Fotbal feminin

E gata: Fetele de la UTA au promovat matematic în Liga a II-a!Zi de trecut cu roșu în calendar pentru fotbalul feminin arădean. Utistele au promovat matematic în Liga a 2-a după victoria din runda inaugurală a returului suplimentar al seriei întâi, din eșalonul terț. Arădencele s-au impus cu 2-1 la Baia Mare, în fața echipei ce o reprezintă pe CFR Cluj în întrecerile rezervate fetelor.


După ce Prunar nu a ajuns la o minge în fața porții adverse, iar Ciobanu a șutat în brațele portarului advers din poziție ideală, gazdele au fost cele care au punctat încă din minutul 11. După alte două ocazii ale UTA-ei a venit și egalarea. În minutul 29, D. Ursuțiu a pasat în fața porții și Bianca Todor a marcat la colțul lung.


Arădencele au fost la comanda meciului și în repriza secundă în căutarea punctelor promovării. Și, după alte ocazii semnate de Tudor și Prunar a venit și reușita ce a declanșat „fiesta” în tabăra ƒ„roș-albelor”. Fostul mijlocaș al lui Piroș Security, Carla Kugler a înscris superb, dintr-o lovitură liberă de la 27 de metri. Era minutul 89 și câteva secunde mai târziu utistele au încins hora bucuriei.

Cum Floreștiul a făcut egal la Satu Mare, diferența arădencelor față de locul 2 este 14 puncte, în condițiile în care mai sunt doar 12 puncte în joc. Așadar, echipa de fete a UTA-ei va evolua din toamnă în Liga a 2-a. „În primul rând, vreau să felicit toate fetele pentru tot parcursul din campionatul 2023-2024 și în special pentru acest meci frumos și muncit de la Baia Mare. Sunt bucuroasă pentru performanța mea, atât ca jucător cât și ca antrenor și vreau sa mulțumesc conducerii Academiei UTA  pentru toate condițiile oferite și știm ca vor fi alături de noi și în Liga a II-a. Nu în ultimul rând le mulțumesc colegilor mei Daniel Mărcuș Dumitru Buruiană pentru tot ajutorul, fără ei nu ajungeam la performanța de astăzi”, a transmis Valentina Calalb, antrenor și portar al UTA-ei.  astăzi aici în liga a II-a.

Echipa ce a obținut punctele decisive pentru promovare, în Dealul Florilor, a fost formată din: Calalb – B. Ursuțiu, Gligor, Roman, Roz – D. Ursuțiu, Mihăieș, Ciobanu, Kugler, Prunar – Todor, plus Gontean, Nuhaiu și Pârv.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button