i-au auzit pe fani încurajându-i și cântând pentru ei”, ne-a declarat Bogoșel, care îi are alături pe banca tehnică pe Mihai Petcuț și Sandu Țamboi.

Formații:

UTA: L. Roșu – Felea, Indreica, Groza, Ștef – Șiclovan, M. Rusu (80 Marinescu) – Popa-Leca (58 Calotă), Țăroi (80 Centye), Ad. Dragoș (70 I. Ilie) – Huc (58 Baba). Antrenori: Mihai Petcuț, Costel Bogoșel.

FCSB: Al. Popa – Panait, Ciocîrlan, Șoșu, Alecsandroaie, Colibășanu, Necșulescu, Lasjlo, Tătaru, Gogescu, Ilie. Au mai jucat: Costache, Ianculescu, Pană, Roșu. Antrenor: Ionuț Ilie.

Arbitri: Raul Bodîrlău (Hunedoara) – George Suciu (Câmpia Turzii), Paul Pojar (Cluj Napoca)

***

În altă ordine de idei, în Liga Elitelor U14, UTA a pierdut în deplasare cu Academia de Fotbal Viitorul Cluj, scor 3-2. Arădenii au înscris cele două goluri prin Pelău și Oraș. Mircea Aslău a aliniat următoarea formație: Pasquale – Cătană, Popov, Istrate, Pelău, Vârciu, Achim, Oraș, Benea, Buțiu, Muntean. Au mai intrat Bociort, Rus, Sandu și Remetea. Weekendul viitor, UTA va primit vizita celor de la CFR Cluj, în etapa 20 a Ligii Elitelor U14.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button